9 Nyíl

Chisnall kilencnyilasa a Players Championshipen

2016. május 01. 08:06 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

Ha van szívfájdalmam a PDC-vel kapcsolatban akkor az mindenképpen az, hogy a Players Championship fordulóit nem közvetítik sehol, illetve még összefoglaló sem készül róla. Persze tudom én is, hogy sok táblán játszanak, tudom, hogy sok versenyző indul, de azért mégis jó lenne látni ezeket a versenyeket. Egyrészt mert a komplett mezőny elindul rajtuk (a mai nap kivétel de erről később), illetve olyanokat is láthatna a rajongó akikkel kevesebbet vagy egyáltalán nem találkozik. Phil Taylort, Peter Wrightot, Stephen Buntingot, Gary Andersont és a többieket mindig jó látni, és ki tudja lehet valaki éppen egy ilyen versenyen talál magának olyan új kedvencet akit eddig nem ismert.


josh-payne-coral-uk-open-day-two-lawrence-lustig-pdc_12g6vihx7apbc19pyjdpj8jzuu.png

Másrészt pedig ezeken a fordulókon óriási meglepetések is szoktak születni. Nem ritka hogy egy a ranglistán hátul szereplő játékos elkapja akár Phil Taylort vagy Gary Andersont is. Az ilyen események nemcsak az adott játékosnak jelentenének sokat, hanem a nézőknek is, hiszen azért nem az a megszokott hogy az előzetesen esélytelenebbnek tartott megveri az abszolút favoritot.

Harmadrészt pedig a komoly verseny miatt is érdemes lenne közvetíteni a Players Championship fordulóit. Egy „kör” összdíjazása 75.000 font, tehát nem aprópénzekről beszélünk. Annyira nem, hogyha ránézünk a ranglistára megfigyelhetjük, hogy olykor milyen szoros is az állás. És bizony egy jól sikerült hétvége alaposan át tudja rendezni az erőviszonyokat, valamint az sem árt ha a kasszába bekerül egy szép köteg angol font.

A mostani verseny ennek a sorozatnak a hatodik állomása és eddigi öt forduló végeredménye teljesen kiegyenlített, hiszen minden versenyt más játékos nyert meg. Nevezetesen Peter Wright, Stephen Bunting, Michael van Gerwen, Benito van de Pas és Ian White. Igen vegyes a kép, de azt hiszem jót tesz a darts világának ha különböző játékosok tudnak versenyt nyerni. Ezért is vártuk sokan érdeklődve az éppen aktuális megmérettetést.
A fent említett kivételt most megmagyaráznám: Phil Taylor, MvG, Gary Anderson, RvB és Adrian Lewis távol maradt ettől a versenytől, hogy miért arról jelenleg nincsenek információim. De klasszisok nélkül azért így sem maradt a mezőny szerencsére.

Az első körben a már említett csillaghullásra láthattunk jó pár példát. Meglepetésre kikapott ebben a körben Ian White, pedig a múltkori győzelme után jóval többet várhatott tőle a közönség. De a korábbi győztes Benito is vereséget szenvedett a nála jóval kisebb névnek számító Vincent Kamphuistól. De nem járt jobban a darts Peter Griffnje sem, hiszen 6-4re kikapott Andy Jenkinstől. A nagyobb nevek közül búcsúzott még Allan Norris,Mervyn King,Justin Pipe, Cristo Reyes és Steve Beaton is. Igen méretes zakót kapott Kim Huybrechts, ami arról árulkodik, hogy tovább tart a rossz formája. Ugyanez a formahanyatlás mutatkozik Terry Jenkinsnél is, aki szintén nem tudta sikerrel venni az első kört.

A bukások után jöjjenek azok akik sikerrel vették az első kört. Simán tovább ment Peter Wright, James Wade, Robert Thornton, Simon Whitlock és Dave Chisnall is. Keményen megizzadt Michael Smith, aki éppen csak letudta győzne Jermaine Wattimenát, de szintén kemény meccset nyert meg Jamie Caven és Jelle Klaasen is.

A második körben olyan komoly meglepetés nem történt, talán csak Brendan Dolan 6
-2es veresége Nigel Heydontól számít igazán meglepetésnek. Illetve talán Mark Webster zakója Nathan Aspinall ellen még ide sorolható. Wright, Wade, Devon Petersen, Michael Smith lazán hozta a kötelezőt, Chizzy és Thorn már kicsit nehezebben ment tovább, Klaasen pedig ismét szoros meccsen tudott győzni. A második körben búcsúzók 500 fonttal gazdagodtak. (Pár sörre ez is elég).

És jött a harmadik kör ami Dave Chisnall teljesítményéről marad emlékezetes. Chizzy ugyanis egy 9 nyilas kiszállóval operált Jamie „Jabba” Caven ellen, ami mindig nagy teljesítmény. Más kérdés, hogy Jabba nem jött zavarba és 6
-5 arányban  megnyerte a mérkőzést. Szintén ilyen arányban győzött Vincent van der Voort a valószínűleg itt is idegösszeomlást kapó Thornton ellen, James Wade is csak minimális különbséggel tudott győzni Devon Petersen ellen. Ellenben Snakebite megint nagyon simán nyert, ahogy simán hozta a saját mérkőzést az ausztrálok varázslója Simon Whitlock is. Kisebb (vagy nagyobb) meglepetésre Bully Boy torkán megakadt a kőműves kanál, mivel Kevin Painter 6-3-mal búcsúztatta őt a további küzdelmektől. Akik nem vették sikerrel ezt a fordulót azoknak 1000 font érkezik majd a számlájukra.

A negyedik körben Peter Wright és James Wade is folytatta a menetelést előbbi Mick McGowant verte meg 3 legnyi különbséggel, utóbbi pedig egy szoros 6
-4el lépett tovább Jim Walkeren. Mensur szokásos egyedi sebességű stílusa kifizetődőnek bizonyulhatott hiszen legyőzte Klaasent és ezzel besétált a negyeddöntőbe.
Whitlock szintén tovább varázsolta magát, ami az utóbbi évek formáját tekintve jó eredmény, minden apró siker önbizalmat adhat neki. Jabbának a holland pusztító Vincent már túl nagy falat volt, ahogyan Kevin Painter sem tudott túljutni a nála hátrébb rangsorolt ifjoncon Josh Paynen. De azért a veszteseknek járó 1500 font enyhít a fájdalmakon.

És elérkezett a mezőny a negyeddöntőkig ahova jutott egy két komoly meglepetés. Az eddig szépen teljesítő Simon Whitlocknak megálljt parancsolt a ranglista 136-ik helyén álló Steve Brown. Izgalmas meccs lehetett hiszen a 6-5ös eredmény erre enged következtetni. A fiatal titán JoshPayne sikerrel vette az akadályt, nevezetesen legyőzte -  minimális különbséggel ugyan - Mensurt. Úgy látszik az ifjonti vér immúnis volt az osztrák altatójára. Nem kis bravúr ez sem. Le a kalappal Josh előtt.

A Vincent van Der Voort Nathan Aspinall meccs is igencsak szorosan alakult, konkrétan ugyanaz az eredmény született mint a korábbi meccseken, jelen esetben a holland javára. Aspinallnak azonban nincs oka szégyenkezni, hiszen ez a negyeddöntő volt a legjobb teljesítménye az idei sorozatban. És, hogy az egy leggel eldőlő meccseknek ne legyen vége arról gondoskodott James Wade és Peter Wright. Fogalmazzunk úgy hogy tőlük ezt is vártuk, hiszen két remek játékosról van szó. A mérkőzést The Machine nyerte meg, Snakebite pedig Mensurral, Whitlockkal és Aspinallal együtt zsebre vághat 2250 fontot. Nem rossz fizetés egy napi munkáért :D

És akkor elérkeztünk az elődöntőkhöz. Az egyik ágon James Wade
– Vincent van der Voort csatázott, míg a másikon a meglepetés emberek, vagyis Josh Payne és Steve Brown csaptak össze. Utóbbi mérkőzésen az ifjú titán folytatta a jó sorozatát és kellemes 3 leges különbséggel húzta be a mérkőzést. A másik elődöntő kicsit szorosabb csatát hozott, itt 6–4es eredmény született James Wade javára. Így Payne és Wade készülhetett a döntőre, míg Vincent és Steve 3000 fontot kasszírozhatott a kiváló szereplésükért.

És jött a döntő aminek ha csak a párosítását látja az ember akkor sima Wade győzelmet jósolna. Ebben pedig lenne is ráció, hiszen Wade stabil Top 10-es játékos, míg Josh Payne most „tanulja a szakmát”. Tehát az esélyek egyértelműen Wade mellett szóltak. De a Players Championship más kávéház. De mennyire, hogy más. Kérem szépen, a döntőt  6–5 arányban JOSH PAYNE nyerte meg. Ezzel a legjobb PDC-s eredményét könyvelhette és zsebre tehette a főnyereményt, azaz 10.000 fontot. Amivel egyébként bekerül a TOP 64be a ranglistán. Meg is érdemel minden elismerést hiszen aki Wadet, Suljovicot, Paintert, Newtont és Ronny Huybrechtset is legyőzi az nem akármilyen játékos. James Wade pedig megszilárdította a 6-ik helyét a világranglistán, köszönhetően a mai 6000 fontot érő teljesítményének.

Eredmények

1. forduló

Peter Wright (1) 6-3 Mark Walsh
Dick van Dijk 6-2 Arron Monk
Jason Marriott 6-3 Cristo Reyes (32)
Prakash Jiwa 6-1 Berry van Peer
Max Hopp 6-3 Daryl Gurney (16)
Mick McGowan 6-4 Dimitri Van den Bergh
Curtis Hammond 6-4 Justin Pipe (17)
Tony Newell Bye (Terry Temple withdrew through illness)
James Wade (8) 6-1 Dave Ladley
Dean Winstanley 6-5 Nick Fullwell
Devon Petersen 6-2 Keegan Brown (25)
Chris Dobey 6-3 Ronnie Baxter
Jim Walker 6-3 Terry Jenkins (9)
Ron Meulenkamp 6-4 Ian Moss
Jamie Lewis (24) 6-4 Shaun Griffiths
Jeffrey de Graaf 6-5 Yordi Meeuwisse
Dave Chisnall (5) 6-1 Jonathan Worsley
Alan Tabern 6-2 Stephen Willard
Jamie Caven (28) 6-5 Christian Kist
Mike De Decker 6-3 Ross Smith
Robert Thornton (12) 6-2 Jason Lovett
Ricky Evans 6-4 Magnus Caris
Vincent van der Voort (21) 6-3 Peter Hudson
Paul Nicholson 6-4 Jan Dekker
Simon Stevenson 6-5 Ian White (4)
Ryan Meikle 6-3 Jerry Hendriks
Steve West 6-1 Robbie Green (29)
Matthew Edgar 6-5 Dennis Smith
Andrew Gilding 6-5 Alan Norris (13)
Darren Webster 6-1 Mark Barilli
Mark Webster (20) 6-0 Barrie Bates
Nathan Aspinall 6-2 Andy Hamilton
Michael Smith (2) 6-5 Jermaine Wattimena
Darron Brown 6-3 Kevin Thomas
Scott Dale 6-5 David Pallett (31)
Kevin Painter 6-3 William O'Connor
Wes Newton 6-4 Mervyn King (15)
Paul Milford 6-2 Steve McNally
Josh Payne 6-4 Gerwyn Price (18)
Ronny Huybrechts 6-3 Mick Todd
Jelle Klaasen (7) 6-4 Harry Robinson
Wayne Jones 6-4 Matthew Dennant
Joe Murnan (26) 6-4 Johnny Haines
Robert Owen 6-3 Ricky Williams
Mensur Suljovic (10) 6-3 Andy Boulton
Jamie Robinson 6-4 Simon Preston
Mark Frost 6-1 Steve Beaton (23)
Jason Wilson 6-3 Andy Smith
Vincent Kamphuis 6-3 Benito van de Pas (6)
James Wilson 6-2 Andy Parsons
Kyle Anderson (27) 6-4 Ray Campbell
Darren Johnson 6-2 Ted Evetts
Andy Jenkins 6-4 Stephen Bunting (11)
Antonio Alcinas 6-4 Matt Clark
Steve Brown 6-5 Joe Cullen (22)
James Richardson 6-2 Nigel Daniels
Jonny Clayton 6-1 Kim Huybrechts (3)
Steve Hine 6-5 Mickey Mansell
John Henderson (30) 6-3 John Part
Stuart Kellett 6-2 Jyhan Artut
Simon Whitlock (14) 6-1 Jay Foreman
John Bowles 6-4 Lee Evans
Brendan Dolan (19) 6-3 Nathan Derry
Nigel Heydon 6-1 Ryan Palmer

2. forduló
Peter Wright 6-1 Dick van Dijk
Prakash Jiwa 6-4 Jason Marriott
Mick McGowan 6-5 Max Hopp
Tony Newell 6-1 Curtis Hammond
James Wade 6-2 Dean Winstanley
Devon Petersen 6-1 Chris Dobey
Jim Walker 6-5 Ron Meulenkamp
Jeffrey de Graaf 6-3 Jamie Lewis
Dave Chisnall 6-4 Alan Tabern
Jamie Caven 6-4 Mike De Decker
Robert Thornton 6-3 Ricky Evans
Vincent van der Voort 6-3 Paul Nicholson
Ryan Meikle 6-2 Simon Stevenson
Matthew Edgar 6-4 Steve West
Andrew Gilding 6-1 Darren Webster
Nathan Aspinall 6-1 Mark Webster
Michael Smith 6-1 Darron Brown
Kevin Painter 6-3 Scott Dale
Wes Newton 6-1 Paul Milford
Josh Payne 6-5 Ronny Huybrechts
Jelle Klaasen 6-5 Wayne Jones
Joe Murnan 6-0 Robert Owen
Mensur Suljovic 6-3 Jamie Robinson
Jason Wilson 6-4 Mark Frost
James Wilson 6-3 Vincent Kamphuis
Kyle Anderson 6-4 Darren Johnson
Antonio Alcinas 6-2 Andy Jenkins
Steve Brown 6-4 James Richardson
Jonny Clayton 6-3 Steve Hine
Stuart Kellett 6-5 John Henderson
Simon Whitlock 6-1 John Bowles
Nigel Heydon 6-2 Brendan Dolan
Losers £500

3. forduló
Peter Wright 6-2 Prakash Jiwa
Mick McGowan 6-5 Tony Newell
James Wade 6-5 Devon Petersen
Jim Walker 6-5 Jeffrey de Graaf
Jamie Caven 6-5 Dave Chisnall - Dave Chisnall hits nine-dart finish
Vincent van der Voort 6-5 Robert Thornton
Ryan Meikle 6-2 Matthew Edgar
Nathan Aspinall 6-2 Andrew Gilding
Kevin Painter 6-3 Michael Smith
Josh Payne 6-3 Wes Newton
Jelle Klaasen 6-2 Joe Murnan
Mensur Suljovic 6-1 Jason Wilson
James Wilson 6-3 Kyle Anderson
Steve Brown 6-3 Antonio Alcinas
Jonny Clayton 6-0 Stuart Kellett
Simon Whitlock 6-0 Nigel Heydon
Losers £1,000

4. forduló 
Peter Wright 6-3 Mick McGowan
James Wade 6-4 Jim Walker
Vincent van der Voort 6-4 Jamie Caven
Nathan Aspinall 6-1 Ryan Meikle
Josh Payne 6-4 Kevin Painter
Mensur Suljovic 6-3 Jelle Klaasen
Steve Brown 6-2 James Wilson
Simon Whitlock 6-4 Jonny Clayton
Losers £1,500

Negyeddöntő
James Wade 6-5 Peter Wright
Vincent van der Voort 6-5 Nathan Aspinall
Josh Payne 6-5 Mensur Suljovic
Steve Brown 6-5 Simon Whitlock
Losers £2,250

Elődöntő
James Wade 6-4 Vincent van der Voort
Josh Payne 6-3 Steve Brown
Losers £3,000

Döntő
Josh Payne 6-5 James Wade

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr428676480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása