9 Nyíl

Szülinapos győzelem, Gerwen és Cross menetelése

2018. március 23. 00:19 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League - The SSE Hydro, Glasgow (a hetedik forduló tudósítása)

Felszakadt néhány gát, de a lényeg igazából nem változott. Michael van Gerwen vezeti a Premier Legue-et, miután a két legjobb csatáján, csütörtökön legyőzte Michael Smith-t. Megvan a szülinapos Daryl Gurney első sikere is. Peter Wright még mindig messze igazi önmagától, már csak Gerwyn Price nyeretlen. Ez volt a PL Glasgow-ban.

Tovább
Szólj hozzá!
Gamecente

A magyar darts nagyon fontos napja jön

2018. március 22. 19:50 - Denis Potvin

Szombaton tartja közgyűlését a Magyar Darts Szövetség. A sorozatos lemondások miatt van erre szükség, információink szerint pillanatnyilag nincs alelnöke, felügyelő bizottsága, sőt jövő szombaton már elnöke sem a szövetségnek. Nem túl jó kilátások, de abban bízunk, hogy minél többen mentek el majd szombaton a Sportok Házába és szavaztok az új elnökségről, amelynek a mandátuma - a legfrissebb információink szerint -  csak az előző elnökség mandátumáig, azaz, négy hónapig érvényes. Nem tudjuk ebben mi a csavar, de ezek szerint nyáron, júliusban újabb közgyűlést kell majd összehívni? A lényeg a lényeg. Mi teret akarunk adni mindenkinek, aki szeretné elmondani a programját. Fontos dolog ez, hiszen tudjuk már meg kire szavazunk. Akkor most kezdjük a sort az alelnökségre pályázó Pálvölgyi Szilassal a sort. Menjetek minél többen szombaton szavazni.

Tovább
Szólj hozzá!

Az első kettő csatája és a születésnapos nyeretlen reménye

2018. március 22. 11:12 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League - The SSE Hydro, Glasgow (a hetedik forduló beharangozója)

Pillanatok alatt elröppent a Premier League első szakasza, hiszen csütörtök este már a hetedik játéknapot rendezik, melynek ezúttal Glasgow és a The SSE Hydro Arena ad otthont. Nem is akármilyen derbikkel, hiszen például összecsap a ranglista első két helyezettje is, a világbajnok is tovább zárkózhat és az is kiderül, hogy marad-e nyeretlen a forduló végére.

Tovább
Szólj hozzá!

A harc már elkezdődött a World Grand Prix-ért

2018. március 21. 16:35 - Denis Potvin

Még jócskán odébb van az októberi World Grand Prix, az egyik leglátványosabb torna, de már megy a számolgatás, kinek sikerül majd eljutni az idén szeptember 30. és október 6. között, Dublinban rendezendő versenyre, amelynek a címvédője az északír Daryl Gurney, aki a döntőben Simon Whitlock ellen nyert. A  tornán 32 fő indul majd, és nagyon egyszerű a képlet, hogy miként is: a PDC Order of Merit első tizenhat versenyzője mellett a PDC Pro Tour legjobb tizenhat játékosa lehet ott. A szeptember 10-i állás lesz persze majd a mérvadó, de nézzük kik lehetnek ott, a mai állás szerint.

Tovább
Szólj hozzá!

Raymond van Barneveldről szólnak a hírek

2018. március 20. 10:17 - Denis Potvin

Csendes napok jönnek a hosszú hétvége darts forgataga után. Legközelebb majd csütörtöktől pörög fel az élet, amikor Glasgow-ban játsszák majd a Premier League következő fordulóját, majd ugyanezen a napon rendezik az idei első European Tour német selejtezőjét, péntektől vasárnapig pedig jön az idei első European Tour, Leverkusenben. De addig is bárhová néztünk, Barney köszönt vissza, elsősorban szponzori megállapodásai miatt. A holland már gondol a jövőre, és érdekes szerződéseket kötött a napokban.

Tovább
2 komment

Megtört MvG és Anderson idei hegemóniája

2018. március 18. 19:10 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 6. - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

A tegnapi már-már szokásos van Gerwen győzelem után ma újra egymásnak feszültek a játékosok Milton Keynesben. A szokásos izgalmas és meglepő eredmények most is megszülettek, ahogy azt várni lehetett. Nézzük meg mik történtek a mai napon:

players-championship.png

Tovább
Szólj hozzá!

Hullámvölgyben a férfiak bajnoka - Évi-Nóri: 2-0

2018. március 18. 16:50 - adam_f

Steel Országos Bajnokság 2. forduló - Székesfehérvár (összefoglaló)

Ahogy a Nemzeti Sport szakírója is remekül megállapította, "az erősebbik nem versengése során csillaghullással, meglepetésözönnel" szolgált számunkra a steel egyéni nemzeti bajnokság 2. fordulója. Ez pedig nem jelentett mást, miszerint most egy kiemelt sem jutott el a fináléig, amely így végül új győztest hozott a férfiak mezőnyében. A hölgyeknél újra megismétlődött az első forduló fináléja, mégpedig szinte majdnem ugyanazzal a forgatókönyvvel. Nézzük tehát dióhéjban, hogyan zajlott a mostani hétvége a hazai élvonal számára.

ob2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Három a holland igazság

2018. március 17. 19:30 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 5. - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

Nem tudom hányan gondolták már végig, hogy mekkora meló a PDC kötelékében dartsozni. Aki profi az ugye egész nap edz és gyakorol, aki meg meló mellett csinálja az ledolgozza a napi 8-10 órát és utána áll tábla elé. Természetesen ott van még a család is, ami a legfontosabb része az életnek és ebbe a körbe a dartsot behelyezni. Hogy miért írom ezt? Nos ha ránézünk a versenynaptárra láthatjuk, hogy a szabad hétvége mint olyan szinte nem is létezik. Állandó utazás, edzés, versenyzés és persze a teljesítménykényszer ez alkotja a PDC játékosok életét. Nem könnyű dolog na. Ma a Players Championship ötödik állomása került sorra ebben a kőkemény mókuskerékben, lássuk kinek, hogy sikerült.

players-championship.png

Tovább
Szólj hozzá!