9 Nyíl

Phil Taylor úgy nyert, ahogy csak ő tud

2016. január 31. 17:41 - Denis Potvin

A Unibet Masters negyeddöntője is hallatlan izgalmas meccseket hozott Milton Keynes-ben. A világ jelenleg 16 legjobb játékosa alaposan kirostálódott szombaton. Kiesett a PDC-világbajnokság két döntőse, Gary Anderson és Adrian Lewis, valamint a Raymond van Barneveld is. Aztán a negyeddöntőben a két PDC-vb-n döntőst kiejtőt is kiverték. Taylor egészen zseniális meccsen ment tovább (video a hajtás alatt), Michael van Gerwen pedig megint mészárolt. Csak szólunk előre, van Gerwen-Taylor elődöntő lesz.

Főleg a kiszállókkal gondban lévő, de így is az elején egy 104-est produkáló James Wade 10-5-re legyőzte a világbajnoki döntős Adrian Lewist kiverő belga Kim Huybrechtset. Wade 4-2-re, majd majd 8-3-ra is vezetett, a végét egy 70-es kiszállóval rendezte le.

Aztán jött Chizzy, alias Dave Chisnall és könnyen, 10-4-gyel kiejtette az Andersont kiverő holland Vincent van der Voortot. 10/17, azaz majdnem hatvan százalékos volt Chisnall kiszállói és száz feletti (104,4) az átlaga, a nyolc tripla húszasról már nem is beszélve. Chizzy elképesztő jól játszott ezen a meccsen.

A harmadik párban Phil Taylor és Peter Wright küzdelme igazi csemege volt. Az elején a „The Power” 3-2-re vezetett, majd a második szünetre 6:4-re növelte az előnyét. Nagy volt a csata, hiszen a meccs ezen állásában mindketten jóval száz feletti átlagot teljesítettek. A vége is nagyon izgalmasan alakult, de Wright megint egy hajszállal lemaradt. Wright 9-8-ra fordított, csak egy leget kellett volna nyernie, ráadásul 9-9 után Taylor jött a hátsó pályáról és zseniális dobásokkal nyerte meg a meccset: 100, kétszer 180, majd 9 és dupla 16, tizenegy nyíl. A találkozó színvonalát jellemzi, hogy mindkét dartsos 104 fölötti átlaggal zárta a meccset, Wright ennek tetejében még kilenc 180-ast is dobott. Bánhatja, aki nem látta, de mi megmutatjuk az alábbi videón.

A meccs 6-3-as Taylor vezetés után

A meccs 7-7 után

Az utolsó körben Michael van Gerwen játszott Michael Smith-szel. Az első körben atomjátékot bemutató holland ezúttal is nagyon jól kezdett és 3-0-ra ment el. Aztán 5-0-ig meg sem állt. Az előző napon Buntingot 10-1-re elintéző holland elképesztő formában dobált, öt leg után 115,62 volt az átlaga és 83,33 százalékos a kiszállója. Van Gerwen nem állt le, 8-1-re vezetett és teljesen szétzilálta Smith-t, aki 14 kiszállójából csak egyet tudott addig megnyerni. A vége pedig 10-3 lett a hollandnak.

Az elődöntőben a következő párosítás lesz (a meccsek 8 órakor kezdődnek):

Dave Chisnall-James Wade

Michael van Gerwen-Phil Taylor

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr238340168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása