9 Nyíl

Bravúros magyar győzelem, megvertük Thaiföldöt

2016. június 02. 20:49 - Denis Potvin

Eljött a várva várt nap. Egy évvel Bezzeg Nándor és Takács Gábor történelmi sikere után egy évvel, megint magyaroknak drukkolhattunk egy olyan darts eseményen, ahol a világ legjobbjai is a táblák elé álltak. 32 nemzet kezdte meg, és mi voltunk a legelsők, mégpedig Thaiföld ellen. És sikerült nyerni, ráadásul úgy, hogy a végén brékelve húztuk be a győztes leget.

cj92yj1wyaajz-t.jpg

Kicsit izgatott, kicsit megilletődött bevonulás után Bezzeg egy 81-el nyitott, viszont a thaiföldiek nagyon gyorsan megmutatták azt, amit Bezzeg is mondott korábban. Hátsó pályán nagyon stabilan és jól dobáltak, végül 66-ról fejezték be az első leget. Szerencsére egyből sikerült is visszabrékelnünk. Bezzeg 105-ről szállt ki, így egyenlítettünk. A következő körben Kovács nem tudott kiszállni, de bravúrosan dupla 20-ra kerekített le Bezzegnek, aki ezt első nyílra meg is dobta, persze kellett ehhez az, hogy a thaiföldi 102-es kiszállóról rontott.

Aztán 118-ra hatnyilas kiszállónk volt, Kovács Patrik 76-ra hagyta ott Bezzeget, de neki csak nyolcra sikerült levinni. Szerencse, hogy az ázsiaiak is hibáztak, de Patrik 8-ról nem sikerült kiszállni, D15 lett belőle, így aztán hamar 2-2-re módosult az állás.

Azután egy elég gyenge kör végén rengeteg kiszállót rontottunk, és az volt a legrosszabb, hogy Bezzegnek és Kovácsnak is ott voltak a lehetőségek, de nem mentek. Ezzel pedig elveszítettük a kezdésünket és megint Thaiföld vezetett 3-2-re. Most fel lehetne sorolni, mit nem sikerült megdobni, de nem lenne értelme. Akartunk, de begörcsöltünk.

cj9xmm_wsaautxu.jpg

A következő körben Thaiföldnek 40-ről, és 38-ról sem sikerült kiszállni, aztán Patrik végre olyat dobott, hogy még maga is elcsodálkozott rajta. A lámpaláz talán a D20-szal elmúlt, mindenesetre visszanézett, mi pedig 3-3-ra egyenlítettünk. Aztán jött a lélektanilag fontos leg, és úgy kezdődött, hogy Bezzeg kétszer is tripla 20-ba dobta és a harmadik is oda szállt, de a fránya toll kilökte. Ám a végén 58-ról, egy D10-zel megvolt a kiszálló és a nagyon-nagyon fontos előny.

Jött a nyolcadik leg, thaiföldi kezdéssel. Mi végig partiban voltunk velük, de a meccs első és végül egyetlen 180-asát az ellenfelünk dobta, de nem volt baj. Hihetetlen izgalom volt a vége, Kovácsnak sikerülhetett volna először kiszállni, de nem sikerült. Szerencsénkre Thaiföld is rontott, így a végén csak 4-re mentek le. Aztán jött a rutinos Bezzeg Nándi, és egy D10-zel eldöntötte a meccset. Patrik leborult, Nándi boldogan integetett, megvan a World Cup of Darts történetének második magyar győzelme is. 72,51-es átlaggal kezdtük a vb-t.

A következő körben a belga, vagy a lengyel válogatott jöhet.

cj93kdowkaelirw.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr988773656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása