9 Nyíl

Elindult az idei Players Championship sorozat

2018. február 17. 18:40 - Dart Major

Players Championship 1 - Metrodome, Barnsley

Alig értek véget a UK Open kvalifikációk, máris elindult egy újabb sorozat, nevezetesen a Players Championship. A Pro Tour kártya tulajdonosok idei első randevújukat a kultikus Metrodomeban adták egymásnak, lássuk ki hogyan szerepelt.
players-championship.png

Tovább
Szólj hozzá!
Gamecente

Már csak ketten vannak veretlenül a tízből

2018. február 16. 17:32 - adam_f

2018 Unibet Premier League of Darts - Metro Radio Arena, Newcastle (a harmadik forduló értékelései)

Komoly estén vagyunk túl a Premier League newcastle-i állomását tekintve. Volt itt minden, amit csak el lehet képzelni: Bully Boy és a Varázsló tovább őrzi veretlenségét, Gary Anderson majd' 111-es átlaggal kapott ki MvG ellenében, az ex-rögbis Price ismét fel tudott állni a padlóról, Peter Wright pedig jól berágott Rob Cross-ra (vagy esetleg a közönségre). Szóval mozgalmas harmadik forduló volt, amelynek zárásaként jöjjenek az est főszereplői, akik most elmondják nekünk gondolataikat.   

pl_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Wright csúnyán megharagudott Rob Cross-ra

2018. február 15. 23:32 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League of Darts - Metro Radio Arena, Newcastle (a harmadik forduló összefoglalója)

Megszületett a darts aktuális világbajnokának első sikere a Premier League-ben, aminek Peter Wright annyira azért nem örült. Nem tudni, mi okozta a konfliktust, mert Wright nem egy balhézó típus, de tény, hogy nem volt boldog. Michael Smith egyre jobb lesz, akárki meglátja. Gerwyn Price pedig a hihetetlen nagy mentők közé tartozik immár. Az, hogy Anderson 110,79-es átlaggal 7-3-ra tud kikapni, maga a csoda (ugye, a kiszállók), és úgy dob 170-es kiszállót, hogy a világelsőnek három nyila volt a kilencnyilas leghez. Három forduló után Michael Smith és Simon Whitlock veretlenül az első. Tegye fel a kezét, aki erre pénzt mert volna tenni! Szóval, egy újabb csoda volt ez a nap.

pl3_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Newcastle-ben varázsol a dartsvilág krémje

2018. február 15. 10:00 - matyi96

2018 Unibet Premier League of Darts - Metro Radio Arena, Newcastle (a harmadik forduló beharangozója)

Újabb hét telt el, ami mi mást jelenthetne, mint azt, hogy összejön a darts krémje és elvarázsol bennünket. Egyelőre maradnak Nagy-Britanniában, most az angliai Newcastle-be látogatnak el. Az előző hét igazán izgalmasra és magas színvonalúra sikeredett, de vajon a mostani csütörtök túlszárnyalja azt? Erre hamarosan választ kapunk, de addig is nézzük meg a ma este párosításait. 

pl_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyáltalán nem kell még temetni Rob Crosst

2018. február 14. 17:16 - Denis Potvin

Nem indult jól a szezon az újdonsült világbajnoknak, Rob Crossnak. A semmiből berobbanó angol játékos óriási meglepetésre megnyerte az AllyPally-t, de utána soka tanakodtak arról, hogy ez kifutott eredmény-e, vagy tartós lesz Cross sikeressége. Nos, az éve az első néhány hete éppen az első állítást igazolta, de aztán Cross megtalálta a helyes utat, nem is akárhogyan. A UK Open kvalifikációjára még egy rövid posztban visszatérünk.

Tovább
Szólj hozzá!

Gerwen a példaképe, de Cross menetelése az igazi példa

2018. február 13. 14:54 - Denis Potvin

A lengyel SportTV interjúja Krzysztof Ratajskival

A lengyel Krzysztof Ratajski óriási bravúrt vitt véghez azzal, hogy megnyerte a UK Open egyik kvalifikációját. Ezzel a lengyel a UK Open Order of Meritjében a harmadik helyen végzett, a tornát majd csak a harmadik fordulóban kell kezdenie, amellyel újabb értékes pontokhoz (pénzhez juthat), ami világranglista szempontjából is nagyon fontos neki. Mivel Kelet-Európából indulva jutott már egyre magasabbra, ezért a magyar játékosoknak is megszívlelendő azok a szavak, amelyeket a lengyel Sport TV-nek mondott.

fe7df500-424c-4026-92cd-f146d6ef2340_ratajski-krzysztof-009_full.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Dartsszal az állatokért!

2018. február 12. 18:21 - adam_f

Egy újabb nemes kezdeményezés margójára

Ugye mindannyian emlékeztek még arra az országos méretűvé duzzadt akcióra, amikor a karácsonyi időszakban (sőt, valahol az egész évben is) csokoládét gyűjtöttek a dartsegyesületek a decemberi versenyeken, amiket aztán a helyi kórházak gyermekosztályainak ajánlottak fel. Most egy újabb nemes kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmeteket, amely ezúttal Kecskemétről indult el abban a reményben, hogy újra sikerül hadba szólítani hazánk dartsosait a jótékonyság harcmezejére.

elefant.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Nie ma karty, ale jest UK Open!!!

2018. február 11. 21:11 - adam_f

2018 Coral UK Open Qualifiers 6. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Aki egy kicsit is tud lengyelül, az bizonyára tudja, hogy mit is jelenthet a fenti mondat. Természetesen mi is tisztában vagyunk ezzel, hiszen most éppen egy olyan ember került az utolsó kvalifikációs verseny középpontjába, akit mi is nagyon "szeretünk", de tényleg...

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A Prince of Darts DSE nagy napja volt a szombat

2018. február 11. 17:56 - adam_f

Steel Országos Bajnokság 1. forduló - Székesfehérvár (összefoglaló)

Azt hiszem, ezzel talán nem is mondok nagyon meglepőt, hiszen az OB-k történetében első alkalommal elinduló egyesület - tudatosan igazolva - olyan játékosokat tudott magához láncolni az év elején, akik nagyon nagy dolgokra hivatottak, főleg így a 2018-as esztendőt tekintve. A férfiaknál a PoD DSE Takács Gábor személyében hódította el az első helyet, míg a hölgyeknél - a klub színeiben induló - Erdei Nóra ezüstérmet szerzett. Meg kell még említeni Lakatos Gergelyt, a Smile DC versenyzőjét is, aki a tizenhat között azt a Székely "Penge" Pál-t győzte le, akinek személyében Magyarország első profi játékosát köszönthetjük, illetve Németh Évát, aki a BEAC színeiben szerezte meg első OB-győzelmét. Szóval, voltak meglepetések, úgyhogy igyekszünk most mindent összeszedni nektek az első fordulóról.

ob1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A junior vb-győztes a világbajnok ellen írt történelmet

2018. február 10. 20:09 - Denis Potvin

2018 Coral UK Open Qualifiers 5. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Corey Cadby nyerte a UK Open ötödik selejtezőjét. Ez pedig történelmi pillanat, hiszen 2016 junior világbajnoka még sosem nyert tornát a felnőttek között korábban. Ehhez ma a poraiból újjáéledő Rob Cross-t kellett verni és döbbenetes fordítással, 1-4-es hátrányból sikerült is neki egy olyan tornán, amelyről hiányzott Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld is. Cadby ezzel a UK Open Order of Meritjén a harmadik helyre jött fel, már egészen biztos, hogy a harmadik körben fogja csak kezdeni a UK Opent, mert a legjobb tizenhatban fog végezni. Csak úgy, nézzük vissza az ausztrál mai termését: győzelem John Part, Benito van de Pas, Jason Lowe, Darren Johsnon, Simon Whitlock, Michael Smith, Kim Huybrechts és Rob Cross ellen. Nincs jobb szó erre, zseniális.

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Tovább
Szólj hozzá!