9 Nyíl

Végső János révén a magyar dartsot is ünnepelték a MOB díjátadóján

2016. február 10. 15:30 - II. János Pál

A magyar darts egy újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen kedden jutalmazták az olimpia programjában nem szereplő sportágak tavaly, 2015-ben legjobban teljesítő versenyzőit, közöttük a 2015-ös EDU egyéni Európa-bajnok Végső Jánost, a Pestújhelyi SC tehetségét.

 img_8368_500.jpg

(Fotó: Dartsvilág)

A tegnapi évértékelőt a MOB-on belül működő Nem Olimpia Sportágak Szakmai Tagozata kezdeményezte, a tagozathoz 45 sportág tartozik, köztük a darts is. A tagozathoz tartozó szövetségek által jelölt azon sportolók részesültek elismerésben, akik legalább világ-, illetve Európa-bajnoki érmet szereztek a 2015-ös évben.

Végső János, a tavalyi évi nemzetközi eredményei – két soft szakági szervezet, az EDU és a FECS Európa-bajnoka, és a prágai WDF pontszerző versenyen elért 5. helye – miatt kapta az elismerést. Bár nem nemzetközi eredmény, de azért meg kell említeni, hogy a 2015-ös Magyar Darts Liga döntőjét is Végső nyerte meg.

Az 1990-es születésű Végső János (becenevén Morzsi) 2002 óta dartsozik és nevéhez több nemzetközi siker is kapcsolódik az elmúlt több, mint tíz éves pályafutása alatt.

Szép volt Morzsi! 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr198378978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása