9 Nyíl

Magyar dartsosok szlovák bajnokok lettek

2016. március 16. 20:54 - Denis Potvin

Ihász Veronika és Rucska József ezúttal Szlovákiában öregbítette tovább a magyar darts egyre jobb hírét. A Győri DC két játékosával kiegészülve lett szlovák csapatbajnok a DC Podhorany. Ezúton is gratulálunk a hétvégi sikerhez.

A nyolc csapatot két csoportba osztották és Ihászék az A csoportban Dart Club Nitra, DC Zlaté Moravce, DC Dubnica nad Váhom csapatát előzték meg. Jöhetett az elődöntő DC Bukovinka Zvolen ellen és lehengerlő, 10:0-s fölénnyel jutott tovább a magyaros csapat.

A döntő viszont elképesztő izgalmas volt, a DC Toi Toi Dixi Bratislava ellene. A pozsonyiak vezettek 3:1-re, majd 5:3-ra, sőt 6:4-re is. Innen sikerült egyenlíteni előbb 7:7-re, és aztán drámai módon éppen Rucskának köszönhetően 9:9.

A szlovák szabályok szerint mindent eldöntő meccsre mindkét csapat maga nevezhette meg a játékosát, ez a Podhorany részéről Rucska József, a pozsonyiaktól pedig Milan Dudas volt. Végül a magyar fiú nyerte az 501 DO-t, ezzel Podhorany lett a szlovák csapatbajnok, Ihász Veronikának és Rucska Józsefnek köszönhetően. Rucska csak egyetlen meccset bukott egész nap, Oto Zmeliktől kapott ki 2-1-re.

20160312_211555.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr328487438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása