9 Nyíl

Mighty Mike varázslata és a Repülő Skót szárnytépése

2016. március 29. 09:19 - Turpi9

Befejeződött a German Darts Masters 2016, amit München rendeztek meg és a European Tour második állomása volt. A döntőben a skót Peter Wright csapott össze a holland Michael van Gerwen ellen, ahol egy színvonalas mérkőzésen sikerült a világelső van Gerwennek győzedelmeskednie. Azonban volt más érdekesség is a torna negyeddöntőjében!

gdm16.jpg

Peter Wright és Michael van Gerwen nézhetett farkasszemet a German Darts Masters 2016-os döntőjében. Idén nem először találkozott a két fél egy döntőben, a UK Openen már egyszer megvívtak egymással, akkor Mighty Mike győzedelmeskedett.
A tegnapi torna döntőjében van Gerwen szerezte meg a vezetést egy 16-os kiszállóval, ezzel vezetett 1-0-ra. Ezután Wright vágta ki a dupla 18-at, kiegyenlítve az állást, majd a következő legben egy egészen fantasztikus 92-es kiszállót mutatott be: 20, dupla 18, dupla 18. A leg mellett a közönség ovációját is megnyerte, ezzel fordítva 2-1-re az állást. De ezzel nem érte be Snakebite, a következő játékban 158-as kiszálló iskola példáját mutatta be, 3-1-re módosítva az eredményt. Az 5. legben Gerwen hozta a kezdését, de rögtön jött is a válasz Wright személyében, 4-2-re alakítva a kijelzőn a számlálót. Ezután következett az, amiért a holland srác a világelső: ebből az állásból nemhogy felállt, de zsinórban négy leget behúzott és ezzel besöpörte a győzelmet! Sorrendben a kiszállói: 20, 85, 32, 70. Ezzel a sikerrel egyébként 25 000 angol fonttal lett gazdagabb Mighty Mike, a második helyezett Wright 10 000 fontot vihetett haza a családi kasszába.


vangerwenwright629.jpg

Egy remek döntőnek lehettünk szemtanúi, azonban egy negyeddöntős eredmény előtt nem mehetünk el szó nélkül. Az egyik párharcot Joe Cullen vívta Gary Anderson ellen. A legutóbb címét megvédő világbajnok a PDC világranglista 42. helyezettje ellen állt tábla elé. Magasan Anderson számított a mérkőzés esélyesének, azonban túl nagy falatnak bizonyult az angol úriember neki.
Igazából nem is az a szenzáció, hogy a világranglistán egy jóval hátrébb elhelyezkedő játékos elveri a regnáló világbajnokot, hanem a módja. Nem sűrűn fordult eddig elő, hogy nullára, azaz 6-0-ra tudjanak lehengerelni egy ilyen kaliberű versenyzőt. Látszódott Gary Anderson játékán, hogy ez az a nap, mikor semmi nem fog neki összejönni. Összesen 3 nyilat dobhatott el kiszállóra, azt is 2 legben összesen. Itt pedig a döntő, teljes egészében.

A darts ismét megmutatta azt az oldalát, amiért is szerethetjük és amiért nyugodtan és bátran kimondható: itt nincs lehetetlen, itt bármi megtörténhet.

Negyeddöntő

Peter Wright 6-2 James Richardson

Ian White 4-6 Michael Smith

Joe Cullen 6-0 Gary Anderson

Chris Dobey 5-6 Michael van Gerwen

Elődöntő

Peter Wright 6-4 Michael Smith

Joe Cullen 1-6 Michael van Gerwen

Döntő

Peter Wright 4-6 Michael van Gerwen

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr198533974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása