9 Nyíl

Siamo ungheresi di Caorle

2018. június 20. 20:23 - adam_f

2018 EDU European Darts Championship - Palaexpomar, Caorle-Velence (összefoglaló)

Népes magyar küldöttség vágott neki az EDU által 2018-ban, Caorléban megrendezésre került soft-darts Európa-bajnokságnak, ahol rengeteg versenyszámban képviselték is kis hazánkat, hol több, hol pedig kevesebb sikerrel. Összességében elmondható viszont az a tény, hogy a tavalyi teljesítményünkhöz képest most kissé szerényebbre sikeredett ez a megmérettetés. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne hoztunk volna haza szép helyezéseket, ám mégis azt kell mondanunk, hogy azért most maradt bennünk egy kis hiányérzet 2017 után. De nézzük inkább azt, hogy miként is szerepeltek magyar dartsosaink Olaszországban, ebben az esztendőben.

caorle2018.png

Tovább
Szólj hozzá!

Wright reméli, korábbi ellentmondásos formája a múlté

2018. június 18. 12:27 - Denis Potvin

Players Championship 14. - értékelés

Peter Wright győzelmével ért véget vasárnap a Players Championship 14. állomása. Snakebite kilenc hónap után tudott ismét tornát nyerni. Legutóbb 2017. október 21-én, a German Darts Mastersen lett első, amikor a legendás Phil Taylor ellen nyert 11-4-re. Sok idő telt el azóta és Wrightnak sem minden úgy sikerült, ahogy eltervezte, erről mesélt.

Tovább
Szólj hozzá!

Idén először mart a kígyó

2018. június 17. 19:21 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 14. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

A tegnapi Rob Cross győzelemmel végződött nap után ma újra összejöttek a felek egy kellemes kis versenyre. Ahogy azt már tudjuk, idén rekord számú dartos játszhat a világbajnokságon és a kvalifikáció szempontjából a Players Championship versenyek erősen felértékelődtek. Hiszen már nem a legjobb tizenhat, hanem a legjobb harminckét dartsos jut "kvótához" a Pro Tour ranglistáról. Szóval aki eddig úgy gondolta belefér egy-két gyenge nap, azok most biztos átértékelték a gondolataikat. Nézzük mi történt a mai napon Wigan-ben.
players-championship_2.png

Tovább
Szólj hozzá!

A korai bukták napja, avagy hogyan estek ki a nagyok Wigan-ben

2018. június 16. 18:57 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 13 - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

A focivébé árnyékában sem áll meg az élet a PDC-ben. A húzós júniusi naptár egyik állomása az idei tizenharmadik Players Championship forduló volt. MvG, Gary és a betörés áldozatául esett Barney sem indult el, de nagy nevek azért voltak. Már amíg korán ki nem hullottak.

players-championship_2.png

Tovább
3 komment

Az ausztrál Rosszfiú megszelidült

2018. június 15. 09:38 - adam_f

Interjú Paul Nicholson-nal

Paul Nicholson-ról mostanában nem sokat hallottunk, mivel egy ideje már nem a botrányos viselkedéseiről híres az ausztrálok versenyzője. Vannak, akik már csak "hobbidartsos"-ként aposztrofálják őt, de azért még mindig villant valamit, amikor éppen úgy érzi, hogy kell. A legutóbbi European Tour versenyen (Gibraltar Darts Trophy) is egy hasonló villanást láthattunk tőle, ami egészen az elődöntőig juttatta, sőt ott is csak egy paraszthajszállal kapott ki Adrian Lewis-tól. Ennek apropóján is készített vele interjút a PDC arról, hogy érzi magát jelenleg, és hová juthat még 2018-ban a világranglista jelenlegi 66. helyezettje.

nicholson1_600.jpg

Tovább
1 komment

Nagyobbak is elkezdhetik...

2018. június 13. 08:32 - matyi96

...avagy ki, mivel dob(ott) a PDC top 10-ben?

Kis gondolkozás után arra jutottunk, hogy érdekességként bemutatjuk nektek, hogy a világranglista jelenlegi top 10 játékosa milyen készleteket használt és milyen készletet használ jelenleg a színpadon. Természetesen egyes esetekben csak a legfontosabb nyilakat vettük alapul (mint pl. Peter Wright-nál), mert lehetetlen lenne összeszedni minden, akár csak egy meccsen használt nyilakat. A felsorolásban zárójelben feltüntettük a jelenlegi gyártót, akivel szerződésben áll a játékos és a jelenlegi nyilainak súlyát. 

darts_nyilak.jpg

Tovább
1 komment

Egy magyar Penge is hasított a svájci bicskák között

2018. június 11. 14:41 - adam_f

2018 Swiss Open & Helvetia Open - Oberglatt, Svájc (összefoglaló)

Székely "Penge" Pál nagyot ment a hétvégi Swiss Open, valamint Helvetia Open versenyeken, ahol végül mindkét alkalommal a kilencedik helyen zárt. Azt hiszem, ennél nagyobb hírverés nem is kell a magyar darts számára, mert ezzel, hogy Penge egy ilyen rangos eseményen (ráadásul egy erősnek mondható mezőnyben) ilyen eredményeket tudott elérni, azt mutatja, hogy mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, csak kellő alázat, munka és elszántság kell hozzá. Az eredmények pedig előbb-utóbb jönni fognak, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja. Hétvégi összefoglalónk következik.

sda.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Michael van Gerwen: 5 év - 25 European Tour-győzeleme

2018. június 11. 08:22 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour 7. - Gibraltar Darts Trophy, Victoria Stadium, Gibraltar (a harmadik nap összefoglalója)

Michael van Gerwen nyerte a Gibraltar Darts Trophy-t, ezzel pedig az elmúlt öt évben a 25. European Tour-győzelmét gyűjtötte be. Mit lehet erre mondani, a világelső 2018-ban is folytatja a dominanciáját, egész egyszerűen megállíthatatlan. A világbajnokság óta ez volt a tizenkettedik elsősége. Adrian Lewis viszonyt fényesen tért vissza egészen a döntőig menetelt.

gdt_2018-350x197.png

Tovább
Szólj hozzá!

MvG és Cullen szállították a show-t Gibraltáron

2018. június 09. 23:14 - Dart Major

2018 PDC European Tour 7. - Gibraltar Darts Trophy, Victoria Stadium, Gibraltar (második napi összefoglaló)

Második napjához érkezett az idei Gibraltar Darts Trophy. Ez pegi azt jelentette, hogy ma már a tizenhat kiemelt versenyző is tábla elé állt, azaz MvG, Wright, Cross vagy épp Smith is látható volt a versenyen. Nézzük meg távirati stílusban mi történt a legjobb tizenhatba jutásért vívott meccseken.
ikn7w_darts-2018.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Max Hopp volt az első nap embere

2018. június 09. 09:40 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour 7. - Gibraltar Darts Trophy, Victoria Stadium, Gibraltar (az első nap összefoglalója)

A német Max Hopp tartott egy kis bemutatót Gibraltárban, a European Tour hetedik állomásának első napján. Leget sem veszítve nyert Mark Dudbridge ellen. Hopp volt az egyetlen, aki elérte a százas átlagot a színpadra lépő harminckét játékos közül. Mellette Paul Nicholson és Adrian Lewis is 6-0-val zárta az első napot, Robert Thornton megint idő előtt vérzett el.

gdt_2018-350x197.png

Tovább
Szólj hozzá!