9 Nyíl

A rutin legyőzte az ifjúságot - Ian White nyert Barnsley-ban

2016. július 03. 19:14 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

Új nap, újabb forduló, újra foghíjas mezőnnyel. Nagyjából így lehetne összefoglalni az idei Players Championship sorozat tizenegyedik állomását. A ranglista első nyolc helyezettje már a hétközi japán versenyre készül, így a náluk hátrébb elhelyezkedő játékosok előtt nyitva állt az ajtó ahhoz, hogy feljebb lépjenek a ranglétrán, és szép pénzt keressenek. Tegnap Chizzy - esélyeshez méltóan - be is húzta a versenyt a szintén kiválóan teljesítő Steve Beaton ellen. Lássuk, mi is történt ma.

eurochamp-rd1-white3.jpg

Első kör:

Jöjjenek a már nem is olyan meglepő meglepetések. A walesi jégember Gerwyn Price azonnal kizúgott, miután 3 leggel kikapott a hollandok egyik feltörekvő játékosától Jermaine Wattimenától. Terry Jenkins bácsi sem élte túl ezt a kört, neki Harry Robinson jelentette a végállomást. Az ausszik varázslója, Simon Whitlock sem sokáig varázsolt, Berry van Peer ellen ugyanis vereséget szenvedett. Thorn bácsi idegrendszere vélhetően tovább károsodott a Jason Wilson ellen elszenvedett 6-4-es veresége után. A tegnap elődöntőt játszó Andrew Gilding sem ment tovább a második körben, mint ahogy Jelle Klaasen sem. A nagyok közül játék nélkül ment tovább Michael Smith és Kim Huybrechts, a kiemelésüknek köszönhetően. Akik játszottak, azok közül lazán továbbment Mensur, Mervyn King, Jamie Caven, Ian White és Steve Beaton is. Peter Griffin és Vincent van der Voort viszont alaposan megizzadt és csak 1 legnyi különbséggel vánszorogtak át a második körbe.

Második kör:

Izgalmak és érdekességek itt is akadtak bőven. Michael Smith 6-5 arányú veresége Nathan Apsinall ellen elég meglepő, ahogyan szintén szemöldökráncolásra ad okot a Joe Murnan – Alan Norris meccs 6-5-ös végeredménye is. Kevin Painter 6-1es zakója Jason Marriott még akkor is furcsán hangzik, ha tudjuk, hogy a Művész nincs épp élete formájában. A Bronztestű Adonisz jó formája még itt is kitartott, 6-2-vel intézte el Jonathan Worsley-t. Ian White brutál nagyot játszva, leget sem vesztve intézte el az egyébként tehetséges Jeffrey de Zwaan-t. Stephen Bunting pedig nagyon megkedvelte a szoros mérkőzéseket, mivel megint csak minimális különbséggel győzött Andy Hamilton ellen. A Huybrechts testvérek szintén vették az akadályt, közül csak Kim szenvedett meg a Dirk van Duijvenbode ellen. Mensur pedig megint roppant simán lépett át a harmadik fordulóba, igaz most nem 6-0-ra, hanem csak 6-1-re győzött.

Harmadik kör:

Ebben a körben is rendeztek rangadókat, olyanokat, amiket jó lett volna élőben is látni. Ezek közé tartozik Daryl Gurney és Jamie Caven csatája - még akkor is -, ha a meccs nagyon sima volt, Daryl 6-0-val kiütötte Jabbát. Két fiatal tehetség, Cristo Reyes és Benito van de Pas csatája is megérte volna, hogy képernyőre kerüljön, Cristo 6-5ös sikere azt sugallja, hogy igencsak izgalmas meccset játszottak. A liverpooli különítmény két tagja is sikerrel vette ezt a kört. Robbie Green tegnap itt esett ki, most azonban legyőzte egy végtelenül szoros meccsen Wattimenát. A másik scouser, Bunting megunta a szoros meccseket és 6-1-gyel kiütötte Kyle Andersont. Ian White és Mensur sem hibáztak, folytatták magabiztos menetelésüket. Szintén tovább meneteltek a Huybrechts tesók, külön érdekesség, hogy mind a ketten 3 leggel voltak jobbak aktuális ellenfelüknél. Steve Beaton „lufija” sem pukkadt ki, magabiztos játékkal verte Curtis Hammondot. Úgy látszik a rutinos öreg róka elkapta a fonalat, remélem ez minél tovább kitart nála.

Negyedik kör:

Ebben a körben ért véget Steve Beaton jó sorozata, az ifjabbik Huybrechts túl nagy falatnak bizonyult neki. De a hétvégén összeszedett 6500 font azért szép teljesítmény.

A tornán két komolyabb meglepetés is volt, mégpedig Peter Hudson és Stephen Willard legjobb 16 közé jutása. Eddig nem sokat hallottunk róluk, de most azért megmutatták, hogy nem rossz játékosok. Mindazonáltal Peter-nek a liverpooli Kong jelentette a véget, míg Stephennek az idősebb Huybrechts elleni meccs volt a végállomás. De szégyenkezni így sincs okuk. Tovább menetelt White, aki 3 leggel volt jobb Dary Gurneynél. Joe Cullen túljutott Nathan Aspinallon, míg a másik Joe, Murnan is sikerrel vette a nyolcaddöntőt. A forduló rangadóját a Mensur Suljovic – Stephen Bunting meccs jelentette, de a meccs nagyon sima volt, Mensur 6-2-re győzött. Sokak kedvenc Cristoja pedig valósággal kiütötte a holland óriást, Vincentet. Nem semmi a 6-1-es végeredmény.

Negyeddöntők:

Volt pár kérdés a legjobb négy közé jutásért vívott meccseken. Összejön-e a belga testvérpárbaj? Tovább zúz-e Ian White? Folytatja-e Cristo Reyes az eddigi remek játékát? A két fiatal Joe közül melyikük jut be a négy közé? Nos lássuk a válaszokat:

Brutál kemény összecsapást hozott Kim és Robbie Green összecsapása. A civilben csomagszállító liverpooli Green közel került a bravúrhoz, de Kim jobban bírta az idegek harcát és 6-5-re megnyerte a meccset. Green nem szomorkodhat, már a PDC mezőnyében is letette a névjegyét, és igazolta, hogy számolni kell vele is.

A másik belga játékosnak azonban már nem volt szerencséje, ugyanis Ronny nagyon belenézett a pofonládába. Ian White káprázatos formája nem akart alábbhagyni, és 6-1-es zakót mért ellenfelére.

Ha volt meccs, amire előzetesen szoros végeredményt tippelt volna az ember, akkor az biztos, hogy a Cullen-Murnan meccs lett volna. Fiatalabbak közé tartoznak mind a ketten, csak négy hely választja el őket a ranglistán, és - ha hinni lehet a statisztikáknak - még nem is találkoztak egymással. Nos a tipp bejött volna, Cullen minimális különbséggel hozta a meccset és készülhetett az elődöntőre.

Ha előbb szoros meccset vártam volna, mondjuk ha elmegyek egy fogadóirodába, akkor a Suljovic-Reyes meccsen sima Mensur győzelmet tippeltem volna. Csúnyán be is buktam volna a pénzt, mert a spanyolok első számú versenyzője magabiztosan hozta a mérkőzést 6-2 arányban. Ismét kiderült, hogy ha Cristo elkapja a fonalat, akkor bárkit meg tud verni.

Elődöntők:

Ian White – Kim Huybrechts. A tizenegyedik összecsapásuk következett egymás ellen, az eddigi tíz alapján pedig Kimnek állt a zászló, mivel 7-3 arányban vezetett a „Gyémánt” ellen. Ez azonban itt mit sem ért, mert a bombaformában játszó White 6-3-ra elverte a belgák kedvencét. Az eredményeket nézve nyugodtan mondhatjuk: Ian White-ot csak gyémántvágóval lehetett volna megállítani.

A másik ágon a két meglepetésember (szerintem nevezhetjük őket így) csapott össze, hogy eldöntsék ki játsszon a fantasztikusan teljesítő Ian "Diamond" White ellen. Szoros, kiélezett csata volt, amiben végül Cullen bizonyult jobbnak, 6-4 arányban. Reyesnek azért vigaszt jelenthet a 3000 fontos nyeremény, amivel egy helyet sikerült előrelépnie a ranglistán.

Döntő:

Ian White – Joe Cullen. Rutin kontra ifjúság. Már megint, és vélhetően nem utoljára játszottak egymás ellen a PDC történelmében. White egész eddig parádésan dobott, nagyon simán nyerte a meccseket, Cullen pedig többször is kemény küzdelem árán jutott el a döntőig. Hogy melyik út a szerencsésebb arról hosszan lehetne értekezni. Lényeg a lényeg: ezúttal a rutin és a kiváló forma döntött, Joe csak megszorítani tudta Diamond-ot, aki 6-3 arányban győzött, és ezzel 10.000 fontot tett zsebre. Jól jön ez a ranglistán. Cullen szintén jól járt mert két helyet is előrelépett a 6000 fontos nyereményével.

cmdl9l4xeaaxxd3.jpg

Eredmények:

Első forduló:

Kim Huybrechts (1) Bye

Dirk van Duijvenbode 6-3 Ray Campbell

Mark Barilli 6-3 Devon Petersen

Tony Newell 6-4 James Richardson

Steve Beaton (16) 6-0 Kevin Thomas

Jonathan Worsley 6-2 Jim Walker

Justin Pipe (17) 6-3 Michael Power

Curtis Hammond 6-2 Jeffrey de Graaf

Jermaine Wattimena 6-3 Gerwyn Price (8)

Vincent Kamphuis 6-4 Simon Preston

Robbie Green (25) 6-3 Scott Dale

Ryan Meikle 6-1 Prakash Jiwa

Harry Robinson 6-4 Terry Jenkins (9)

Mike Zuydwijk 6-4 Ricky Evans

Brendan Dolan (24) 6-5 Stuart Kellett

Peter Hudson 6-5 Darren Webster

Paul Milford 6-3 Jelle Klaasen (5)

Ronny Huybrechts 6-3 Keegan Brown

Jamie Lewis (28) 6-3 Jonny Clayton

Andy Smith 6-5 Ron Meulenkamp

Berry van Peer 6-5 Simon Whitlock (12)

Johnny Haines 6-1 Andy Boulton

Josh Payne (21) 6-2 Mike De Decker

Stephen Willard 6-3 Shaun Griffiths

Ian White (4) 6-2 Steve McNally

Jeffrey de Zwaan 6-5 Matthew Edgar

Kevin Painter (29) 6-5 Aden Kirk

Jason Marriott 6-5 Mark Walsh

Daryl Gurney (13) 6-1 Christian Kist

Ryan Palmer 6-5 Jerry Hendriks

Jamie Caven (20) 6-2 Michael Barnard

Dimitri Van den Bergh 6-5 William O'Connor

Michael Smith (2) Bye

Nathan Aspinall 6-2 Steve Brown

Alan Tabern 6-5 John Henderson (31)

Wes Newton 6-3 Andy Parsons

Joe Cullen (15) 6-3 James Wilson

Lee Evans 6-5 John Bowles

Mark Webster (18) 6-0 Ronnie Baxter

Jan Dekker 6-4 Mick McGowan

Jason Wilson 6-4 Robert Thornton (7)

Ted Evetts 6-3 Simon Stevenson

Darren Johnson 6-2 Andrew Gilding (26)

Dennis Smith 6-3 Dave Ladley

Alan Norris (10) 6-3 Chris Dobey

Joe Murnan 6-3 Ross Smith

Yordi Meeuwisse 6-1 Rowby-John Rodriguez (23)

Kevin Dowling 6-0 Ricky Williams

Mensur Suljovic (6) 6-0 David Pallett

Steve Hine 6-5 Brett Claydon

Brian Woods 6-4 Max Hopp (27)

Mickey Mansell 6-3 Robert Owen

Stephen Bunting (11) 6-5 Wayne Jones

Andy Hamilton 6-0 Jamie Robinson

Kyle Anderson (22) 6-4 Jason Lovett

Nigel Heydon 6-5 Darron Brown

Benito van de Pas (3) 6-1 Nathan Derry

Andy Jenkins 6-1 Matt Clark

Cristo Reyes (30) 6-0 Antonio Alcinas

Mark Frost 6-2 Nigel Daniels

Mervyn King (14) 6-1 Dean Winstanley

Steve West 6-2 Matthew Dennant

Vincent van der Voort (19) 6-5 Magnus Caris

Mick Todd 6-5 John Michael

Második forduló:

Kim Huybrechts 6-5 Dirk van Duijvenbode

Tony Newell 6-3 Mark Barilli

Steve Beaton 6-2 Jonathan Worsley

Curtis Hammond 6-3 Justin Pipe

Jermaine Wattimena 6-4 Vincent Kamphuis

Robbie Green 6-4 Ryan Meikle

Mike Zuydwijk 6-1 Harry Robinson

Peter Hudson 6-3 Brendan Dolan

Ronny Huybrechts 6-2 Paul Milford

Jamie Lewis 6-1 Andy Smith

Berry van Peer 6-5 Johnny Haines

Stephen Willard 6-3 Josh Payne

Ian White 6-0 Jeffrey de Zwaan

Jason Marriott 6-1 Kevin Painter

Daryl Gurney 6-3 Ryan Palmer

Jamie Caven 6-2 Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall 6-5 Michael Smith

Alan Tabern 6-5 Wes Newton

Joe Cullen 6-1 Lee Evans

Mark Webster 6-2 Jan Dekker

Jason Wilson 6-1 Ted Evetts

Dennis Smith 6-3 Darren Johnson

Joe Murnan 6-5 Alan Norris

Kevin Dowling 6-2 Yordi Meeuwisse

Mensur Suljovic 6-1 Steve Hine

Mickey Mansell 6-5 Brian Woods

Stephen Bunting 6-5 Andy Hamilton

Kyle Anderson 6-5 Nigel Heydon

Benito van de Pas 6-3 Andy Jenkins

Cristo Reyes 6-5 Mark Frost

Mervyn King 6-2 Steve West

Vincent van der Voort 6-3 Mick Todd

Harmadik forduló:

Kim Huybrechts 6-3 Tony Newell

Steve Beaton 6-1 Curtis Hammond

Robbie Green 6-5 Jermaine Wattimena

Peter Hudson 6-4 Mike Zuydwijk

Ronny Huybrechts 6-3 Jamie Lewis

Stephen Willard 6-4 Berry van Peer

Ian White 6-2 Jason Marriott

Daryl Gurney 6-0 Jamie Caven

Nathan Aspinall 6-4 Alan Tabern

Joe Cullen 6-3 Mark Webster

Jason Wilson 6-4 Dennis Smith

Joe Murnan 6-3 Kevin Dowling

Mensur Suljovic 6-2 Mickey Mansell

Stephen Bunting 6-1 Kyle Anderson

Cristo Reyes 6-5 Benito van de Pas

Vincent van der Voort 6-5 Mervyn King

Negyedik forduló:

Kim Huybrechts 6-3 Steve Beaton

Robbie Green 6-2 Peter Hudson

Ronny Huybrechts 6-3 Stephen Willard

Ian White 6-3 Daryl Gurney

Joe Cullen 6-3 Nathan Aspinall

Joe Murnan 6-4 Jason Wilson

Mensur Suljovic 6-3 Stephen Bunting

Cristo Reyes 6-1 Vincent van der Voort

Negyeddöntő:

Kim Huybrechts 6-5 Robbie Green

Ian White 6-1 Ronny Huybrechts

Joe Cullen 6-5 Joe Murnan

Cristo Reyes 6-2 Mensur Suljovic

Elődöntő:

Ian White 6-3 Kim Huybrechts

Joe Cullen 6-4 Cristo Reyes

Döntő:

Ian White 6-3 Joe Cullen

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr968864100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása