9 Nyíl

A PL idei ászai, 2. rész

2016. január 09. 17:00 - Turpi9

Folytatjuk a Premier League 2016 kiírásában résztvevő versenyzők bemutatását. A mai napon ismét két kiválasztott játékos PL múltját szedjük ízekre. Az első etap itt olvasható, most pedig következzen: James Wade és Peter Wright.

james-wade-premier-league-trophy_2310831.jpgJames Wade nem először áll tábla elé a sorozatban, ez lesz neki a nyolcadik 2008 óta (2014 kivételével) az összes versenykiírásban szerepelt a neve. Kezdetben nagyon szép eredményeket ért el, 2008-ban 9 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség volt a mérlege, ezzel a 2. helyre került és továbbment a legjobb négy közé. Az elődöntőben Raymond van Barneveldet verte 11:8 arányban, a döntőben viszont kikapott a lenyűgöző teljesítményt mutató Phil Taylor ellen.

2009-ben még remekebb játékot tudott bemutatni, 9 győzelem, 3 döntetlen és csupán 2 vereség állt a neve mellett, amellyel ismét a 2. helyet szerezte meg. Az elődöntőben a változatosság kedvéért megint van Barneveldet győzte le, most 10:8 arányban. A döntőben Mervyn King ellen kellett megmérkőznie, amit sikeresen vett is, így a 2009 Premier League győztese lett. Kis érdekesség, hogy a döntőnek nem volt annyira kimagaslóan nagy a dobott körátlagot tekintve a színvonala, hiszen King 85,83-as, Wade pedig 90,38-at produkált.

2010-ben ismét jól szerepelt a selejtezőben, 14 ponttal a harmadik helyet szerezte meg és bejutott a legjobb négy közé. Ott Simon Whitlockot győzte le 8:6 arányban, és ismét a döntőben találta magát, zsinórban harmadszor. Phil Taylorral néztek farkasszemet, de az Erő győzött, így ismét az ezüstérem csilloghatott Wade nyakában. 2011-ben kicsit leágazott már a PL csillaga, hiszen először nem került be a legjobb négy közé, 13 gyűjtött pontja csak az 5. helyre volt elegendő. 2012 kacifántos volt Wade számára, mivel hármas holtverseny alakult ki a versenyzők között: Barneveld - Wade - Hamilton triónak ugyan annyi pontszáma lett, azonban hármójuk között Barneveldnek volt a leggyengébb a győztes és vesztes legek aránya (-11, Wadenek pedig -6), így Barneveld nem jutott tovább. Az elődöntőben a későbbi győztestől, Phil Taylortól szenvedett 8:6 arányban vereséget. 2013-ban ismét bejutott a legjobb négy közé, az elődöntőben Michael van Gerwen ütötte ki 8:4 arányban. Illik megjegyezni, hogy itt is a későbbi győztes verte ki.

2014-ben nem kapott meghívást a tornára, így nem tudott alkotni. Tavaly, azaz 2015-ben pedig az eddigi leggyengébb szereplését mutatta be, 12 ponttal és -17-es győztes/vesztes leg aránnyal csak a 7. helyre tudott odaférni. A nagy kérdés az, hogy vajon az idei évben feltud-e majd javulni a korábbi években mutatott eredményeket és teljesítményeket James Wade?! Február első csütrtökétől mindenképpen megtudjuk!

peterwright.jpgNoha Peter Wright 45 éves - tehát nem egy zöldfülű ebben a szép sportágban - közel sincsen olyan tapasztalata a Premier Leageuel kapcsolatban, mint a fentebb említett versenyzőtársának. A Kígyómarás becenevű skót játékos az elmúlt pár évben teljesített olyan kiemelkedően, hogy kiérdemelje ebbe az elit körbe a helyet. Összesen az idei lesz neki a harmadik sorozata, ami 2014 óta folyamatos. 2014-ben érte el eddig a legjobb helyezést, az 5. helyet. Ezt elég változó mérleggel sikerült, mivel 6 győzelemet, 5 döntetlent és 5 vereséget ért el. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az első hét mérkőzéséből négyet megnyert és háromszor döntetlenezett! Vereséget csak a 8. fordulóban szenvedett el Michael van Gerwen ellen. Itt még szerintem ő se gondolta volna, hogy a későbbiekben nem juthat be a négyes döntőbe.

2015-ös kiírás már közel se sikerült neki olyan szuperül, mint az óévben: 6 pontot sikerült mindössze gyűjtenie, ami a nem túl előkelő 9. helyre futotta. Az első és egyetlen győzelmét a 6. fordulóban sikerült elérnie a még nála is gyengébben dobáló belga Kim Huybrechts ellen. Az összetettben a mérlege 1 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség. Nála gyengébb helyen csak az előbb említett Kim Huybrechts szerepelt, ő 4 pontot tudott összekaparni. Wright negatív játékának másik termése, hogy a 2015-ös versenyen ő nyerte a legkevesebb leget, mindössze 40-et. Wright üde színfoltja az elit darts társadalomnak - mindenképpen itt a helye - de valljuk be őszintén, van mit javítania és bizonyítania ebben a szép sorozatban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr678246406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása