9 Nyíl

Jövőre, veletek, ugyanitt, a Lakeside-on!

2018. január 16. 11:27 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (visszatekintés)

Remek kilenc napon voltunk túl a Lakeside-on, melynek a végén - természetesen - megtörtént az, amire szerintem sokan számítottak, vagyis Glen Durrant  - nehezen ugyan, de mégis sikerrel - megduplázta végső győzelmei számát, ezzel pedig olyan játékosok mellé került a neve, mint Eric BristowRaymond van Barneveld, valamint Martin Adams, mivel neki is sikerült rögtön megvédenie a tavalyi évben megszerzett világbajnoki címét. De nem csak róla szólt azért ez a világbajnokság, hanem még sok mindenki másról is. Kicsit idézzük vissza, mik is történtek az elmúlt kilenc napban - némi statisztikai segítséggel alátámasztva.

duzza3_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Eposzba illő küzdelem után címvédés a Lakeside-on

2018. január 14. 23:03 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a férfi döntő összefoglalója)

Egy dolog már biztos volt a BDO darts-világbajnokság utolsó mérkőzése előtt, miszerint biztosan angol játékos fogja nyerni a találkozót. Hiszen két, egymást nagyon jól ismerő dartsos került be a fináléba és tette felejthetetlenné játékával ezt a vébét is, ami alig, hogy elkezdődött, sajnos már véget is ért. Innentől megint várhatunk arra egy évet, hogy újra láthassuk ezeket a játékosokat, akik közül jó páran - a teljesítményüket elnézve - megállnák a helyüket a PDC keretein belül.  

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lisa Ashton a BDO női világbajnoka

2018. január 13. 23:55 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a férfi elődöntők és a női döntő összefoglalója)

Véget ért Michael Unterbuchner menetelése, aki - miután péntek este legyőzte a holland Richard Veenstrát - szombaton kikapott Mark McGeeneytől, a másik ágon Glen Durrant jutott a döntőbe, miután Scott Waites ellen nyert. Lisa Ashton megvédte világbajnoki címét, negyedszer lett a világbajnok, Anasztaszja Dobromiszlovát győzte le.

logo_1.jpg

Tovább
1 komment

Duzza 4-1-es hátrányból felállva jutott az elődöntőbe

2018. január 12. 18:23 - matyi96

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a férfi negyeddöntők és az első női elődöntő összefoglalója)

A negyeddöntőkhöz érkezett a lakeside-i világbajnokság férfi mezőnye, míg a női mezőny már az elődöntőknél jár. Délután, ahogy este is, három mérkőzés várta a nézőket és a BDO fanatikusokat. Scott Waites és Andy Baetens feszült egymásnak először. Egy végletekig kiélezett küzdelemben végül a rutin győzött a fiatalság felett. Természetesen a nők is szerephez jutottak délután is (és majd este is). A hölgyeknél Trina Gulliver és az egész torna alatt impozánsan játszó Anastasia Dobromyslova játszottak délután, ahol végül az orosz hölgy örülhetett.  A délután zárásaként pedig a tornagyőzelemre hajtó Glen Durrant és walesi ellenfele Jim Williams játszottak egy jó meccset. Nézzük meg mi történt ma délután.

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Amit Unterbuchner művel, arra nincsenek szavak

2018. január 12. 11:05 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a hatodik nap esti összefoglalója)

Ami a PDC-világbajnokságon Jamie Lewis, az a BDO-nál Michael Unterbuchner. A fiatal német zseniálisan szerepel Lakeside-ban, a selejtezőből indulva, a harmadik után a 14. kiemeltet is kiverte. Élete legnagyobb eredményét éri el, az már biztos. Richard Veenstra is simán továbbment, egymással játszanak majd az elődöntőért. A nőknél Anasztaszja Dobromiszlova nyerte a rangadót Lorraine Winstanley ellen, Lisa Ashton is továbbment.

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ma már világbajnokot is avattak a Lakeside-on

2018. január 11. 18:23 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a hatodik nap délutáni összefoglalója)

Mégpedig a fiatalok körében, ahol címvédésre került sor, hiszen 2017 után ismét Hollandiába került a trófea. De láthattunk két nagyon simának mondható női negyeddöntőt, valamint egy szinte már eposzokba illő összecsapást a férfiak mezőnyéből. Úgyhogy vétek lenne kihagyni a mai nap összefoglalóját...szerintem...

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Visszatért a bajnok, menetel a címvédő

2018. január 11. 10:27 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (az ötödik nap esti összefoglalója)

Szerdán a délutáni programban ketten, este további három versenyző jutott a BDO darts-világbajnokság negyeddöntőjébe. A korábbi kétszeres világbajnok, Scott Waites egymás után a második kiemeltet verte. Az első kiemelt Glen Durrant és Wayne Warren is továbbment. Az utóbbi másodszor is egy hollandnak váltotta meg a hazafelé útra szóló jegyet.

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Who let the Dog out? - A válasz: Andy Baetens

2018. január 10. 17:48 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (az ötödik nap délutáni összefoglalója)

Nagy meglepetéssel indult a mai nap délutánja a Lakeside-on zajló BDO darts-világbajnokságon. Jött ugyanis egy fiatal belga és kiejtette a 2015-ös világbajnokot. A hölgyeknél az utolsó kiadó hely is elkelt a negyeddöntős mezőnyben, míg az utolsó találkozón két gladiátorszívvel megáldott harcos találkozott egymással, hogy kenyeret és cirkuszt adjon a népnek. Délutáni helyzetjelentésünk következik...

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A BDO-vb-nek is megvan a maga Jamie Lewisa

2018. január 10. 10:28 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a negyedik nap esti összefoglalója)

Még sokan emlékezhetünk a PDC-világbajnokságon zseniálisan szereplő, a selejtezőből az elődöntőbe jutó Jamie Lewisra. Nos, a BDO-sok között is van egy ilyen fiatalember, aki nagyon tehetséges és ráadásul eredményes is. Több magyar dartsos is ismerheti őt Prágából, a WDF-tornáról, ahol végül kilencedik lett. Ő a nap hőse.

logo_1.jpg

Tovább
1 komment

Egy nehéz nap délutánja...

2018. január 09. 18:17 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a negyedik nap délutáni összefoglalója)

Kellemes délutáni hangulatban telt a BDO darts-világbajnokságának negyedik napjának első fele a Lakeside-on. Voltak nagyon könnyűnek tűnő mérkőzések, miközben nagy fordításoknak és feltámadásoknak lehettünk szem- és fültanúi. Ám végül megint oda lyukadtunk ki, hogy semmi nagy meglepetés nem történt, pedig azért lehetett volna egy pár. Délutáni helyzetjelentésünk következik a lakeside-i világbajnokság keddi napjáról.

logo_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!