9 Nyíl

Hogyan lehetek darts versenyző?

2016. január 24. 17:38 - dart sZs

Számtalanszor hallhattuk már, hogy a darts egy kortalan sport, tehát lehet az ember 10 éves, 45, 61, 102, akkor is elkezdhet játszani, versenyezni. Mi most abban segítünk, ha megvan a nagy elhatározás, akkor hogyan tovább.

Érdemes körülnézni a környéken, hol találhatóak klubok, egyesületek, ahol foglalkoznak a dartsszal, vagy van dartsélet. A klubvezetők, edzők, versenyzők szívesen adnak tanácsot, vagy segítenek elindulni az úton. A megyei-, valamint az országos szövetségnél is segítőkész embereket találhatunk, így őket is bátran fel lehet keresni.

Kétféle engedélyt lehet kiváltani Magyarországon: szabadidős (amatőr) versenyengedélyt, valamint az igazolt versenyengedélyt. A különbség a kettő között (az árán kívül), hogy a szabadidős kártyát anélkül lehet kiváltani, hogy az ember leigazolna bármelyik egyesülethez. Így lehetősége van néhány versenyen részt venni, ilyen pl. a steel darts liga. Belekóstolhat a versenyek világába, -hangulatába, információkat és tapasztalatot gyűjthet. Normál versenyengedélyt csak és kizárólag leigazolt (klubhoz, egyesülethez tartozó) versenyző válthat ki. Innentől kezdve minden versenyen részt tud venni, amelyre klubja jogosult és nevezett, az egyéni versenyszámoknál pedig országszerte bármelyiken. 

Amint megvan a kártya, minden akadály elhárult. Csak az ügyességünkön, kitartásunkon, elszántságunkon múlik, milyen eredménnyel térünk haza egy-egy versenyről.

img_9087.JPG 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr868305244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása