9 Nyíl

Jön a rosta a Premier League-ben

2016. március 30. 10:00 - Turpi9

Mindenki várja a csütörtököt, újra elérkezik az idő hogy a darts legjobbjait bámuljuk a képernyőkön keresztül. A holnap esti forduló lesz az utolsó, mikor tíz versenyzőt láthatunk. A kilencedik játéknap otthona most Walesben lesz, Cardiff városában a Motorpoint Arena Cardiff csarnokában. Nézzük a menetrendet és a fogadási szorzókat, esélyeket!

20160104101234_83.jpg

james-wade_2093441b.jpgAz este első mérkőzését James Wade és Gary Anderson fogja játszani. Wade a múlt heti fordulóban nem játszott, csak otthonról figyelhette az eseményeket. Legutolsó mérkőzésén Robert Thorntont sikerült elkalapálnia, egy egészen izgalmas mérkőzésen. Azon az estén is sikerült az általa megszokott 100 körüli átlagot produkálnia, túlzott nagy meglepetést nem nyújtott. Ha sikerül győznie, akkor nagy lépés tehet annak érdekében, hogy bekerüljön a legjobb négy közé. Anderson a múlt héten Chisnall ellen egy stabil szép játékkal sikerült a két pontot abszolválnia. A Premier Legaueben mutatott formája nagyon szépen alakul, az utolsó öt mérkőzést tekintve a megszerezhető tíz pontból mind a tízet zsebre vágta. Kérdéses, milyen arcát fogja mutatni csütörtök este a világbajnok, hiszen húsvét hétfőjén Münchenben beleszaladt egy nagy pofonba, ami óriási visszhangot váltott ki. Nem véletlen, azért ilyen nem fordul elő minden nap.

A két klasszis nem először találkozik egymással, idén már harmadjára fognak megmérkőzni, legutóbb Anderson örülhetett a végén. Összesen 38 alkalommal mérkőztek, amiből 26 Anderson, 11 Wade győzelem volt és 1 döntetlen. A szorzók a következőek lesznek: 4 - 1,6 és a döntetlen 4,5.

A második mérkőzést Michael Smith és Phil Taylor fogja megvívni. Smith számára igazából egyetlen megoldás van az estére, az a győzelem. Persze ez önmagában mit sem ér, a sorsa már nem csak a saját kezében van, hanem nagyon erősen függ Dave Chisnall és Robert Thornton meccsének kimenetelétől. Mindenesetre nagyon össze kell kapnia az angol fiatalembernek magát. A legutóbbi mérkőzésén 2 pontot vesztett Thornton ellen, utoljára pedig március elején tudta elvinni Barneveld elől a győztesnek járó pontokat. Egy valamiben biztos lehet: Taylor nem fogja hagyni magát. Ha szabad ilyet mondani, Taylor papa gépezete kicsit porszemes lett, hiszen az utolsó két mérkőzését nem tudta megnyerni. A korhűséghez azért hozzátartozik szervesen hogy múlthéten Peter Wright ellen, előtte pedig a varázslatos Michael van Gerwen ellen sikerült egy-egy pontot hazavinnie. Így sincsen oka a panaszra, 100 alatti körátlagot nem csinál és a tabellán is holtversenyben első.

Az ifjúság és a rutin jelenlegi szimbólumai legutoljára tavaly október végén csaptak össze, akkor Taylor léphetett tovább a következő körbe. Összesen eddig 12 alkalommal találkoztak, 9 Taylor és 3 Smith győzelem a mérlegük jelenleg. A fogadóirodák szorzói efféleképpen alakulnak: 6 - 1,35 és a döntetlen 6.

peterwright_2188860a.jpgA következő párharcot Dave Chisnall és Peter Wrigth fogja játszani. Chisnall számára sem másabb a megoldó képlet mint Smith esetében volt: egyetlen járható út van, az a győzelem. Ő előnyösebb helyzetben található mint Smith kollégája, de Thornton nála jobb szituációban tanyázik. Véleményem szerint Chizzy ennek a sorozatnak a legpechesebb játékosa. Sorra mutatta be a jobbnál jobb átlagokat, de mindig balul sült el a végkimenetel. Olyan, mintha egy kis túlzással, de mindig ellene játszották volna életük legjobb mérkőzésüket az ellenfelei. De a sport már csak ilyen, a szerencse is biztosan fog még fordulni az ő javára. A fő kérdés hogy mikor. Wright nagyon erősen kezdett, előkelő helyen volt még néhány fordulóval ezelőtt, azonban mostanra visszacsúszott a hatodik helyre. A múlt héten remek játékkal sikerült egy pontot rabolnia a kiváló formában játszó Taylor ellen, előtte viszont egy hajszállal, de kikapott Andersontól. A hétvégén bekerült a German Masters döntőjébe, ami kecsegtető előjel lehet, ha sikerül a formáját átmentenie Walesbe.

A két játékos tavaly csapott össze legutóbb, akkor Wright emelhette a kezét a magasba. Összesen 15 alkalommal találkoztak, 5 Wright és 9 Chisnall győzelem mellett 1 döntetlen született. A bukiknál a szorzók a következőek: 2,9 - 1,9 és a döntetlen 4,5.

 Az este negyedik mérkőzése Robert Thornton és Adrian Lewis csatája lesz. Ha Thorntonról film készülne, tökéletes lenne neki a "Menekülés a győzelembe" cím. Nincs mit nagyon teketóriáznia, ha sikerül mind a két pontot megcsípnie, akkor mindenféle matematikai számítás szerint is ő maradhat a PL legjobb 8 játékosa között. A múlt héten ment neki egyértelműen a legjobban, akkor két mérkőzést játszott és három nagyon fontos pontocskát gyűjtött. Smith ellen sikerült egy kiesési rangadót megnyernie, azonban amire senki nem számított és szenzáció számban ment, azaz este záró mérkőzése volt Michael van Gerwen ellen. A világelsőtől pontot tudott csenni, amire igazából senki sem számított. Ha át tudja menteni a 100 körüli körátlagát, akkor mindenképpen borsot törhet a csütörtök esti ellenfele alá! Lewis folytatja hullámvasutas teljesítményét, a múlt héten Barney ellen tudott egy szikrázó mérkőzésen két pontot elhozni. Ott van folyamatosan a tűz közelében, biztos hogy nem fogja fél vállról venni a mérkőzést az új erőre kapó ellenfele ellen.

A két versenyző majdnem kereken egy éve játszott egymás ellen utoljára, akkor Lewis csaphatott diadal ittasan a levegőbe. Összesen 23 alkalommal álltak tábla elé, 18 Lewis és 5 Thornton győzelem mellett 1 döntetlent is sikerült játszaniuk. A fogadási szorzók a következőképpen lesznek: 4,33 - 1,55 és a döntetlen 4,5

michael-van-gerwen-darts-451039.jpgAz utolsó párosítás Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen kettőse lesz. Barney az utolsó négy meccséből hárman is 7-5 arányban szenvedett vereséget, ami alapján nyugodtan kimondható, hogy apró nüanszokon múlott egy-egy mérkőzésének a kimenetele. Múlt héten Adrian Lewis hagyta parlagon, előtte pedig Chisnall nadrágját porolta ki 7-4 arányban. Barneveldnek gondolnia kell a folytatásra is, mert most nincs kieső zónában, azonban később aranyat érhetnek a lopott pontok. Michael van Gerwen mostanában nagyon elkényeztet minket, üstökös módon tündököl a csillaga a darts egén. Húsvét hétfőjén a German Masterst sikerült megnyernie egy egészen fantasztikus döntőbeli játékkal, ahol nagyon mélyről sikerült visszakapaszkodnia a csúcsra. Az előző fordulóban kicsit megbotlott a skót Thornton ellen, de szerintem ebből nem érdemes semmilyen komoly következtetést levonni.

10 éve játszották egymás ellen először, legutoljára pedig tavaly december végén, ahol Barneveld siker született. Összesen 39 alkalommal néztek farkasszemet, 16 Barney és 23 Mighty Mike győzelem született. A fogadóirodák a következőképpen látják az esélyeket: 7 - 1,3 és a döntetlen 6.

Játékos M     Gy    D    V    Legdiff Pont
Michael van Gerwen 8 5 2 1 +20 12
Phil Taylor 8 5 2 1 +19 12
Gary Anderson 8 6 0 2 +12 12
Adrian Lewis 8 5 0 3 +5 10
James Wade 8 5 0 3 +3 10
Peter Wright 8 3 2 3 -1 8
Raymond van Barneveld 8 3 0 5 -2 6
Robert Thornton 8 1 2 5 -20 4
Dave Chisnall 8 1 1 6 -12 3
Michael Smith 8 1 1 6 -24 3

 

Szerintem a nyitómeccsen Anderson egy lopott leggel elhozza Wade elől a két pontot, a második összecsapáson pedig nem lesz meglepetés, Smith alul fog maradni Taylor ellen. A középső meccsen Chisnall szerintem hiába fog erőlködni, a jó formában játszó Wright nem fog engedni a szorításból és győzni fog. A Thornton - Lewis párharcban látok némi fantáziát, szerintem egy tenyér izzadós döntetlent ki fognak hozni a srácok. A záró összecsapáson, ahol a holland válogatott két kiválósága fog küzdeni, szerintem ott sem fog meglepetés születni, egy kemény, darálós játékkal győzni fog a fiatalabb, azaz van Gerwen.
De hogy valóban így fog-e történni, az kiderül 31-én este!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr758534038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása