9 Nyíl

Chizzy kidobja Kicsi Johnt? Vajon a Bika fel tudja öklelni Big Daddyt?

2015. december 22. 13:00 - Turpi9

Keddi napon is folytatódik a méltán híres és rangos versenysorozatunk. Jó szokásunkat követve, ma is körbenézünk az esélyeket illetően!

dacechisnall.jpgAz első mérkőzés amit jobban megvizsgálunk, azt Dave Chisnall és Rowby John Rodriguez játssza. Chisnall 35 éves és a darts őshazájában, Angliában született. A 2015-ös évben egymás után indult a nagyobbnál nagyobb tornákon, ahol elég szép eredményeket tudott elérni. Nyilván, nem véletlen áll a PDC világranglista 13. helyén.

Az idén több verseny döntőjébe is bejutott, de csak a PDPA Player Championship Barnsley 6. versenyén tudta minden ellenfelét legyőzni. Megnyerő stílusával elég népes szurkolótábort tud maga mögött. A fogadóirodák oddszai alapján nem kérdés ki fogja megnyerni az első fordulós meccset, esetleges győzelmére 1,2 szorzót adnak.

rowbyjognrodriguez_1.jpgRodriguez közel sem rendelkezik olyan veretes múlttal és eredményekkel mint nemes ellenfele. Igaz, a Little John becenevű osztrák színekben sportoló versenyző még csak 21 esztendős.

De nem csak a szél fújta oda a tábla elé a világbajnokságra. A 2015-ben a PDC Development Tour England 1. versenyét megnyerte. A világranglista 42. helyezettje és Chisnall  egyébként még nem találkozott, ez lesz az első párharcuk. A sportfogadási oldalakon nem Rodriguez az esélyes, győzelmi lehetőségére 4,5 szorzót kínálnak.

terryjenkins.jpgA második mérkőzés, amelyet elemezünk, azt Terry Jenkins és Darin Young vívja. Jenkinsről fontos megjegyezni, hogy nem ma kezdte el játszani ezt a sportágat. Az 52 éves angol játékos, aki a sokat sejtető a Bika becenevet viseli, nem új játékos a világbajnokság nézői előtt sem.

Idén két versenyen sikerült a döntőbe jutnia, abból pedig egyet meg is nyert, a PDPA Player Championship Barnsley 8. versenyét. A tavalyi világeseményen a legjobb 16 közé jutó játékos idén minimum szeretné megismételni a tavalyi szereplését, ahhoz azonban először le kell győznie ellenfelét, akinek biztos lesz pár szava (na meg nyila) ehhez. Jenkins győzelmére a fogadási szakemberek 1,18-as szorzót adnak.

darinyoung.jpgYoung az utóbbi években rendszeresen megfordult a PDC világbajnokságon, azonban az első körnél tovább nem sikerült kerülnie. Ez alól kivétel a 2010-es torna, ahol pont a ma esti ellenfele, Jenkins ütötte el a továbbjutás lehetőségétől.

A mókásan hangzó Big Daddy becenevű, 42 éves amerikai úriember a tengerentúlon indult jó néhány kisebb versenyen, ahol sikerült többször is nyernie. Ezek közül említésre méltó a steel szakágban a PDC North American Qualifying Event megnyerése. Jenkinsel egyébként többször megmérkőzött már, ebből ötször vesztesként, kétszer pedig győztesként sikerült ellépnie a tábla elől. A ma esti győzelme 4,8-as szorzót ér! 

 Véleményem szerint a mai estén a vizsgált mérkőzéseken nem fog meglepetés bekövetkezni. Néhány vakmerő sportfogadó játékos megrakhatja az esélytelenebbnek kikiáltott embereket, de ezzel csak azt fogja elérni hogy elmegy a szelvénye. Ma érvényesülni fog a "keveset ad, de biztos" elmélet. Tehát emberek, fogadásra fel!

A KEDDI PROGRAM, 1. FORDULÓ (20.00-tól)

Dean Winstanley (angol, 29.)–Ronny Huybrechts (belga)

Wes Newton (angol, 26.)–Cristo Reyes (spanyol)

Dave Chisnall (angol, 13.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)

Terry Jenkins (angol, 11.)–Darin Young (amerikai)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr128187660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2015.12.22. 15:07:39

Chizzy jobban megszenved majd, mint az oddsokból gondolhatnánk, de megnyeri a meccset. Rowby-John sajnálom, hogy már az első fordulóban ilyen ellenfelet kapott, szerintem ma a többi három kiemelt közül bármelyiket megverné.
De a Chizzy meccs előtt még hajrá Reyes! :)
süti beállítások módosítása