9 Nyíl

Háromból ketten nagyon szomorúak lesznek csütörtök este

2016. március 29. 16:30 - Turpi9

Múlt hét csütörtökön a Premier League 8. fordulóját rendezték meg Liverpoolban, ahol sok izgalmas és színes mérkőzést láthattunk. Az e heti, 9. fordulóban – az úgynevezett Judgement Night-on – láthatunk utoljára tíz versenyzőt, hiszen a versenykiírásnak megfelelően az utolsó két helyezett játékos elbúcsúzik a további küzdelmektől.

Három játékos közül fog kikerülni az a két személy, akit nem láthatunk a csütörtök este után a Premier League sorozatában. Egy rövid számolgatás végeztünk, elképzeltük, hogy "mi lenne ha..." 

aberdeen_thornton.jpgRobert Thornton a sorozatban először elmozdult az utolsó helyről és a számára kecsegtető nyolcadik helyet foglalja el. Mögötte található riválisaival szemben lépéselőnye van, hiszen ha sikerül győznie, akkor biztosan tovább játszik. Talán ő neki van a legnagyobb esélye a pontszerzéshez többi kiesőjelölt riválisával szemben, mert Adrian Lewis ellen állhat tábla elé. Ha bukik a mögötte található két játékos, akkor a Lewis elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül továbbjutott a Tüske.

 

day4davechisnall_2693127.jpgA tabella kilencedik, kieső helyén Dave Chisnall található. Chizzynél kicsit bonyolultabb a számolgatás, sok a "ha" az ő esetében. Erősen függ Thornton eredményétől, hiszen ha nyer, akkor lényegtelen az ő mérkőzésének az eredménye, mert akkor kiesett.
Ha Thornton döntetlenezik és Chisnall győz Wright ellen, akkor pontazonosság lesz, és a jobb leg arányoknak köszönhetően Chizzy jut tovább és Thornton zuhan ki.
Ha Thornton kikap és Chizzy döntetlenezik akkor ugyan az lesz mint az előbb, pontazonosság és Chisnall továbbjutás a jobb leg arány miatt. A legrosszabb forgatókönyv az angol számára, hogyha kikap skót ellenfelétől, mert akkor biztosan kiesett.

michaelsmith_1.jpgA legrosszabb helyzetben egyértelműen Michael Smith van. Egyrészt mert ő a sereghajtó, másrészt meg nagyon egyben kell állnia az égen a csillagoknak és egy bomba formát kell előhúznia Phil Taylor ellen. Természetesen ha nem tud győzni, akkor nincs is miről beszélnünk, biztosan nem láthatjuk a televízió képernyőjén tovább.
Ha Thornton és Chizzy kikap, és ő nyerni tud, akkor megcsípheti a nyolcadik helyet és nem esik ki.
Ha Thornton kikap, Chisnall pedig döntetlent ér el és Smith nyer, még ebben az esetben is neki áll a zászló és ő megy tovább.
Ha Thornton vereséget szenved, azonban Chisnall és Smith is nyerni tud, akkor Chisnall megy tovább és Bully Boy kizuhan.
Ha kikap Thornton és Chisnall is és Smith is döntetlenezik, akkor abban az esetben sem tud tovább menni, mert Chizzy leg aránya jobb mint az övé, így az angol menne tovább automatikusan.

Játékos Játék  Gy    D     V     LegDiff  Pontok
Michael van Gerwen    8    5    2    1 +20 12
Phil Taylor    8    5    2    1 +19 12
Gary Anderson    8    6    0    2 +12 12
Adrian Lewis    8    5    0    3 +5 10
James Wade    8    5    0    3 +3 10
Peter Wright    8    3    2    3 -1 8
Raymond van Barneveld    8    3    0    5 -2 6
Robert Thornton    8    1    2    5 -20 4
Dave Chisnall    8    1    1    6 -12 3
Michael Smith    8    1    1    6 -24 3

 

Tehát mindenféleképpen izgalmas lesz a csütörtök este, akkor kiderül ki fog kiesni és ki fog maradni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr788531062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása