9 Nyíl

Vajon a Golyó tarolni fog? Barney is bemutatkozik!

2015. december 20. 11:30 - Turpi9

Szokásunkhoz híven a vasárnapi játéknapon is körbenézünk a tábla elé lépők közül. Több nehéz fiú is játékra jelentkezik, többek között Raymond van Barneveld és Stephen Bunting is!

raymondvanbarneveld.jpgTermészetesen nem egymás ellen kezdenek. Raymond van Barneveld a késő esti órákban a szépen csengő nevű Dirk van Duijvenboden ellen lép pódiumra. Barneyt annyira nem kell bemutatni a dartsot kedvelő társadalomnak, az ötszörös világbajnok (négyszer BDO, egyszer PDC) játékos mindig ott van a tűz közelében. Igaz, legutóbb 2007-ben diadalmaskodott világbajnokságon.

48 évesen, ráadásul cukorbetegként igen szép teljesítmény az, amit produkál. A szelíd óriás győzelmére a fogadóirodák elég nagy esélyt adnak, ennek ékes bizonyítéka az 1,13-as szorzó.

dirkvanduijvenboden_1.jpg

A szintén holland származású ifjú Dirk van Duijvenboden mindössze 23 esztendős. A világranglista 61. helyezett játékosának az idei évben nem sikerült egyetlen tornán se győzelmet aratnia.

Amit érdemes róla kiemelni, azaz hogy az idén megdobta élete első 9 nyilas kiszállóját egy angliai versenyen. A kicsit mókásan megnevezhető holland házi mérkőzésen Duijvenboden győzelmére a neve mellett 6-os szorzó áll. Ez semmiféleképpen se nevezhető kevésnek, azonban ha egy kicsit vissza kacsintunk a péntek esti van Gerwen - Eidams mérkőzésre, ahol majdnem megtörtént a csoda, még akár itt is akadhat meglepetés!

A másik górcső alá vett mérstephenbunting.jpgkőzést Stephen Bunting játssza Jyhan Artut ellen. Az akár még a méltán híres rajzfilm-sorozat hőseként (Family Guy, Peter Griffin) is helytálló Bunting csillaga egészen fényesen ragyog. Legalábbis ellenfelével szemben mindenféleképpen.

Nem véletlen játszhatott az idei Premier League kiírásban. A golyó becenévre hallgató 30 éves, egyszeres BDO világbajnok (2014-ben nyerő) versenyző abszolút esélyesnek mutatkozik az összecsapáson a dartsosok körében. Nem másképpen a bukmékereknél is, hiszen mindössze 1,25-ös szorzót adnak a győzelmére.

jyhanartut.jpg

Jyhan Artut Németországban született 39 évvel ezelőtt. Jelenleg a világranglistán 54. helyezett nyíldobónak közel sincsen olyan veretes eredménye, mint angol ellenfelének. Nyilván ezért is lehet az, hogy a fogadóirodáknál 4-es szorzó áll a neve mögött győzelme esetén.

Egyébként Bunting és Artut már kétszer összecsaptak egymással pályafutásuk során. Meglepő módon 50%-os a mérlegük egymással szemben. Ez a kis statisztika is jól megvilágítja, hogy itt is bármi megtörténhet az összecsapáson!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr768184578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása