9 Nyíl

A vb első meglepetése, egy táncos lábú belga verte ki a 9. kiemeltet

2015. december 19. 17:39 - Denis Potvin

Egy belga srác, Dimitri Van Den Bergh félelmetes nyilakkal intézte el Ian White-ot, aki csak annyit mondott a végén, hogy: wowww. A harmadik nap hozta a PDC-világbajnokság első meglepetését. Dimitri Van Den Bergh legyőzte a torna 9. kiemeltjét, az angol Ian White-ot. Méghozzá meggyőző magabiztossággal. A 21 éves antwerpeni srác 2012-ben és 2013-ban még a BDO-ban versenyzett, 2013-ban igazolt át a PDC-be. Óriási tehetség. Angliában háromszor nyert PDC Youth Tourt és kétszer PDC Development Tourt. Angliában tanulja a sportágat, ez látszott is játékán.

December 19., szombat, 14.00

Pótselejtező

Kim Viljanen (finn)–Sven Groen (holland) 2-1 (2-3, 3-2, 3-0)

Az első szettben még a holland fiú ünnepeltette magát, aztán a finn a fagyos északi stílusában ledobta a holland srácot a pódiumról. Pedig Groen első legben bemutatott 110-es kiszállója tényleg többre predesztinálta. A finn fiatalember aztán két leget hozott, 85, 40 kiszállóval, de Groen javított szintén két leget nyert, de a vége a finné lett, így egyenlített. Jött a döntő szett, és Viljanen egy 13 nyilas breakkel, a második 180-assal és a végén egy 52-es kiszállóval pontot tett a dolog végére.

1. forduló

Steve Beaton (angol, 25.)–Koha Kokiri (ausztrál) 3-0 (3-2, 3-1, 3-2)

Mindhárom szett szoros volt, de Beaton azért ultrakönnyen nyerte meg ezt a meccset. Az angol brékelt, 180-at dobott és 85-ről kiszállva nyerte az első leget. Aztán egy briliáns 121-es kiszálló jött, majd az ausztrálnak is összejött az első 180, de a negyedik legben egy dupla 16 hozta a második szettet Beatonnak. A harmadik szettben mindketten szórtak egy 180-at, aztán a Lakeside 1996-os bajnoka egy 164-es kiszállóval elintézte a továbbjutást.

Ian White (angol, 9.)–Dimitri Van Den Bergh (belga) (3-2, 1-3, 0-3)

White fantasztikusan kezdett, két 180-ast is dobott, de a fiatal belga, aki a kezdés előtt egy félelmetes táncot mutatott be, 0-2 legről jött vissza az első szettben. White aztán úgy húzta be a szettet, hogy a belga három nyíllal sem tudta hozni a dupla16-ot. A fiatal belga azonban tényleg nem azért jött és táncolt az elején, hogy csak statiszta szerepet töltsön be, a második szettben száz feletti kiszállóval intézte el az esélyesebb White-ot, majd a harmadikban ismét. 2-1-re vezetett úgy, hogy négyszer is száz feletti kiszállóval nyert leget.

Fantasztikus meccs lett belőle, White összeszedte magát és egyenlített, de jött a negyedik leg, és Van Den Bergh-et nem lehetett megállítani, megnyerte az első két leget, de aztán White egyenlített, a döntő legben aztán megint minden a belgáról szólt. Hidegvérrel, magában motyogva, de nagyon pontosan célozva jutott tovább. Ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el. A belga lapok a győzelem pillanatában ujjongtak, egy újabb németalföldi tehetség született szombat délután. Kíváncsian figyeljük mi is Van Den Bergh további teljesítményét.

Kevin Painter (angol, 30.)–Kim Viljanen (finn) 3-0 (3-0)

Painter úgy kezdett, ahogy azt a papírforma diktálta, sima három leggel húzta be az első szettet, a hideg finn csak mosolygott, többet nem tehetett, angol ellenfele sokkal pontosabban célzott. Aztán második szettben Viljanen megnyerte az első legjét. Sőt a finn úgy búcsúzott, hogy dobott egy 180-ast, megmutatva azt, hogy ez a kapu nyitva áll mindenki előtt. A magyarok előtt is. Majd erről egy komolyabb anyagot olvashatnak nálunk. Nagyszerű érzés lenne, ha egyszer egy honfitársunk állhatna ott, a dobogó és tábla előtt. De vissza a meccshez, Viljanen egy dupla nyolcas kiszállóval megint nyert egy leget. Aztán Painter egy dupla hússzal egy legre került a továbbjutáshoz. Aztán Painter kezében volt három nyíl a továbbjutáshoz, egy dupla 5-tel végül sikerült. Viljanent még látni fogjuk, nagyon ügyes finn srác, de az angol ma jobb volt.

Ez lesz az esti program:

20.00

Pótselejtező

Ono Keita (japán)–Alex Tagarao (Fülöp-szigeteki)

  1. forduló

Simon Whitlock (ausztrál, 10.)–Ricky Evans (angol)

Vincent van der Voort (holland, 15.)–Laurence Ryder (ausztrál)

Phil Taylor (angol, 3.)–Ono Keita (japán)/Alex Tagarao (Fülöp-szigeteki)

5 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr578184836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikipeti 2015.12.19. 18:46:40

A leg és a set fogalma keveredik a cikk elején.

Ikipeti 2015.12.20. 03:32:10

Olvassa egyáltalán ezt valaki?

Denis Potvin 2015.12.20. 09:19:20

Bocs, csak közös ünnepség volt. Mire gondolsz?

Ikipeti 2015.12.21. 11:51:25

@Denis Potvin: "Mindhárom leg szoros volt, de Beaton azért ultrakönnyen nyerte meg ezt a meccset. "
süti beállítások módosítása