9 Nyíl

A Jeges Walesi diadala

2016. május 21. 21:58 - Turpi9

Major Árpád

Túl a Premier Leaguen, de még a Dubai Duty Free Masters és a World Cup Of Darts előtt. Nagyjából így lehetne összefoglalni a versenynaptár szerint a Players Championship 8ik fordulóját. Ismét foghíjas mezőny jött össze, hiszen a világranglista első négy helyezettje valamint Barney is kihagyta a tornát. Hogy miért arról nincsenek információm, lehet az utazást akarták megspórolni, lehet más versenyre készülnek, lehet egészségügyi ok és lehet akármi más is. Lényeg a lényeg, hogy a mezőny közel sem teljes, de így jó lehetőség adódott a „kisebb” vagy mondjuk úgy, hogy nem olyan ismert neveknek, hogy ők is komolyabb pénzt keressenek és ezzel feljebb lépjenek a ranglétrán.ci_wnnhw0aezh10_jpg.jpg

Első kör:
Ahogy az lenni szokott jöttek is komolyabb meglepetések rögtön az elején.
Az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Daryl Gurney 6-5re kikapott Mark Walshtól. Fogalmazzunk úgy, hogy nem ezt lehetett várni a meccstől. A Gurneyhez hasonlóan kiválóan szereplő Benito van de Pas sem töltött el túl sok időt a tábla előtt, mivel tükörsima 6-2es vereséget szenvedett Matthew Dennant ellen. Kevint Painternek vélhetően nem a mostani a kedvenc versenye, ugyanis 6-1re „sikerült” kikapnia Andy Jenkinstől. Devon Petersen sem találja igazán önmagát, legalábbis a John Bowlestól elszenvedett vereség erre utal. Terry Jenkins korai búcsúja pedig már szinte megszokott.
A nagyok közül Ian White, James Wade és Mensur is lazán hozta a kötelezőt, de sokat nem kellett izgulnia Michael Smithnek, Simon Whitlocknak, Alan Norrisna és Jelle Klaasennek sem. Jobban megizzadt viszont Peter Wright, Mervyn King és Jamie Caven is, akik csak minimális különbséggel tudtak a második fordulóba lépni.

Második kör:
Nem tudom jeleztek-e a csillagászok mára csillaghullást, de az biztos hogy Coventryben a második körben szép számmal lehetett hullócsillagokkal találkozni.
Peter Wright 6-3as vereséget szenvedett el a tehetséges Jan Dekkertől, Alan Norris nem bírt John Bowlesal, Vincent van der Voort sem tudott pusztítani, Jelle Klaasent pedig egyszerűen lemosta Steve West. És ha ez még nem lenne elég akkor James Wade fennakadt Darren Websteren, Stephen Bunting bicskája Mike De Deckerbe tört bele. Úgy látszik Peter Griffin még a baseli sokk hatása alatt állt. Már nem is akkor meglepetés, hogy Kim Huybrechts pedig az ellen a Ronnie Baxter ellen szenvedett vereséget, aki évek óta csak keresi önmagát. A Top 32es játékosok becsületét a James Wilsont 6-3re megverő Chizzy, a szokásos idegösszeomlásán biztos áteső Thornton, a kiválóan játszó, második sima győzelmét szerző Ian White, és a vért izzadva, egy leggel diadalmaskodó Michael Smith mentette meg.

Harmadik kör:
Ebben a körben folytatódott Ronnie Baxter remek szériája, aki ezúttal Alan Tabern ellen diadalmaskodott. A remek széria folytatása nem mondható el Ian Whiteról, mert egy akkora sallerba nézett bele nézett bele Kyle Anderson ellen, hogy attól még egy víziló is elterült volna (6-1 lett a vége). Andy Jenkins pedig Kevint Painter után újabb értékes skalpot gyűjtött, miután három legnyi különbséggel megverte Bully Boyt. Darren Webster pedig becenevéhez méltón folytatta a rombolást, ezúttal a villámkezű Ricky Evans legnagyobb pechjére. Chizzy 6-1es sikere Stuart Kellett ellen pedig azt jelzi, hogy a nemrég megtalált jó forma továbbra is kitart. Sokak kedvence a csendes spanyol, Cristo Reyes is sikerrel abszolválta ezt a kört, ahogy a nemrég első PDC tornagyőzelmét arató Gerwyn Price is. A korábbi kiváló rögbis Mervyn Kinget vitte földre egy 6-1es siker formájában. A lassú kezű játékosok rajongói bizonyára elégedetten konstatálják hogy Mensur és Justin Pipe is különösebb megerőltetés nélkül teljesítette ezt a fordulót.

Negyedik kör:
A legjobb 16 közé 8 kiemelt játékos került be, ami azért nem a legjobb arány a kiemeltek szemszögéből. Viszont ez megint rávilágít arra a korábbi felvetésemre, hogy legalább egy televíziós összefoglalót megérnének ezek a tornák.
Ebben a körben kiderült, hogy tovább nem rombol a „Demolition Man”, mivel a jó Darrennek a korábbi tornákon már szép eredményeket elérő Johnny Clayton túl nagy falat volt.  A walesi izomtömeg erősebbnek bizonyult a spanyol acélnál, Gerwyn simán négy leges különbséggel intézte el Cristo Reyest. Kedvenc csapatának Európa Liga veresége nem szegte Jamie Caven kedvét és nullára verte meg Scott Dalet. Lehet neki kellett volna pályára lépnie Baselben… Wales lehetséges ellenfelei kezdhetnek aggódni mivel Mark Webster elég jó formát mutatott, 6-2vel intézte el az amúgy kiváló Kyle Andersont. Chizzy pedig ismét gond nélkül lépett tovább.
No de! A végére hagytam a forduló meglepetését. Ronnie Baxter – Simon Whitlock 6-3! Jómagam mindig is szimpatizáltam Ronnieval, és nagyon sajnáltam, hogy az utóbbi években nem ment valami jól neki. Korábban világelső is volt, játszott 2 döntőt a BDO világbajnokságokon, de a legutóbbi nagyobb győzelmét 2012ben egy Players Championship fordulóban aratta. Remélem visszakerül Ronnie a helyes útra mert szimpatikus ember akinek igen egyéni dobás stílusa van. És marha jó bevonuló zenéje.

Negyeddöntők:
Kifejezetten izgalmas és meglepő eredményekkel teli mérkőzéseket játszott a mezőny. Nagy nevek potyogtak ki korán és megint született néhány kellemes meglepetés. A kérdés az volt, hogy a négy közé jutásért folytatott harcban meglepetések vagy papírforma eredmények születnek majd.
Jamie Caven jóvoltából egy meglepetés elmaradti, mivel gyilkos formáját megőrizve 6-0ra verte meg Andy Jenkinst. Az első fordulót leszámítva Jabba lazán intézte el ellenfeleit. Kiváló teljesítmény.
Chizzy sem bízott semmit sem a véletlenre, Ő is őrizte remek formáját és igen magabiztosan verte meg 6-2re a ranglistán 24ik helyen álló Mark Webstert. A mostani formáját látva sajnálhatják a Chisnall rajongók, hogy kedvencük nem így játszott a PLben. De már ezen kár keseregni, lényeg úgyis az, hogy Chizzy visszatérni látszik a helyes útra. És ez csak jót tehet az amúgy sem gyenge mezőnynek.
Gerwyn Price úgy látszik rendesen rákészült erre a tornára is. Ezt mi sem bizonyítja jobban hogy sikerült megvernie a lajhár nagypapa stílusáról ismert Mensurt. Szoros volt, minimális különbséggel nyert Gerwyn, de az ilyen győzelmek adnak igazán nagy erőt.
És maradt meglepetés is. Az öreg Ronnie kemény küzdelemben, de bejutott a négy közé Jonny Clayton ellenében. Elnézést az elfogultságért, de az én szememben ennek a versenynek a győztese a jó öreg Ronnie Baxter.

Elődöntők:
Ha a világranglista 9ik helyezettje találkozik a 23al, akkor az esetek nagy részében mindenki az előrébb rangsorolt versenyző mellett teszi le a voksát. Ha történetesen Dave Chisnall a 9ik, akkor még inkább igaz ez az állítás. Jelen esetben azonban felborult a papírforma, hiszen Jamie „Jabba” Caven 6-4 arányban legyőzte ellenfelét. Ismerve Jamie történetét szerintem mindannyian fejet hajthatunk a teljesítménye előtt.
A másik elődöntőn a meglepetés ember Ronnie Baxter találkozott a legutóbbi forduló győztesével, a walesi Gerwyn Price-al. Itt már azonban bejött a papírforma és a walesi 6-4 arányban győzedelmeskedni tudott. Mind a két játékos megérdemli az elismerést ezután.

Döntő:
Gerwyn Price másodszor vagy Jamie Caven először. Megfagyasztja-e a Jégember Jabbát? Ez volt a kérdés a döntő előtt. Ez nem volt egy könnyen megtippelhető eredmény, hiszen csak három hely választotta el őket egymástól a ranglistán. Valamint ha hinni lehet az általam talált statisztikának akkor ők még nem meccseltek egymással. Szóval nehéz volt mit tippelni, de talán a szoros végkifejletre adták volna a legtöbben a voksukat. Nos ebből aztán semmi nem lett mert Price 108as átlagot hozva 6-1el söpörte el a szintén 100 felett dobáló Cavent. Ezzel Price idén az első aki duplázni tudott Players Championship fordulókon, és már másodszor kaszírozott 10.000 fontot. A mai győzelmével pedig fellépett a 25ik helyre a ranglistán.

A teljes eredménylista:

Players Championship 8
Május 21, Ricoh Arena, Coventry

Első forduló:
Peter Wright(1) 6-5 Wes Newton     
Jan Dekker 6-1 Mick Todd  
Cristo Reyes(32) 6-2 Andy Smith     
Nathan Derry 6-0 Ian Moss
Gerwyn Price(16) 6-4 Terry Temple     
Dirk van Duijvenbode 6-2 Stephen Willard 
Mervyn King(17) 6-5 Harry Robinson     
Andy Boulton 6-0 Jamie Robinson
Jelle Klaasen(8) 6-3 Nigel Heydon     
Steve West 6-2 Ryan Meikle 
Wayne Jones 6-4 Rowby-John Rodriguez(25)   
Prakash Jiwa 6-5 Jerry Hendriks
Mensur Suljovic(9) 6-2 Shaun Griffiths     
Paul Nicholson 6-2 Peter Hudson     
Steve Beaton(24) 6-5 Mike Zuydwijk     
Robbie Green 6-5 Jonathan Worsley
James Wade(5) 6-1 Jay Foreman     
Darren Webster 6-1 Dick van Dijk     
Ricky Evans 6-5 Max Hopp(28) 
Andrew Gilding 6-3  Ray Campbell
Stephen Bunting(12) 6-3 Dean Winstanley     
Mike De Decker 6-0 Ryan Palmer 
Brendan Dolan(21) 6-4 Marc Dewsbury     
Jonny Clayton 6-3 Jeffrey de Zwaan
Kim Huybrechts(4) 6-4 William O'Connor     
Ronnie Baxter 6-1 Andy Hamilton 
Alan Tabern 6-1 Jamie Lewis(29) 
Jason Marriott 6-2 Jyhan Artut
Simon Whitlock(13) 6-3 Nathan Aspinall     
Keegan Brown 6-5 Antonio Alcinas     
Joe Cullen(20) 6-1 Jim Walker     
Matthew Edgar 6-4 Christian Kist
Michael Smith(2) 6-3 Ron Meulenkamp     
Tony Newell 6-4 Brian Woods
Andy Jenkins 6-1 Kevin Painter(31)   
Steve Brown 6-4 Mickey Mansell
Mark Walsh 6-5 Daryl Gurney(15)  
Dave Ladley 6-5 Darren Johnson
Justin Pipe(18) 6-3 James Richardson     
Matt Clark 6-4 Ted Evetts
Matthew Dennant 6-2 Benito van de Pas(7)   
Ken MacNeil 6-5 Nigel Daniels     
Jamie Caven(26) 6-5 Paul Milford     
Simon Stevenson 6-4 Mick McGowan
Dimitri Van den Bergh 6-5 Terry Jenkins(10)   
Scott Dale 6-5 Magnus Caris  
Josh Payne(23) 6-3 Joe Murnan     
Yordi Meeuwisse 6-3 Simon Preston
Ian White(6) 6-0 Darron Brown     
Lee Evans 6-2 Robert Owen     
Kyle Anderson(27) 6-2 Ricky Williams     
Dennis Smith 6-2 Kevin Dowling
Robert Thornton(11) 6-5 Ronny Huybrechts     
Chris Dobey 6-3 Stephen McNally     
Mark Webster(22) 6-4 Curtis Hammond     
Mark Frost 6-4 Mark Barilli
Dave Chisnall(3) 6-5 Steve Hine     
James Wilson 6-1 Jason Lovett     
John Henderson(30) 6-3 John Part     
Stuart Kellett 6-2 Jeffrey de Graaf
Alan Norris(14) 6-3 Vincent Kamphuis     
John Bowles 6-4 Devon Petersen   
Vincent van der Voort(19) 6-3 Jermaine Wattimena     
Berry van Peer 6-5 Ross Smith

Második forduló:
Jan Dekker 6-3 Peter Wright(1)   
Cristo Reyes(32) 6-1 Nathan Derry
Gerwyn Price(16) 6-3 Dirk van Duijvenbode
Mervyn King(17) 6-5 Andy Boulton
Steve West 6-1 Jelle Klaasen(8)
Wayne Jones 6-2 Prakash Jiwa
Mensur Suljovic(9) 6-1 Paul Nicholson
Robbie Green 6-5 Steve Beaton(24)
Darren Webster 6-5 James Wade(5)
Ricky Evans 6-3 Andrew Gilding
Mike De Decker 6-3 Stephen Bunting(12)
Jonny Clayton 6-4 Brendan Dolan(21)
Ronnie Baxter 6-5 Kim Huybrechts(4)
Alan Tabern 6-2 Jason Marriott
Simon Whitlock(13) 6-5 Keegan Brown
Joe Cullen(20) 6-3 Matthew Edgar
Michael Smith(2) 6-5 Tony Newell
Andy Jenkins 6-2 Steve Brown
Mark Walsh 6-2 Dave Ladley
Justin Pipe(18) 6-3 Matt Clark
Matthew Dennant 6-5 Ken MacNeil
Jamie Caven(26) 6-1 Simon Stevenson
Scott Dale 6-5 Dimitri van den Bergh
Yordi Meeuwisse 6-3 Josh Payne
Ian White(6) 6-1 Lee Evans
Kyle Anderson(27) 6-0 Dennis Smith
Robert Thornton(11) 6-4 Chris Dobey
Mark Webster(22) 6-0 Mark Frost
Dave Chisnall(3) 6-3 James Wilson
Stuart Kellett 6-5 John Henderson(30)
John Bowles 6-3 Alan Norris(14)
Berry van Peer 6-3 Vincent van der Voort(19)

Harmadik forduló:
Cristo Reyes(32) 6-4 Jan Dekker
Gerwyn Price(16) 6-1 Mervyn King(17)
Steve West 6-3 Wayne Jones
Mensur Suljovic(9) 6-3 Robbie Green
Darren Webster 6-2 Ricky Evans
Jonny Clayton 6-4 Mike De Decker
Ronnie Baxter 6-5 Alan Tabern
Simon Whitlock(13) 6-3 Joe Cullen(20)
Andy Jenkins 6-3 Michael Smith(2)
Justin Pipe(18) 6-1 Mark Walsh
Jamie Caven(26) 6-1 Matthew Dennant
Scott Dale 6-5 Yordi Meeuwisse
Kyle Anderson(27) 6-1 Ian White(6)
Mark Webster(22) 6-4 Robert Thornton(11)
Dave Chisnall(3) 6-1 Stuart Kellett
John Bowles 6-4 Berry van Peer

Negyedik forduló:
Gerwyn Price(16) 6-2 Cristo Reyes(32) 
Mensur Suljovic(9) 6-5 Steve West   
Jonny Clayton 6-3 Darren Webster 
Ronnie Baxter 6-3 Simon Whitlock(13)     
Andy Jenkins 6-2 Justin Pipe(18)
Jamie Caven(26) 6-0 Scott Dale    
Mark Webster(22) 6-2 Kyle Anderson(27) 
Dave Chisnall(3) 6-1 John Bowles

Negyeddöntő:
Gerwyn Price(16) 6-5 Mensur Suljovic(9)
Ronnie Baxter 6-5 Jonny Clayton
Jamie Caven(26) 6-0 Andy Jenkins
Dave Chisnall(3) 6-2 Mark Webster(22)

Elődöntő:
Gerwyn Price(16) 6-4 Ronnie Baxter
Jamie Caven(26) 6-4 Dave Chisnall(3)

Döntő:
Gerwyn Price(16) 6-1 Jamie Caven(26)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr688737166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása