9 Nyíl

Mark Webster felszívta magát, mint a szivacs

2015. december 18. 18:32 - Turpi9

A kora délután meccse a Pipe-Kist összecsapás lett volna a PDC darts-vb második napján, de csak egyvalami hiányzott ebből. Pipe játéka. Mark Webster és Mick McGowan viszont egészen nagyszerű meccset vívott egymással. Este pedig jön van Gerwen. Összefoglaljuk a délutánt.

cwhhqjuusaa2qy-.jpgMick McGowan - Csiang Szun (2-0)

A 42 esztendős ír Mick McGowan könnyedén diadalmaskodott a PDC World China Qualifying Event győztes 45 éves Csiang Szun ellen. Szun mindössze 1 leget nyert a második szettben (0-3, 1-3). A mérkőzés nem volt túl acélos, ezt jelzi az is, hogy a megmérkőző felek 180 nélkül fejezték be a küzdelmet. Ezzel a produktummal egyébként Sun 4250 fonttal távozott a 72-ből.

John Henderson - Darren Webster (1-3)

A második mérkőzésen John Henderson és Darren Webster mérkőzését figyelhettük. A Skót az első szettet magabiztosan 3-1-re behúzta. A kis pihenő után azonban Webster összeszedte magát és egy kiélezett, többször szemet kápráztató játékkal  3-2-es leg aránnyal egyenlíteni tudott. Ezek után pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet, a pusztító ember 3-1-es győzelmével hazaküldte a hegylakót.

Justin Pipe - Christian Kist (0-3)

Jó és szoros mérkőzésnek ígérkezett az összecsapás a beharangozók és a világranglistán elfoglalt helyezések alapján. Azonban ehhez egy valami hiányzott: Justin Pipe játéka. Az első szettben hamar elhúzott a holland Kist, azonban Pipe főnix módjára hamvaiból feltámadva kiegyenlítette a legek számát 2-2-re. A harmadik leget a hollandnak sikerült megnyernie, így 0-1 állt az eredményjelzőn a szettek tekintetében. A folytatásban nem volt kérdés, hogy ki fog nyerni. A 2. és 3. szettben az angol játéka olyan volt mint a modern leírásokban szereplő idézet: nyomokban tartalmazhat triplát. Ha esetleg talált, akkor is java részt az 5-ös szektorban. Kist nem világbajnok játékkal, de egy kiegyensúlyozott, stabil produktummal állította félre ellenfelét és nyert abszolút megérdemelten. Lehet újra előtör belőle a világbajnok játék? A későbbiekben mindenképpen kiderül!

Mark Webster - Mick McGowan (3-0)

A selejtezőből frissen és ropogósan a főtáblára bekerülő McGowan méltó vetélytársa volt az első szettben Webster ellen, azonban szép és sokszor izgulós legekben a walesi került ki győztesen. A második szettben az ír McGowan kiváló játékkal partiban maradt nemes ellenfele ellen, sőt olyannyira sikerült neki hogy el is vette Webster kezdését! De a döntő legben megremegett Mick McGowan keze és ezzel egyidejűleg Webster felszívta magát mint a szivacs: előbb 180-as dobás, utána pedig ellentmondást nem tűrően belevágta a 12-es szektor duplájába a nyilat. Ezzel a szettek arányában 2-0 lett. A harmadik szettben ismét egymást húzva haladtak, kimondottan szoros játék bontakozott ki. Ahogy az előzőekben is, így ez a szett is 3-2 lett a legek számában Mark Webster javára és így búcsúzni kényszerült a szimpatikus vörös fickó, Webster pedig bejutott a legjobb 32 közé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr828182478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása