9 Nyíl

Nyerő lesz-e a Jackpot? A Kobra tud-e majd marni?

2015. december 23. 13:00 - Turpi9

Szerdán rendezik a PDC darts-világbajnokság első körének utolsó játéknapját. Aztán Karácsony lévén két napos szünet jön. Szerdán se maradunk tipp nélkül, nézzük a mai esélyeket.

adrianlewis.jpgAz első meccset Adrian Lewis és Jan Dekker mérkőzi egymás ellen. Lewis végre játékra jelentkezik a 2016-os világbajnokságon is. A kétszeres PDC vb győztes, világranglista 5. helyezett játékos mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk, idén is esélyesként indul a Sid Waddell kupa elnyeréséért.

Idén is sikerült szép eredményeket elérnie, megnyerte többek között a PDC World Cup of Darts versenyt. Ez évben is megdobta 9 nyilas kiszállóját, ami pályafutása során számszerint a 7. volt. A Jackpot becenevű angol úriembert a fogadóirodák abszolút favoritként kezelik, győzelme az esti mérkőzésen mindössze 1,11-es szorzót ér.

jandekker.jpg

Lewis ellenfele az estén Jan Dekker lesz, egy holland származású sportoló. A Double Dekker becenevű játékos mindössze 25 éves, ezzel ő se sorolható a veteránok közé. Dekker az idei évben rengeteg versenyen elindult, és elég vegyesen alakult az eredményessége.

A PDC világranglista 77. helyezettje néhány tornát megnyert, többek között a PDC Challenge Tour England 9. versenyét. Egyébként a tulipános srác és az angol még soha nem mérkőzött meg egymással hivatalos versenyen, ez lesz az első összecsapásuk. Ennek örömére a szerencsejátékkal foglalkozó szakemberek 6,5-ös szorzót adnak esetleges győzelmére!

jelleklaasen.jpgA második mérkőzés amit elemezünk, azt Jelle Klaasen és Joe Cullen meccse lesz. Klaasen a PDC világranglista 19. helyezett versenyzője. A Kobra becenévre hallgató holland úr figyelemre méltó eredményeket ért el 2015-ben, többek között diadalmaskodott a PDPA Players Championship Wigan 2. és PDPA Players Championship Barnsley 9. versenyén! Nyílvánvaló tehát, hogy nem véletlenül szerepel az összecsapás esélyesének a fogadóirodásoknál, hiszen esetleges győzelmére 1,38-as szorzót hozhat a konyhára.

 

joecullen.jpgMint már írtuk, az estén Klaasen ellenfele az angol származású Joe Cullen lesz. A Rockstar becenevű 26 éves fiatalember a világranglista 48. helyét foglalja el. A 2015-ös évben nagyon kiemelkedőt egyetlen versenyen se alakított. Ennek ellenére 2011 óta minden PDC világbajnokságon résztvesz játékosként, de az első körnél tovább soha nem tudott még jutni.

Olyan nevek dobtak jobban nála mint Terry Jenkins (ő kétszer is), John Part, Peter Wright vagy Michael van Gerwen. Ennek megfelelően a bukmékereknél az esetleges győzelem esetén 3-as szorzó jár.

Szerintem nem hordok butaságokat össze, ha azt merem állítani hogy Lewis simán, talán még veszített szett nélkül lehozza a mérkőzését. Azonban Klaasen győzelmét én nem tartom beton biztosnak. Meg azért valljuk be, ki nem szereti a meglepetéseket? Nyílván azok nem, akik az ellenfélre fogadnak, de én Cullen győzelmére fogadnék! Jöjjön aminek jönnie kell!

1. FORDULÓ

Andrew Gilding (angol, 28.)–Gerwyn Price (walesi)

Benito van de Pas (holland, 24.)–Max Hopp (német)

Adrian Lewis (angol, 5.)–Jan Dekker (holland)

Jelle Klaasen (holland, 19.)–Joe Cullen (angol)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr88188246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása