9 Nyíl

A szombati lány páros elődöntő lesz a legfontosabb

2016. július 15. 20:38 - Denis Potvin

Pénteken a fiú csapatversennyel, és a lányok egyéni versenyével folytatódott a budapesti ifjúsági Európa-bajnokság. Ez a nap nem sikerült úgy, ahogy azt előre terveztük, de az eredmények miatt ezúttal sincs senkiben hiányérzet. A hajtás alatt gyorsan elmondjuk miért is.

13669194_1294851803877750_1596805445068002067_n.jpg

Fotó: Barta Zsolt

Kezdjük a fiú csapattal (Hartmann Levente, Mikus Alex, Nagy Márk és Kaiser Richárd). A mieink nehéz csoportba kerültek. Németország, Gibraltár és Törökország volt az ellenfél. A németek ellen kezdtünk és az Eb egyik legjobb csapata (a csoportban mind a három meccsét elég simán nyerő) 9-4-re nyert. Következtek a gibraltáriak és a mieink nagyszerű játékkal 9-3-ra nyertek. A törökök ellen jött a döntő meccs és sajnos 9-4-es vereséggel nem sikerült a bravúr, a legjobb nyolcba jutás. A törökök a németeket (9-6) is megszorongatták amúgy.

A lányoknál az egyéni versenyeket rendezték. Neumajer Kitti az első csoportban kapott helyet és mindössze egy meccset nyert meg. Az eredményei: -Emine Dursin (török) 1-3, Barbora Hospodárská (cseh) 1-3, Jaqueline Alpvik (svéd) 3-1, Anick Sonnichsen (dán) 3-2, Rebecca Graham (skót) 3-2, Christina Schuler (német) 3-1. Ez pedig csak a hatodik helyre volt elég, ami nem jelentett továbbjutást.

A másik magyar lány, Czipó Vivien szintén hetes csoportba került, neki viszont hatból négyszer sikerül nyernie, így tovább is jutott a harmadik helyen. Nézzük az ő eredményeit: -Kyana Frauenfelder (holland) 2-3, Line Kjörren (norvég) 3-0, Selian Rechberger (osztrák) 3-0, Aoife McCormack (ír) 3-0, Line Kristiansen (dán) 2-3, -Johanna Öhr (svéd) 3-1. Azaz a vesztes meccsei mind nagyon szorosak voltak, a nyertesei pedig nagyon könnyedek.

Mind a négy csoportból négyen mentek tovább. A legjobb tizenhatban Czipónak a hollanf Layla Brussel jött. Hatalmas meccs volt, most nem mentek a kiszállók és Czipó Vivien nagyszerű játéka ellenére 3-2-re kapott ki. A holland kislány annyira elkapta a fonalat, hogy a német Vanessa Neizt is kiverte, de a döntőbe jutásért egy másik némettel, Christina Schulerrel kell majd megküzdenie szombaton.

Szombaton délelőtt az összes kategóriában, így Czipó Vivien, Neumajer Kitti lány párosban is az elődöntők jönnek. 14 órától pedig a finálék. Az Vivien és Kitti elődöntőjéről időben be fogunk számolni, a lány párost 10:40-kor kezdődik a hivatalos program szerint a Hotel Hungaria City Centerben. Aki teheti, drukkoljon a lányoknak.

Nagyot kell játszani szombaton, mert az Eb egyik legjobb csapata a német Schuler, Neiz kettős jön, míg a másik ágon az angol Ashton, Greaves kettős játszik a holland Frauenfelder, Brussel kettőssel. Azért a hollandok is nagyon jók, bár tavaly Czipóék 3-1-re verték őket a negyeddöntőben.

Aki az összes eddigi eredményre kíváncsi, ide kattintson.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr898892424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása