9 Nyíl

Nyílban az egészség

2016. július 04. 21:18 - adam_f

A darts egészségügyi előnyeinek top 10-es listája

Akár hiszitek, akár nem, a darts valójában egy professzionális versenysport, de nagyobb annak a valószínűsége, hogy amikor először találkoztatok vele, inkább a helyi kocsmákban, bárokban láttátok, hogy játsszák ezt a játékot. Ez egy kihívást jelentő játék, amely magas szintű készséget, pontosságot és biztos kezet igényel. És bár lehet, hogy nem tudjátok, de az egészségügyi előnyei is nagyszerűek. Nézzük meg, mik is ezek:

proxy.jpg

1. Enyhíti a stressz hatásait:

Amikor a munka miatt egyszerűen leblokkol az agy, azonnal szükség van relaxációra, mentális és fizikai „szusszanásra”. Szabadidős tevékenységként a darts pozitív hatású, amely lehetővé teszi a mentális kikapcsolódást, akár a munkahelyeden, akár otthon.

2. Csapatépítő:

A dartsozás megtaníthat arra, hogyan lépj kapcsolatba másokkal, hogyan működjetek együtt csapatként. A szórakoztató verseny partnerek és csapatok között remek képzési eszköz lehet a munkatársak számára, hogy elsajátítsák a csapatépítés készségeit társadalmi, de még inkább személyes szinten.

taylor_2713182.jpg

3. Javítja a kéz-szem koordinációt:

Mivel a dartsozás magas szinten követeli meg a pontosságot és precizitást, javítja az ember kéz-szem koordinációját.

2174652_4d293081dc0dcf9b5782295a4afacd5a_k.jpg

4. Javítja a szociális készségeket:

A darts nemcsak azoknak jó, akik versenyezni akarnak, hanem a barátokkal való közös programnak is kiváló. Egy helyi dartsos közösséghez való csatlakozás javíthatja a szociális és szakmai hálódat, ha pedig új vagy az adott városban, ez remek lehetőség új emberek megismerésére.

5. Javítja a koncentrációt:

A kulcs a fókuszálás, amikor te következel, hogy bullra dobj. Egy óvatlan dobás sokba kerülhet, úgyhogy a koncentrációs készségek jelentősen javulnak, ha a darts hobbivá, majd sporttá válik a számodra.

img_8354_500.jpg

6. Érvényre juttatja a stratégiai gondolkodást:

A darts rengeteg stratégiai tervezéssel jár, mivel minden dobás egyben taktikai lépés is. A jobb stratégiai gondolkodás átültethető a mindennapok logikai tervezésébe.

7. Építi az önbizalmat:

A dartsban nyerni nem egyszerű feladat, a sok gyakorlás és a növekvő sikerélmények növelhetik az önbizalmat, és nagyobb önbecsülést alakíthatnak ki.

img_1351_600.jpg

8. Kihasználja a nonverbális készségeket:

Amikor egy versenyközösségben játszol, időnként kézjelekkel, illetve a testbeszéd olvasásával kell kommunikálnod a csapattársakkal, hogy tudd, minek kell lennie a következő lépésnek. A profiktól már azzal is sokat lehet tanulni, ha csak nézzük őket játék közben, hogy hogyan dobnak, milyen a testbeszédük, milyenek a készségeik.

9. Elősegíti a pihenést:

Stressz-csökkentőként a darts segítheti a relaxációt a dolgos mindennapok során. Egy gyors játék egy barát ellen, vagy egy önálló gyakorlás a munkahelyi szünet alatt csodákat képes tenni a szellemi frissességgel.

10. Javítja az önkontrollt:

A darts eldobása és a táblára való fókuszálás javíthatja a propriocepciót (vagyis a különböző testrészek testhez viszonyított helyzetének érzékelését), vagy saját testhelyzetünk felismerését, amely növeli az egyes mozdulatokra fordított figyelmet. Ezen fajta kontroll elsajátítása elősegítheti, hogy fegyelmezni tudd önmagad és irányítani tudd a tested, amikor egyensúlyra és koordináltságra kell törekedned.

Szóval, ha azt szeretnéd, hogy boldog, és kiegyensúlyozott legyen az életed, nincs más hátra, mint nyilakat venned a kezedbe, és...Game On!

soft.jpg

6 komment
Címkék: sport darts 9nyil

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr478865472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2016.07.05. 15:56:39

Hátrány: minimum 25 feletti, de gyakran 30 feletti BMI-t okoz.

she_wolf 2016.07.05. 16:43:12

@efi:
De ha a meccsnek tétje van, akkor az adrenalin nagyon tud ám dolgozni:)
A biliárd/snooker detto, mint ahogy egyéb célzós sportok is -íjászat, sportlövészet.
(Jó, ezek mellé nem árt kiegészítő testgyakorlás, ráadásul csak akkor tekinthető igazán hasznosnak, ha nem kocsmában, pofa sörök és whiskey mellett űzzük, hanem versenyszerűen, vagy komoly feltételek és szabályok mellett hobbi szinten:D)
A cikket nagyon jónak tartom:)

dunántúli gyerek 2016.07.05. 18:31:25

Ha a sarokba állított papírkosárba dobálom a fikámat az irodában, akkor már igazi sportember vagyok. Vagy nem.

midnight coder 2016.07.05. 19:45:55

@efi: Az pedig, hogy a mai túltolt sportbuzulásnak milyen káros hatásai vannak majd úgy 30 év múlva derül majd ki.

dunántúli gyerek 2016.07.05. 21:14:57

@midnight coder: Leginkább a fotelsport van túltolva sajnos...:) Menj ki egy strandra nézz körül. Mo-n már az is nagy valami lenne ha a felnőttek vennék a fáradtságot és gyalogolnának napi 4-5 km-t (de ha nincs más sport akkor igazából napi 10.000 lépés a mostani ajánlás). Kevesebb lenne talán az egyre korábban előjövő fájós hát, láb, csontritkulás.....nem élsz tovább de legalább nem fáj semmi amíg élsz.

Régi szomszédunk a Vili bá egyszer csak meghótt...de amíg megvolt reggel 4től sötétedésig dolgozott minden nap az erdőnmezőn és mindig jó kedve volt. Régivágású parasztbácsi survivor.

Infamous 2016.07.05. 22:07:14

Sajna a gerincsérvem tüneteit felerősíti ha dobok. Na nem az ötödik nyíl után, de egy fasza darts-este után fáj itt-ott. :(
süti beállítások módosítása