9 Nyíl

Egymás ellen a Premier League két legjobbja

2016. március 02. 09:21 - Turpi9

A dartsot szerető és érdeklő emberek pontosan tudják, hogy csütörtök este újra a tábla elé állnak a sportág nagyjai. A Premier League ötödik játéknapját most Angliában, azon belül Exeter városában a Westpoint Arenaban rendezik. Nézzük meg, hogy milyen párosítások lesznek március 3-án estéjén!

premlgecardifftaylor13_2748413.jpgAz est első mérkőzését egy igazi angol derbi indítja, Phil Taylor és Adrian Lewis szállnak egymás ellen csatába nyilaikkal. Mester és tanítványa mindig parázsló mérkőzéseket vívnak, ami alól vélhetően a holnap este se lesz különb. Taylor óriási formában játszik az idei kiírásban, az első fordulót leszámítva kizárólag 100 feletti átlagokat produkál. Az előző héten Chisnall ellen hét(!) darab 180-at sikerült produkálni, ami markánsan hozzájárult a 115,25-ös mérkőzés átlagához! Azon az estén az igazi 16-szoros világbajnok arcát láthattuk. Lewis játékát kiegyensúlyozottság jellemzi, az eddigi négy fordulóban mindig 99 környékén sikerült dobnia. A múlt héten is nyitó fordulót játszott, ahol óriási lélekjelenléttel 3-5-ről 7-5-re sikerült győznie James Wade ellen. Igaz, a kiszálló nem mindig ment makulátlanul, de belefért abba a játékban. Vélhetően ez Taylor ellen nem fog beleférni. A fogadási szorzók a következőek lesznek: 1,8 -3,2 és a döntetlen 4,5.

A következő mérkőzés Dave Chisnall és James Wade játéka lesz. Chisnall vélhetően nem sok olyat élt meg eddigi pályafutása során, mint amit a múltheti alkalommal volt kénytelen. A körátlaga nem kevesebb 109.63 volt és e mellé társult hat darab 180 is, a kiszállója kereken 50%-os volt, de mégis kénytelen volt a sportág nagy öregje előtt fejet hajtani és elviselni a vereséget. Ha megtudja ismételni a múlt heti produkcióját, akkor elég kevés lesz a valószínűsége annak hogy újra vereséget szenvedjen. Wade-re mostanában ahogy a közmondás mondja, rá jár a rúd. Jó kezdés után egy kisebb visszaesés figyelhető meg, hiszen az előző két fordulóban is vereséget szenvedett. A legutóbbi mérkőzésén Lewis ellen nem tudott élni a lehetőségekkel, 5-3-as vezetést követően szórta el az értékes pontokat. A fogadóirodák által kibocsájtott szorzók a következőképpen alakul: 2,1 - 2,55 és a döntetlen 4,5.

Az est harmadik mérkőzését Robert Thornton és Gary Anderson játssza. A skót rangadón Thorntonnak fel kell kötnie a nadrágját, ha szeretne még halvány esélyt látni arra, hogy képes elmozdulni az utolsó előtti helyezésről. A legutóbbi fordulóban sikerült  honfitársa, Wright ellen egy pontot szereznie, sőt 6-4-es állásnál benne volt a levegőben ennek a duplája is, azonban a bravúr nem sikerült. A Tüske formáját tekintve mindenképpen pozitívan lehet értékelni, minden egyes játéknapon emelkedik a körátlaga. Legutóbb majdnem elérte már a 92-t és abszolvált két 180-at is. Anderson egy nagyon gyenge kezdés és egy betegség után végre megszerezte a negyedik játéknapon az első pontjait, sikerült legyőznie Raymond van Barneveldet. Remekül játszott, ezt jól mutatja 103 feletti körátlaga. Neki mindenképpen jót tett a hazai pálya, végre kezd magára találni és egy újabb remek lehetőség nyílik számára, hogy megduplázza pontjainak a számát és elinduljon felfelé a tabellán. A szorzók így néznek ki a mérkőzésre: 5,5 - 1,38 és a döntetlen 5,5.

czkef-9wqaeeinq.jpgMondhatjuk hogy a soron következő párharc az est fénypontja, melyet Peter Wright és Michael van Gerwen játssza. Wright az eddigi összecsapásokon teljesen kiegyensúlyozott volt, nem véletlenül vezeti veretlenül a tabellát. A múlt héten egy kicsit megingott, amit a rutinos Thornton ki is használt és lopott egy pontot a listavezetőtől. Azonban Wright nagyságát mutatja, hogy nem adta fel 4-6-os állásnál és foggal - körömmel küzdött az őt megillető pontjáért. A holnapi mérkőzésre mindenesetre a legjobb arcát kell elővennie, hiszen van Gerwen gigászi formában dobál. Ennek ékes bizonyítéka a múlt héten bemutatott 123,4-es átlaga, ami minden idők tekevízió által közvetített legmagasabb  pontátlaga! Ennek fényében nem is nagyon lehet mit szavakba önteni, ez a páratlan eredmény magáért beszél. A nagy kérdés igazából az, hogy vajon az ötödik játéknapon tud -e produkálni hasonló kimagasló eredményt a holland úriember?! A fogadóirodák így adják a szorzókat: 6 - 1,38 és a döntetlen 5.

Azt estét Michael Smith és Raymond van Barneveld zárja majd. Smith eredménylistája nem túl veretes, az eddigi 5 mérkőzése során csupán egy pontot sikerült összeszednie. A múlt héten egy történelmi esemény szerves részese lehetett, ugyanis Michael van Gerwen őt páholta el 7-1 arányban korszakalkotó körátlaggal. Igazából ő nem csinált túl rossz dolgot, bár a 91 körüli dobási átlaga nem kiemelkedő ebben a mezőnyben, de ez 30 egységgel kevesebb volt mint Mighty Mike-é. Azonban egy valamire büszke lehet a múlt heti fordulóból, hiszen 100%-osan dobta a kiszállót! Az már más kérdés, hogy ez csak a becsület megtartására volt elég. Barney múlt héten az áldozat szerepét játszotta, Gary Anderson mindenféle megerőltetés nélkül verte el 7-3 arányban. A kiszállókat híresen jól dobó holland nem tudott klasszis játékot felmutatni, aminek az lett az eredménye hogy feltámasztotta hamvaiból Andersont és Barneveld el bukta a két pontot. Smith gyengécske teljesítménye alapján most összeszedhet két pontot könnyedén ha odafigyel, nem ma kezdte a szakmát. A szorzók a mérkőzésre a következőek: 2,7 - 2 és a döntetlen 4,5.

Véleményem szerint a nyitómérkőzésen, azaz a Taylor - Lewis meccsen egy parázsló 180-as párbajt fogunk átélni, aminek egy igazságos döntetlen lesz a kimenetele. Dave Chisnall és James Wade összecsapásán szerintem Wade hozni fogja az átlagot, a kérdés az hogy a múltheti 109-es átlaggal elbukó Chisnall mennyire tudja magát lelkileg összerakni. Lehet hogy ez nem fog sikerülni, ezért Wade javára írom jóvá a két pontot. A Thornton - Anderson meccsen egy mosolygós, könnyed kis esti dobálást láthatunk Gary Anderson győzelmével. Az est kiemelt mérkőzésén,amit Wright játszik van Gerwennel, szerintem Wright vereség nélküli szériája csúnyán meg fog törni, a tulipános kopasz fiatalember könyörtelenül kiporolja a showman nadrágját. A záró mérkőzésen pedig a szimpatikus Smith megkapja Barneveldtől újabb kokiját. De hogy tényleg így lesznek-e az eredmények azt nem tudom, de holnap este biztosan kiderül!

1. Peter Wright 4 3 1 0 10 7
2. Michael van Gerwen 4 3 0 1 10 6
3. Adrian Lewis 4 3 0 1 8 6
4. Phil Taylor 4 3 0 1 6 6
5. Raymond van Barneveld 4 2 0 2 1 4
6. James Wade 5 2 0 3 -5 4
7. Dave Chisnall 4 1 1 2 2 3
8. Gary Anderson 3 1 0 2 -3 2
9. Robert Thornton 3 0 1 2 -9 1
10. Michael Smith 5 0 1 4 -20 1
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr498431322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása