9 Nyíl

Ilyenekkel dobálnak a profik

2015. december 26. 10:09 - Venom501

A darts legfontosabb sportszere maga a dart. A ma hivatalos nyilakat a World Dart Federation szabályai alapján kell kialakítani. Mellesleg ők felelnek a nemzetközi dartsversenyek szabályaiért is.

A nyilak hosszát 30,5 cm-ben maximalizálják valamint súlyuk nem haladhatja meg az 50 grammot. minden dartnak tű hegye kell, hogy legyen. A dart testének hátsó részéhez rögzítik a tollszárat, amely a tollat hivatott rögzíteni. A testben magas százalékban megtalálható a volfrám. Ezzel elérik a nyilak megfelelő súlyát, mégis megőrzik vékonyságukat, áramvonalasságukat.

maxresdefault.jpgManapság a márkák megszámlálhatatlan kínálatából kedvünkre válogathatunk a különböző hosszúságú, súlyú, formatervezésű és színű készletekből. A sportág legjelesebb képviselői saját, egyedileg rájuk tervezett nyílkészlettel rendelkeznek. Például Michael van Gervennek egy 23 g-os XQ Max Darts, Phil Taylornak 26 g-os Target Power 9 five, Simon Whitlocknak egy  22 grammos Winmau Simon Whitlock gen 2-ese van. 

A profik átlagosan 22 g-os dartokat használnak, de persze akadnak akik kirívóan nehéz vagy épp könnyű nyilakkal képesek a közel azonos teljesítményre. Stephen Bunting egy mindössze 12g-os Targetet használ, mellyel több rangos versenyt is képes volt megnyerni. Az idei mezőnyben a 26g-os nyíl a legnehezebb amit használnak a versenyzők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr738149296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása