9 Nyíl

The Power, a Repülő Skót, vagy valaki más?

2015. december 14. 17:30 - II. János Pál

Nyakunkon a PDC-világbajnokság, az öt, aki megnyerheti az év dartsversenyét.

Lassan elkezdődik a PDC, azaz a Professional Darts Corporation által szervezett profi darts-világbajnokság. Mindenkinek más és más lehet a kedvence, de óriási meglepetés lenne, ha nem a hajtás alatt található öt legnagyobb esélyes közül kerülne ki a későbbi győztes. Hihetetlen izgalmas három hét vár ránk, már csak néhány nap és elrepül az első nyíl. Egy rövid kis bemutatással ismerkedjünk meg az öt legesélyesebb játékossal.

Michael van Gerwen, 26

darts-michael-van-gerwen-masters_3224119.jpgA világelső, az egyszeres világbajnok - aki élete legjobb formájában van. Az utolsó 21 meccsét megnyerte és abból 20-on 100 feletti háromnyilas átlagot dobott. Ha csak a statisztikai adatokat nézzük, akkor ő a legesélyesebb, viszont, mint tudjuk a darts nem csak számokból áll. Bizony a sorsolás nem volt túl kegyes hozzá, hiszen honfitársával, Raymond van Barnevelddel, az ötszörös világbajnokkal már a 16 között összecsaphatnak. Egyszóval izgalmasan alakulhatnak a dolgok, ha mindketten eljutnak addig.

Gary Anderson, 44

A Repülő Skót, a géniusz és nem utolsó sorban a regnáló világbajnok, aki magát a the Powert győzte le a tavalyi döntőben. Májusban megnyerte még a Premier League-t, bár azóta egy picit visszaesett, de azért nem mondhatnánk, hogy nincs formában. Az elmúlt időben nagy játékossá érett, aki ráadásul még van Gerwennel szeret is megküzdeni!

Phil Taylor, 55

Thephil-taylor.jpg Power, a valaha élt legnagyobb profi darts játékos, a 16-szoros világbajnok. Ha felcsendül a Snap-I've got the power nóta, akkor szerintem mindenki tudja, hogy mi következik: történelem-írás, rekorddöntés vagy tippmix-gyilkosság. Sajnos az utóbbi időben ez is többször előfordult, hiszen eléggé hullámzó teljesítményt láthatunk tőle. A 17-dik vb címe előtt nem akar visszavonulni, de reméljük, ha megnyeri, akkor sem fog, és még sok drámai pillanatot, vagy katarzist élhetünk át általa.

Peter Wright, 45

A showman, a legszínesebb egyéniség a mezőnyben. Eddig még tv-által közvetített tornát nem nyert még, de szerepelt vb-döntőben, és ő is azon játékosok közé tartozik, aki bármikor meglepheti a játékosokat, nézőket és előrukkol egy olyan játékkal, amitől a szánk tátva marad. Meccseit színes frizurájával és ruháival teszi még érdekesebbé.

Adrian Lewis, 30

Az ifjú tehetség, a 2011-es és 2012-es világbajnok, akinek dobását öröm nézni. Őt látva annyira természetesnek tűnik 180-at dobni, mintha a világ egyik legkönnyebb dolga lenne. Laza stílusa már-már pimasz, de egy igazi sportember. Az elmúlt időben egy kissé háttérbe szorult az utolsó nagyobb tornagyőzelme óta, de az Ally Pally közönsége mindig kihozza belőle a legjobb formát.

Mindent egybevetve érdemes lesz nézni a vb-t, érdekes és élvezetes mérkőzéseket láthatunk majd, és nem utolsó sorban érdemes lesz a blogot is olvasni, mert sok információval szolgálunk majd a menetrendekkel, játékosokkal, és a dartssal kapcsolatban.

5 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr668169512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2015.12.16. 15:02:18

Én még Chisnall győzelmét sem tartanám óriási meglepetésnek. Persze papíron Gerwennek kellene győznie, így bárki más nyer, az már valamennyire meglepetés, de az általatok itt felsorolt további négy játékoson kívül még talán Chizzy az, aki veszélyt jelenthet a holland zsenire.

II. János Pál 2015.12.16. 21:57:38

Igazad van, okozhatna meglepetést, de a 3. körben azért beleszaladhat Wrightba, előtte meg szerintem egy Chisnall - Pipe mérkőzés sanszos a második körre. Pipe is okozhat meglepetést, meg azt se feledjük, hogy Pipenak lassabb a játéka, mint Chizzynek és ha a saját ritmusából kiesik, abból adódhatnak gondok. Az írás a top 5-ről szól... Említhetnénk itt még a Mensurt is, aki okozott már, és okozhat még meglepetést, de hogy mi fog történni, majd meglátjuk.

dolmányos varjú 2015.12.17. 14:52:45

Amúgy Chizzynek az első körben sem lesz könnyű dolga Rodriguez ellen.

II. János Pál 2015.12.17. 15:50:22

@dolmányos varjú: Teljes mértékben egyet értek, de a rutin azért Chizzynek kedvez. Természetesen Rodriguez sem véletlen van ott. Hamarosan kiderül!

Jó szurkolást! :)
süti beállítások módosítása