9 Nyíl

A hétvégén is harcban a legnagyobb profik

2016. március 04. 12:00 - Denis Potvin

A show nem áll meg és ezen a hétvégén a darts nagyágyúi folytatják a szereplésüket. A The Unibet Masters után jön az idei év második major tornája, a Coral UK Open, amelyet a sportág FA Kupájának is becéznek és 2003 óra hirdetnek győztest. A címvédő Michael van Gerwen, a rekordgyőztes pedig Phil Taylor, napjaink két legnagyobb zsenije, aki a Premier League hétközi fordulójában sem pihent. Mineheadben 128-an vágnak neki a tornának, 300 ezer font a tét, nézzük röviden a részleteket, videón pedig a tavalyi döntő teljes egészében.

46221_ukopen-fnl-vangerwenwins38.jpg

Összesen nyolc táblán indul el a harc 32-en az amatőr kvalifikációs tornákról kerültek be (itt próbálkozott két magyar is, sajnos sikertelenül), 32-en pedig a wigani selejtezőből jutottak el idáig. Így a második fordulóba 96 játékos jut majd.

Az első forduló győzteseihez aztán csatlakoznak a UK Open Order of Merit 33-64. helyezettjei, mint például Robert Thornton is, aki a Premier League-ben is szerepel. Innen már egyenes út vezet a legjobb 64-be, ahol már a legjobb 32 profi is szerepelni fog. Ami érdekesség, az egyenes kieséses rendszerben nem lesznek kiemelések, bárki összekerülhet bárkivel.

Pénteken és szombaton több táblán (van amikor nyolc, szombaton már csak négy)  zajlanak majd küzdelmek, vasárnap már csak a nagyszimpadon. Az, hogy pontosan ki szerepel a legjobb 32-ben, illetve a további beosztásban, ezen a linken lehet megnézni. Illetve az első két kör sorsolása is ismert már.

Háromszázezer font lesz az összdíjazás, és a legjobb 32 biztosan részesül ebben, vagyis az első két kör vesztesei gyakorlatilag tapasztalatokkal, de üres kézzel mennek haza. Ime a felosztás (az összegek fontban értendőek)

Győztes: 60.000

Döntős: 30.000

Elődöntős: 17.000

Negyeddöntős: 10.000

16 között: 5000

32 között: 3000

64 között: 1500

Helyszín pedig a csütörtöki PL-fordulótól 60 mérföldnyire található Minehead lesz. A tengerparti városka 9200 nézőt befogadni képes Butlins Resort csarnokában rendezik majd. A tavalyi döntőben Michael van Gerwen 11-re győzte le csütörtöki PL-ellenfelét, Pter Wright-ot. Aki szeretné megnézni a tavalyi döntőt, itt megteheti.

Szólj hozzá!
Címkék: sport darts UK Open
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr348442920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása