9 Nyíl

Penge megmondta: Ezt a párost ma nem lehetett megverni

2016. június 04. 19:18 - Turpi9

A World Cup of Darts második fordulóját rendezték a mai napon, ahol mi, magyarok is érdekeltek voltunk. Belgium ellen szálltunk harcba, ahol - sajnos - a papírforma érvényesült, és az akár még a végső győzelemre is esélyes Kim Huybrechts–Ronny Huybrechts páros aratott összesítésben 2-0 győzelmet. A mérkőzés után a 2015-ös év magyar bajnokát, a Target által támogatott profit, Székely "Penge" Pált kérdeztük meg ismét.

11773364_430710_6c4d1fc16b16b153c8ac1c7193e51528_wm.jpg

Mennyit tud számítani, hogy ki kezdi a mérkőzést?

Sokat, főleg ezen a szinten. Ha mindenki hozza a kezdését, akkor az utolsó leget is az kezdi, aki a mérkőzést. Így végig abban a tudatban játszhat a játékos, hogy elég a saját kezdéseit hozni. Ráadásul - ahogy Lajos is mondta a közvetítés alatt -  egy 5 köröst hátulról csak egy 4 körössel lehet nyerni, ami azért nagyon nem könnyű!

Mennyire szerencsés, hogy Nándi Kimmel, Patrik pedig Ronnyval játszott?

Ez ugye nem szerencse kérdése. Tudtuk - és a fiúk is tudták előre -, hogy erősorrendben kapják az ellenfeleket. Annyiból tűnt jobbnak ez, hogy Ronny, az idősebbik testvér könnyebben zavarba hozható egy-egy erősebb dobással. Az más lapra tartozik, hogy sajnos ezeket a megingásokat nem sikerült Patriknak kihasználnia.

Szerinted az utolsó legben, 212-nél Nándi egy T1, és szimpla 20 után tudatosan dobott a húszasra, vagy esetleg elszámolhatta magát?

Szerintem úgy gondolta, hogy mindenképpen triplát kell dobnia ahhoz, hogy kellő nyomást tudjon gyakorolni az ellenfelére, hátha hibázik és lesz esélye neki is a kiszállóra. A 170-es kiszálló persze nagyon magas, azzal nem biztos, hogy komoly nyomást tudott volna gyakorolni a belgára.

Patrik jól kezdett, el is hozta az első leget. Hogy láttad, lenyugodott a második körre a belgák ellen?

Inkább felpörgött. Sokkal dinamikusabban és tempósabban dobott, mint az előző mérkőzésen, és ez meg is látszott a játékán, valamint a körátlagain is.

Mi kell, hogy Patrik a későbbiekben megnyerjen egy ilyen meccset? Mert látszódott, hogy igenis volt esélye!

Rengeteg gyakorlás, alázat a sport iránt, és kitartás, ami persze már neki bőven megvan. És persze rengeteg ilyen szintű mérkőzés! Az OB-ken csak a versenyek vége felé kell hasonló szintet dobnia, viszont nemzetköziben folyamatosan magas szinten kell játszani ahhoz viszont, hogy kijusson ilyen versenyekre. Amikhez persze rengeteg PÉNZRE is szükség van!

Értékelnéd a két magyar, Nándi és Patrik szereplését a tornán?

Mindketten hozták azt, amit átlagban tudnak, de ők tudnak azért ennél többet is ha úgy alakul. Viszont ma a Huybrechts testvérek úgy dobtak, hogy ez bármelyik ellenfelükre nézve demoralizáló lehet, ám mégsem lehetett érezni egy percig sem a fiúkon, hogy feladnák. Mindketten erőn felül küzdöttek és tolták, ahogy csak tőlük tellett, de ezt a párost ma nem lehetett megverni, sajnos.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr888779614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása