9 Nyíl

Halászlé, töltött káposzta, szeretet, ajándék... és végre újra darts!

2015. december 26. 14:09 - Turpi9

December 26-án megkezdődik a PDC világbajnokság második fordulója, a mai estén 3 mérkőzést láthatunk a televízió képernyőjén. Lássuk, mik az esélyek szerintünk!

cwnf53ww4aawbay.jpgAz első mérkőzést Ricky Evans és Jamie Caven fogja játszani. Evans nem kisebb nevet ütött el a továbbjutástól, mint Simon Whitlock! Az az összecsapás egyszerűen fantasztikus volt, a torna egyik legizgalmasabb és legkeményebb párharca volt! 0-2-es állásról Evans felállt és megfordította a Varázsló ellen! Ez azt hiszem mindent elárul. A Rapid becenevű angol úriember nyilai egy maglev vonat sebességével repültek a tripla 20-as szektorba! A szabadnapos benzinkutas győzelmére 2,2-es szorzót adnak az irodák.

jamie-caven-2010-ladbrokescom-world-darts-championship-first-round-lawrence-lustig-pdc_0_10180-8095538_00.jpg

Jamie Caven szerencsésebb sorsolást kapott az átlagnál, a selejtező mérkőzésből kapta ellenfelét, név szerint a magyar felmenővel rendelkező új-zélandi Rob Szabot. Az 50 éves dárda hajító nem volt egyenlő partnere a Jabba becenevű játékosnak, sima 3-0-al haza is lett küldve a másik kontinensre. A legutóbbi PDC világranglista frissítése alapján Caven a 22. helyet birtokolja. Számszakilag sokkal előkelőbb helyen mint ellenfele, de az este 19:10-kor kezdődő mérkőzésen majd meglátjuk ki az ügyesebb! Győzelme 1,65-öt ér.

dacechisnall.jpgA második szemöldök akasztó páros Dave Chisnall és Christian Kist. Chizzy az első fordulóban a végső győzelemre esélyesként dobálta a nyilait, egy szemernyi esélyt se hagyva az ifjú osztrák titánnak. A 35 éves titkos favorit nem a torna legizgalmasabb összecsapását produkálta, de ez is elég volt ahhoz hogy ellenfele a végén neki gratuláljon a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Mai ellenfele ellen is esélyesnek hozzák ki a bukik, 1,16-os szorzó van az esetleges győzelmére.

christiankist.jpg

Christian Kist-el Chisnall tényleg a legjobb esetben is csak a szemöldökét tudná összeakasztani, mivel a holland
 úriember tar kopasz. A 29 esztendős, Lipstick becenévre figyelő sportoló az első fordulóban Justin Pipe-ot küldte haza a televízió elé. A mostanában csak a lassúsága miatt említett játékos rangon és játéktudása alatt teljesített az összecsapásukon. Pipe nagyon szépen dobálta a 180-akat, csak kár hogy 7 nyílból. Kist ezt kihasználta és ahogy a vadonban is meg van írva, az erősebb és jobb jutott tovább a célja felé. Kist győzelmére Chisnall ellen egészen magas oddszal, 5,25-el fogadható!

cwdskfsxiaa7e1g.pngAz este csúcsmérkőzését Gary Anderson és Daryl Gurney játssza. Gary az első fordulóban játszi könnyedséggel lépett túl ellenfelén, nevezetesen Andy Boultonnal szemben. Boulton az összecsapás napján nem tudta hogy neki este még mérkőzése lesz, ez csak délután vált világossá és biztossá. Vélhetően élete mérkőzésén léphetett pódiumra. Szegény, lányos zavarában nem nagyon tudott mit kezdeni a világ másodikkal, úgyhogy Gary gyorsan haza is küldte mielőtt bármi nagyobb egészségügyi probléma fellépett volna az angol úriembernél. A repülő skót abszolút az este esélyese a fogadóirodáknál, nem véletlen jár csak 1,15-ös szorzó a győzelméért.

darylgurney.jpg

Daryl Gurney a walesi színekben versenyző Jamie Lewissal találkozott az első fordulóban. Nem egy kiemelkedő játék volt a két versenyzőtől, igazából ha a teljesítményüket próbálnánk szavakba önteni, azt kéne mondanunk hogy a kisebbik rossz ment tovább. Egyikőjük se dobált élete formájában, de aznap a Madonna zenéjére bevonuló észak-ír fiú dobta jobban a kiszállót. A fogadóirodák kínálatában elég nagy szorzót találhatunk Dary esetleges győzelmére, számszakilag 5,5-öst.

Az első összecsapáson szerintem Evans villámgyorsaságával le fogja söpörni Cavent. Ez nem kérdés számomra. A szimpatikus benzinkutas, akinek a bárgyú tekintete mögött egy kiváló játékos lapul meg. A második mérkőzésen a fél ország Chisnall győzelméért fog szorítani, de én itt ebben az esetben hiszek a nagy meglepetésben! Győzni fog az esélytelenebb és ezzel sok játékosnak fog szentségelésre okot adni, akárki akármit mond! Az éjjeli órákban kezdődő utolsó mérkőzésen érvényesülni fog a papírforma, Gary ellentmondást nem tűrően fogja hazaküldeni a karácsonyfa mellé Daryl fiút. De hogy ezek így fognak-e történni, erre megkapjuk a választ ma este!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr978200262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2015.12.26. 17:08:21

Evans esetében legyen igazad, de ami Chizzyt illeti,ott remélem mellényúlsz. :)
süti beállítások módosítása