9 Nyíl

A 2013-as világbajnok 0-3-ról jött vissza

2016. január 08. 10:23 - Denis Potvin

Kialakult a negyeddöntő mezőnye a BDO darts-világbajnokságon. A lakeside-i torna felső ágán az esélyesek jutottak el végül a legjobb nyolcba, az első helyen kiemelt Glen Durrant a kilencedik Scott Waites ellen fog játszani, aki elképesztő nagy meccsen győzte a belga Geert de Vost, míg a holland Wesley Harms ellenfele Jamie Hughes lesz. Az alsó ágon viszont csak egyetlen kiemelt maradt.

index.jpgAz angol Scott Mitchell (6.) a holland Richard Veenstra ellen folytatja, míg Jeff Smith Dennis Harbourral találkozik pénteken. A nőknél órisái meglepetésre kiesett a verhetetlennek hitt Lisa Ashton, míg az ifjúságiak döntőjét is lejátszották csütörtökön.

Visszatérve a Waites-de Vos meccsre nagyszerű csatát láthattak a nézők. De Vos 3-0-s előnyről bukta el a meccset. Úgy nyerte az első három szettet, hogy volt 120-as, sőt 129-es kiszállója is. Aztán Waites valami egészen hihetetlen játékot mutatott be. 0-3 után mindössze egyetlen leget veszített el (igaz előtt csak kettőt nyert meg). Magabiztos játékára jellemző, hogy a mindent eldöntő szettben 158-ről sikerült kiszállnia.

Waites 2004 óta a BDO tagja, 2013-ban világbajnokságot nyert, viszont két éve az első, tavaly a második köben esett ki. Valami hasonló nagy meccsre lehet számítani majd Durrant ellen is, aki idáig egyetlen szettet sem veszített a világbajnokságon.

Férfiak, 2. forduló

Scott Waites-Geert de Vos 4-3

Martin Atkins-Richard Veenstra 0-4

Mark McGeeney-Scott Mitchell 3-4

Nők, negyeddöntő

Lorraine Winstanley-Deta Hedman 0-2

Aileen de Graaf-Anca Zijlstra 2-1

Trina Gulliver MBE-Lisa Ashton 2-1

Ann-Louise Peters-Zoe Jones 2-1

Ifjúsági döntő

Joshua Richardson-Jordan Boyce 3-2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr208251516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása