9 Nyíl

Két és fél hét, és jön az első sztárparádé

2016. január 12. 09:00 - Denis Potvin

Persze ha a 2016-osra datált, de igazából december végén kezdődő PDC-vb-t nem ide számítjuk és nem is a Premier League-re gondolunk. Éppen a PL előtt egy héttel, Milton Keynes-ben rendezik, idén már negyedszer a Unibet Masters-t, amelyen a világ legjobb 16 dartsosa ott lesz. Most egy kis ízelítő, aztán majd két hét múlva bővebben is írni fogunk róla.

michael-van-gerwen-raymond-van-barneveld-the-unibet-masters-first-round-lawrence-lustig-pdc_16avr7akdabrb1ggevdbmdpixs.jpgSzóval január 30-31 között ebben a Londontól 70 kilométerre fekvő városban csap majd össze a legfrissebb világranglistán szereplő legjobb 16 dartsos. Már a sorsolás is elkészült és izzasztó napjai lesznek a világ legjobbjainak. Január 30-án a nyolcaddöntőket rendezik a legjobb 19 legig. Aztán másnap jönnek a negyed-, majd az elődöntők, végül pedig a finálé. Nézzük a sorsolást:

Michael van Gerwen (1. kiemelt)-Stephen Bunting (16.)

Michael Smith (8.)-Raymond van Barneveld (9.)

Phil Taylor (4.)-Jelle Klaasen (13.)

Peter Wright (5.)-Ian White (12.)

Gary Anderson (2.)-Vincent van der Voort (15.)

Robert Thornton (7.)-Dave Chisnall (10.)

Adrian Lewis (3.)-Kim Huybrechts (14.)

James Wade (6.)-Terry Jenkins (11.)

Ez lesz az ágrajz is. Elképesztő, kemény csaták lesznek, az már az első kör meccseiből is látszik. És remélhetőleg szenzációs meccsek is. Az elődöntőket és a döntőt már 21 legre játsszák majd. A győztes 60 ezer fonttal lesz gazdagabb, a második 25 ezret, az elődöntősök 17,5 ezret kapnak majd. De minden indulónak garantáltan 5000 fonttal gazdagodik majd. Az összdíj 200 ezer font.

Ez lesz a negyedik Unibet Masters, 2013-ban Phil Taylor, 2014-ben James Wade, tavaly pedig Michael van Gerwen nyert. Magáról a versenyről, esélyekről írunk még a torna előtt. Most inkább egy-két mondta a helyszínről.

web-milton-keynes-1-alamy.jpg

Milton Keynes, vagy ahogy arrafelé nevezik MK gyakorlatilag egy csinált város. London túlzsúfoltsága miatt a hatvanas évek angol kormánya úgy döntött, hogy London vonzáskörzetében egy olyan várost építenek fel, ahol az ingázóknak nyugodt életkörülményt teremtenek, csökkentve ezzel a főváros lakhatási gondjait.

Egy néhány tízezres faluból hirtelen egy többszázezres város nőtt ki a földből (1961 és 1997 között megötszöröződött a lakosság), lakóparkok, szórakoztató és bevásárló negyedek, sőt még futballcsapat is került a városba. A még az első osztályba szereplő, de aztán anyagi válsága miatt megszűnő Wimbledon FC is Milton Keynes-be költözött.

A versenyek pedig az ArenaMK-ben rendezik, pontosan a futballcsapat stadionja mellett felhúzott vadonatúj sportcsarnokban rendezik majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr778263554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása