9 Nyíl

A darts megint lépett egy hatalmas szintet

2017. augusztus 17. 13:00 - Denis Potvin

Nem is akárhol, hanem az Egyesült Királyságban, azaz a sportág őshazájában. Egy szavazáson élen végezni mindig hatalmas dolog. Egy brit kutatóintézet körkérdések alapján rakta rangsorban a 12 legnépszerűbb brit sportágat. A sport integritás – mondjuk úgy, érintetlenség, sértetlenség, feddhetetlenség, tisztesség, becsület – Indexben a darts végzett az első helyen, a snooker csak a negyedik, a foci a 12. Ez a nem semmi. Elmagyarázzuk, mit is jelent ez pontosan.

Tovább
Szólj hozzá!
Gamecente

James Wade beszélt a betegségéről és segíteni akar

2017. augusztus 16. 13:39 - Denis Potvin

Talán sokan tudják, talán kevesen, de James Wade elég régóta és sokat szenvedett a bipoláris rendellenességben. Ezt a betegséget a köznyelv mániás depressziónak nevezi, és rengeteg tévhit, félreértés kapcsolódik hozzá. Egyesek bűnözőkkel azonosítják a betegséget, mások az őrület szinonimájának tartják, ám ezek általános tévhitek. Olyan ez, mint az érzelmi hullámvasút. Wade-nél 2011-ben diagnosztizálták. Most ő szeretne segíteni.

Tovább
Szólj hozzá!

Melbourne-ben dübörög tovább a Darts Masters

2017. augusztus 15. 10:48 - Denis Potvin

Az aucklandi, Kyle Anderson győzelmével véget ért Darts Masters után ebben a hónapban még két versenyt bonyolítanak le ebből a sorozatból ebben a hónapban. Az egyiket rögtön a mostani hétvégén, ezúttal Melbourne lesz a helyszín, majd rá egy hétre Perth-be rándul át a mezőny. Az eheti verseny induló már ismertek.

Tovább
Szólj hozzá!

Sport DC: kettőből egy

2017. augusztus 14. 21:28 - adam_f

Steel Magyar Kupa - egyéni verseny (összefoglaló)

Szombaton az OB-é volt a főszerep Salgótarjánban, de vasárnapra is maradt program a magyar élvonalnak. Ugyanis ezen a napon zajlott le a steel egyéni Magyar Kupa, amelynek döntőiben a Sport DC duplán is érdekelt volt.

salgotarjan-kep.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tapadós Taki - Veretlen Vivi

2017. augusztus 13. 19:29 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló - Salgótarján (összefoglaló)

Takács Gábor győzelmével ért véget a szombaton zajlott steel nemzeti bajnokság ötödik fordulója. A dömsödiek játékosának jó ómen volt az új mez, mivel nagyon jó játékkal rukkolt ki a tegnapi napon. Ellenfele ezúttal viszont nem a jól megszokott Székely "Penge" Pál volt, mivel ő most csak az elődöntőig jutott. A hölgyeknél ezúttal sem volt kérdés Czipó Vivien győzelme, így szinte már lassan a nyakába lehet akasztani a bajnoki aranyérmet. Összefoglalónk következik...

salgotarjan-kep.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Az ausztrál Mester és a hisztiző Taylor esete

2017. augusztus 13. 13:45 - Denis Potvin

Auckland Darts Masters - harmadik nap (összefoglaló)

Elérkeztünk az Auckland Darts Masters utolsó napjához. Van bennünk némi hiányérzet, és amikor Phil Taylor majd hazafelé repül a gépen, egészen biztosan ő is átgondolja ezt az egészet. Kikapott a junior-világbajnoktól az elődöntőben és nem viselkedett túl szimpatikusan. Kyle Anderson vitte el végül a trófeát, a darts pedig egy olyan játék, amikor sosem az ellenféllel kell foglalkozni, hanem a saját dobásainkkal. Ha ez nem sikerült, sose az ellenfélre haragudjunk, hanem saját magunkra. Ezt Taylor már csak kevés alkalommal fogja érezni. Aki nem látta, nézze velünk újra.

Tovább
Szólj hozzá!

Taylort nem lehet megállítani, nagy meccsen nyerte a klasszikust

2017. augusztus 12. 13:29 - Denis Potvin

Auckland Darts Masters - második nap

Megint egy klasszikus, amit megint Phil Taylor nyert meg, ráadásul egy döbbenetes nagy csatában, az utolsó legben, egy elrontott Raymond van Barneveld kiszálló után. Nap másik fantasztikus teljesítménye Corey Cadby-é, aki Peter Wright után Michael Smith-t is elintézte, így jöhet neki Phil Taylor. Az ausztrál rangadón nem volt varázslat, ezzel el is mondtuk a lényeget, James Wade pedig megállította Daryl Gurneyt, szóval fantasztikus elődöntők lesznek.

Tovább
Szólj hozzá!

Aki felkészül: Salgótarján

2017. augusztus 11. 08:55 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló + Steel Magyar Kupa (beharangozó)

Mozgalmas hétvége előtt áll az, aki Salgótarján felé veszi az útját. Ugyanis szombat-vasárnap ismét a legjobb magyar dartsosok veszik fel a kesztyűt egymás ellen, hogy győztest tudjanak avatni mind az OB, mind pedig a Magyar Kupa küzdelmeiben. Lássuk is a fontosabb részleteket.

salgotarjan-kep.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Új-Zélandra kéne menni...

2017. augusztus 10. 09:00 - adam_f

Auckland Darts Masters - beharangozó

Hát igen, Debrecentől elég messze jutottunk, ha az ismert népdal szövegét nézzük - persze kissé átalakítva -, Auckland ugyanis nekünk már a világ másik fele. Viszont a PDC nyolc nagyágyúja már a hét elején útra kelt, hogy ismét megmutassa: a World Matchplay után is van élet. Nézzük, mi is vár ránk az elkövetkező napokban.

auckland1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!