9 Nyíl

Muhammad Alira emlékezve

2016. június 06. 18:49 - Turpi9

Minden idők egyik, de talán a legnagyobb bokszolója Muhammad Ali volt, ehhez kétség sem fér. Sajnos mint tudjuk, június 3-án, 74 éves korában itt hagyta e világunkat. Mi is szeretnénk megemlékezni róla egy rövid cikkel. Jogosan tehetik fel a kérdést, hogy egy kimondottan csak darts sporttal foglalkozó oldal hogy tudja összehozni a boksz legendáját hőn szeretett sportágunkkal? Mutatjuk!gettyimages-479933880-e.jpeg

1977-ben Cassius Clay - ismertebb nevén Muhammad Ali - Nagy-Britanniában járt az angliai North East régióban. Nem véletlen volt ez a látogatás, itt találkozott a walesi születésű Alan Evans-el, akivel egy gála mérkőzésre volt hivatott. Evans nagy név volt a 70-es években, walesi bajnok volt akkortájt.

hqdefault_4.jpg

A helyszín a Gypsy's Green volt, South Shields-ben. Az egy meccsre szóló szabályok értelmében Evans-nek csak a tripla szektorokat számolták, míg Alinak mindegyiket, hogy kiegyenlítsék az esélyeket és fair legyen az összecsapás. 

A mérkőzést nem az esélyesebb darts bajnok nyerte meg, hanem Muhammad Ali! Nem is akárhogyan, egy ilyen legendához méltóan, stílusosan piros bullal szállt ki a parti végén. Ali a meccset követően önmagát nem meghazudtolva, egyszerűen a darts világbajnokának kiáltotta ki magát!

Sajnos e címét soha nem védte meg, a következő évben a BDO által megrendezett első profi világbajnokság az ő jelenléte nélkül zajlott le, amelyet mint tudjuk, Leighton Rees nyerte meg John Lowe-t legyőzve a döntőben.

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr978784166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása