9 Nyíl

Phil Taylor majdnem Budapestig jön

2016. június 08. 16:09 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

A hétvégén rendezik a schwechati Multiversumban a világsztárok nevével is fémjelzett Austrian Darts Opent

Megfigyeltem már, hogy rengeteg darts rajongó (köztük e sorok írója is) tűkön ülve várja egy-egy torna megkezdését, sokaknál kisebb fajta ünnep egy PDC verseny, legyen szó akár egy European Tour állomásról vagy éppen valamelyik „Major Tournament"-ről.

square_1.jpg

Nehéz szavakat találni, milyen élményt jelent egy versenyt figyelemmel követni elejétől a végéig. Látni a magas kiszállókat, a sokszor brutális tömegeket mind a táblán, mind a nézőtéren, hallani Russ Bray jellegzetes hangját, figyelni Snakebite bevonulását és még hosszan lehetne sorolni. Jelen esetben mi, magyarok határozottan várhatjuk a European Tour ötödik állomását, hiszen június 9-én hozzánk nagyon közel, Bécs mellett csap össze egymással a mezőny az Austrian Darts Open keretein belül. Egészen pontosan a helyi, azaz osztrák kvalifikáció kezdődik el 9-én, a nagyok majd 10-én veszik birtokba a színpadot. Biztos ami biztos megismétlem: Bécsben, vagyis pontosabban a schwechati Multiversumban a PDC!

Az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés kis hazánkban a darts iránt, egyre többen nézik és játsszák ezt a csodálatos játékot, így érthető ha azt mondom, hogy egy ekkora ziccert kár lenne kihagyni. Jogos kérdésként merülhet fel mindenkiben: Miért is mondom, hogy ez nagy ziccer?

Íme a kiemeltek névsora, akik elindulnak majd ezen a versenyen:

1. Michael Van Gerwen

2. Peter Wright

3. Michael Smith

4. Dave Chisnall

5. Kim Huybrechts

6. Ian White

7. Benito van de Pas

8. Jelle Klaasen

9. Mensur Suljovic

10. Terry Jenkins

11. Robert Thornton

12. Phil Taylor

13. Stephen Bunting

14. Simon Whitlock

15. Alan Norris

16. Gerwyn Price

Mindenki jól látja, ott van a mezőnyben Phil „The Power” Taylor is. Mostanában nem minden versenyen indul a sportág legnagyobb alakja, de mivel a könyvéből tudjuk, hogy nagyon szereti Ausztriát, így nem meglepő az ő jelenléte sem. Szintén nem hat a meglepetés erejével, hogy Gary Anderson és Raymond van Barneveld nem indul el ezen a tornán, tőlük megszokhattuk, hogy válogatósak ami a versenyeket illet. De ettől még ez a verseny nem hétköznapi.

20150917140342_83.jpg

Most őszintén! Nem megéri kiutazni abba a csodaszép városba, tudván, hogy bármikor szembe jöhet velünk a tizenhatszoros világbajnok? Vagy éppen összefuthatunk a darts Peter Griffinjével, esetleg elkortyolhatunk egy Snakebite-ot Peter Wright társaságában. Óriási dolog ez, valljuk be. Általában csak ámulunk és bámulunk a versenyeket látva, tátjuk a szánkat a fantasztikus hangulatra, és csak lesünk ki a fejünkből a játékosok teljesítménye láttán. Most pedig csak egy „karnyújtásnyira” vagyunk attól, hogy át is éljük ezt az élményt.

Nem újdonság egyébként, hogy a sógoroknál is rendeznek versenyeket, mivel már 2012-ben is megrendezésre került ez a viadal. Négy éve Justin Pipe nyerte meg a tornát James Wade ellen. A következő évben Michael Van Gerwen diadalmaskodott 6-3 arányban Mervyn King ellen. 2014-ben a holland óriás Vincent van der Voort győzelmével ért véget az Austrian Open, aki 6-5-ös győzelmet aratott Jamie Caven ellen. Tavaly is rendeztek versenyt a szomszédban, igaz nem Bécsben, hanem Innsbruckban és nem az Austrian Open név alatt futott, hanem European Darts Matchplay volt a hivatalos neve. Ezt egyébként MvG nyert meg Chizzy ellen.

Hogy az idén ki nyeri meg ezt a versenyt? Jó kérdés, amire majd vasárnap fogunk választ kapni. De a mezőny igen erős lesz és ha már felsoroltam a kiemelteket illik megemlékezni a verseny többi indulójáról is.

Az Egyesült Királyságból a következő játékosok kvalifikálták magukat:

Steve West, Mervyn King, Justin Pipe, Brendan Dolan, Chris Dobey, Wayne Jones, Josh Payne, Steve Beaton, James Richardson, Jonny Clayton, Kyle Anderson, Jamie Caven, Nigel Heydon, Steve McNally, Darron Brown, Mark Frost, Wes Newton, Simon Stevenson, James Wilson, Ross Smith.

Az európai kvalifikációból (ahol magyar játékosok is indultak) pedig ők nyolcan jutottak ki a tornára:

Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Graaf, Vincent van der Voort

Mike Zuydwijk, Dimitri Van den Bergh, Christian Kist, Jeffrey de Zwaan.

Mit ne mondjak, ütős kis névsor a nem kiemelteké is.

Sorsolás majd a 9-én rendezett hazai kvalifikáció után lesz, ágrajzzal és elemzéssel majd utána jelentkezünk.

A verseny összdíjazása a már megszokott 115.000 angol font, amiből a győztes 25.000 fontot vihet haza, szóval bőven megéri jól szerepelni.

Jegyek még kaphatóak a következő linken, de nem árt azért igyekezni.

Stream ügyben a http://goldenarrowschannel.jouwweb.nl/schedule oldalt érdemes megnézni. Talán a héten már frissíteni fogják.

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr758792234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boci29 2016.06.08. 16:44:59

Dede, megéri kiutazni, mi megyünk is :)
Azonban sajnos 2 ismerősünk nem tud jönni, így eredeti áron eladó 2 jegyünk a már teltházas szombat esti sessionre, a küzdőtérre. Ha érdekelne bárkit, keressetek. Köszi!
süti beállítások módosítása