9 Nyíl

Taylor–Barneveld örökrangadó, Gerwen–Anderson gigászok csatája

2016. április 13. 08:20 - Turpi9

Újra műsoron lesznek a világ legjobbjai, a Premier League tizenegyedik fordulója következik csütörtökön. A házigazda város Észak - Írország fővárosa, Belfast lesz, a helyszín pedig a SSE Arena Belfast, ahová több mint 10.000 ember fér be. A mostani fordulóban is lesznek duplázók, személy szerint Raymond van Barneveld és Robert Thornton!

863b4808-725f-11e3-_498751c.jpgA nyitómérkőzésen egy igazi skót belharcot láthatunk, Robert Thornton fog Peter Wright ellen mérkőzni. Legutóbb a negyedik körben találkozott a két játékos, akkor egy izgalmas, de mindenekelőtt meglepő eredmény született, hiszen az akkor 100%-os Wright a pont nélküli Thornton ellen játszott. A végeredményt pedig már tudjuk, 6-6 lett és a körátlagok is teljesen elfogadhatóra sikeredtek: Thornton 91,98-at, Wright pedig 98,45-öt.

Thornton a múlt héten a csúcsformában dobáló holland világelső ellen meccsezhetett, ahol éppen hogy csak alulmaradt 7-5 arányban, nem mellékesen 104,23-as körátlagot produkálva. Tőle ez szokatlan az idei sorozatban, de ismételten figyelmeztette a mélyen tisztelt publikumot, hogy nem a szél fújta ebbe a rangos sorozatba. Egyébként a hétvégén nem ment annyira Robert bácsinak, a három napos Players Championship-ben mindössze kétszer a második körig jutott, egyszer pedig már az első körben búcsúzott. Wright-nak mindenesetre fel kell majd kötnie a néha a pizsamára hasonlító nadrágját, az utóbbi fordulókban mindig kötéltáncot mutat be. Hol egy gyengécskébb csatában örülhet a döntetlennek, hol éppen hogy nyerni tud, de van olyan is mikor szomorúan mehet haza pont nélkül a zsebében. Legutóbb Adrian Lewis-al játszottak egy izgalmas, de kicsit alacsonyabb színvonalú meccset ahol megosztozkodtak barátságosan a pontokon.

A két versenyző 2009 íródó közös történelmükben 15 alkalommal találkoztak, 4 Thornton és 9 Wright győzelem mellett 2 döntetlen született. A fogadóirodák a következő szorzókat osztják: 4,33 - 1,6 és a döntetlen 5.

phil-taylor.jpgA második összecsapáson két öreg motoros találkozik, Raymond van Barneveld és Phil Taylor. Legutoljára még a legelső fordulóban találkoztak egymással a felek, akkor a holland örülhetett a győzelemnek, de nagyon, 7-2 arányban lelépte angol ellenfelét. Abban a fordulóban Barneveld dobta az egész forduló legnagyobb körátlagát, 103,6-t.

Barney számára nem úgy alakul mostanság a játék ahogy ő szeretné, egy jó kezdés után elég gyengélkedő játékot mutat a versenysorozatban. Múlt héten James Wade bizonyult neki túl nagy falatnak, mehetett is haza üres kézzel. Lehet a cukorbetegség miatt se megy annyira neki, cukorkát szopogatva lépett tábla elé egy hete is. Utoljára a hetedik karikában sikerült győznie, akkor a mára már kiesett Dave Chisnall ellen mutatott be egy szép játékot, ami 104,9-es körátlaggal párosult. Barneveld számára nagyon kéne holnap este a 2 pont, ha be akar kerülni a legjobb négy közé, mert így is szakadék van az élmezőny és közte. Ha nem sikerül a pontszerzés, akkor igazából el is hesegetheti a gondolatot a fejéből, hogy ott legyen a végén. Taylor viszont nagyon is kedvező előjellel várhatja a mérkőzést, torony magasan vezeti a tabellát és lehengerlő formában dobál az elmúlt időszakban. Múlt héten a címvédő Gary Anderson-t iskolázta le 7-3-ra. Igazából azt is megtehetné, hogy hátradől a kényelmes karosszékében, kiküldi a mezét és várja a végső, utolsó estét, amikor majd eldől a bajnoki cím sorsa. De ugye ismerjük őt, egy igazi sportember, akinek esze ágában sincsen ilyet tenni, főleg nem Barneveld ellen!

A két egykori világbajnok nem kevesebb mint 74 alkalommal találkozott már egymással. Barneveld 16, Taylor 54 alkalommal győzött, ezek mellé 4 remi is jutott elképesztő számú meccsezéseikből. A fogadási helyeken a következő szorzókat osztják: 4,5 - 1,55 és a döntetlen 5.

lewis_2695999.jpgAz este középső mérkőzésén James Wade és Adrian Lewis feszülhet egymásnak. A sorozatban legutoljára a negyedik kanyarban találkoztak, ott Lewis örülhetett felhőtlenül a győzelmének, amely egy szoros meccsen 7-5 arányban alakult.

Wade a múlt héten duplázhatott, mármint a mérkőzések számát illetően, mert másképpen nem sikerült. Az első meccsen sikeresen legyűrte Barneveldet, szokásához híven egy megbízható, stabil játékkal 7-4 arányban, mindezt a nyitó mérkőzésen. A záró meccsen nem más volt az ellenfele, mint az élő legenda Phil Taylor, aki egészen elképesztő szériát produkál. Nem is engedte Taylor szóhoz jutni nagyon Wade-t, itt is 7-4-re alakult a végeredmény,csak épp nem Wade javára. Így tehát vegyesre sikeredett a duplázó estje, enne köszönhetően pontazonosság alakult ki holnapi ellenfele és közte. Lewis számára az elmúlt héten nagyon remegett a léc, akkori ellenfele, Peter Wright az utolsó legben mérkőzés nyilakat rontott és ezt kihasználva Jackpot egalizálni tudott, kialakítva a 6-6-os végeredményt. Ezzel az egy ponttal egyébként hármas holtversenyben a harmadik helyen tanyázik jelenleg. A sorsa a saját kezében van, ha mindenképpen ott akar lenni a legjobb négy között továbbra is, akkor a 2 pont számára kötelező lesz.

A két játékos 46 alkalommal csapott össze eddig, Wade 26 míg Lewis 17 ízben győzött, emellett 3 döntetlenjük is van. A fogadóirodákban a következő szorzó lesz a meccsükre: 2,85 - 2,05 és a döntetlen 4,5.


20150422160217_83.jpgAz este negyedik mérkőzése egy gigászi csatát rejt magában, Michael van Gerwen és Gary Anderson húzzák ki a nyilaikat egymás ellen. Legutóbbi párharcuk a második fordulóban zajlott, akkor óriási, sistergős mérkőzésen Gerwen győzött 7-3 arányban, de a körátlagok egészen fantasztikusak voltak: Mighty Mike 111,88-at Anderson pedig 106,23-at dobott!

Igazából az utóbbi időben rosszat nem lehet mondani a világranglista éllovasáról, Michael van Gerwen-ről, fantasztikus amit ez a pasi produkál mint a Premier League-ben, mint más tornákon. Múlt hét pénteken ismét egy tornát nyert, a három nap alatt pedig 22.000 fontot dobált össze, ami forintosítva 8,5 millió fölött van. Nem véletlen ő a világ legjobbja a ranglista alapján, amit kilóméterekkel vezet éppen soron következő ellenfele ellen. Múlt csütörtökön Robert Thornton volt Mighty Mike ellenfele, aki mint egy főnix madár, úgy támadt fel ellene, de végül hozta a kötelezőt és 3 döntetlen után újra győzni tudott az elit ligában. Mindenesetre meg kell majd ráznia magát egy kicsit, ha be szeretné biztosítani a helyét a legjobbak között, de vélhetően tutira vehetjük, hogy oda fog érni a végén a legjobb négybe. Gary Anderson számára a múlt hét nem úgy sikeredett ahogy szerette volna, igaz akkor az éppen már sokadik fénykorát élő Phil Taylor ellen maradt alul 7-3 arányban. Az első 6 leg kiegyenlített játékot hozott, 3-3 volt az eredményjelzőn, de utána mintha elfogyott volna a skótok kiválósága és nem tudott győztes nyilakat dobni. Nincs könnyű sorsolása se, mert Taylor után Gerwen ellen játszani nem egy leány álom, minden sportoló számára megterhelő lehet. Ha a pozitív oldalát nézzük, akkor ennél jobb alkalom nem is kell hogy megmutassa, miért is ő a címvédő itt is és a világbajnokságon is!

A két világklasszis 31 alkalommal csapott össze, ebből 20 van Gerwen és 11 Anderson győzelem született. A bukik a következő szorzókat osztják két kézzel: 1,65 - 4 és a döntetlen 4,5.

raymondvanbarneveld.jpgVégül, de nem utolsó sorban az újrázóké lesz a tábla, Raymond van Barneveld és Robert Thornton összecsapása következik. Egyikőjüknek se lesz könnyű az első meccse, Barneveld a jelenlegi éllovas Taylor elleni csatán lesz túl, Thornton pedig a kemény és szívós Wright ellen lesz megedződve. A legnagyobb kérdés az lehet, azon túl hogy ki milyen szájízzel fog játszani, hogy mennyire tudnak fejben ott lenni. Barneveld csúcsrangadót fog játszani, egy igazi örök rangadót, ami bármilyen tabella állástól függetlenül szikrázó, kemény párharcot hoz. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a skót Robert Thornton abszolút kiszámíthatatlan. Tud nagyon gyengén játszani, de tud nagyon összeszedetten, 9 nyílra esélyes legeket produkálni. Egy valami azért biztos lesz tőle, a plüssmaci ott lesz a kis asztalon. Na meg az is garantálható, hogy stuffolja magát, nagy, teátrális mozdulatokat csinál és szórakoztató arc mimikával konstatálja minden dobását, legyen az éppen 45 vagy akár 180.

 A két játékos eddig 15 alkalommal mérkőzött meg, 10 Barneveld és 3 Thornton siker mellett 2 döntetlen a mérlegük. A fogadóirodák így látják szorzóba foglalva az esélyeket: 2 - 3 és a döntetlen 4,5.

Játékos  M      Gy      D      V    LegDiff  Pontok
Phil Taylor    11    8    2    1    +28    18
Michael van Gerwen    10    6    3    1    +22    15
Gary Anderson    10    6    1    3    +8    13
Adrian Lewis    10    6    3    3    +8    13
James Wade    11    6    1    4    +3    13
Peter Wright    10    4    3    3    +1    11
Raymond van Barneveld    10    3    1    6    -5    7
Robert Thornton    10    1    2    7    -25    4
Dave Chisnall    9    1    1    7    -14    3
Michael Smith    9    1    1    7    -26    3

 

 Az első mérkőzésen szerintem Wright oda vág majd Thorntonnak és győzni fog felette. A folytatásban az örök rangadón Taylor ismét bebizonyítja hogy ő az egyeduralkodó a Premier League idei kiírásában és nyer. A harmadik összecsapáson egy jó izzadtságszagú Lewis győzelmet várok, a negyediken pedig, ami szintén izgalmakban és 180 dobásokban bővelkedőnek ígérkezik Gerwen győzelmet hoz majd, ezzel is kicsit átalakítva a tabellát. A záró műsoron pedig Barney hozza a reményfutamot és zsebre teszi második lehetőségre a két pontocskát. De hogy valójában így lesz-e, csütörtök este kiderül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr38590182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása