9 Nyíl

Vak és gyengénlátó dartsosaink sikerei Ausztriában

2016. július 19. 14:00 - Denis Potvin

Míg a hétvégén itthon 17 ország fiataljai küzdöttek a steel darts ifjúsági Európa-bajnokságon, addig egy kis csapat Ausztriában képviselte hazánkat soft gépek előtt, írta a Budapesti Darts Szövetség a facebook oldalán. Mivel pedig - szokásunkhoz híven - mi mindenféle kezdeményezésnek teret adunk, így most a szövetség beszámolója következik a hajtás alatt. Egy lájkot megérdemelnek a fogyatékkal élő sportolóink sikerei is.

13754268_1759351847609903_93421250757019204_n.jpg

2016. július 14. és 17. között Bécsben rendezték meg a második meghívásos versenyt látássérült dartsosok számára. A fogadó fél, vagyis a Hilfsgemeinschaft egy maroknyi lelkes magyar játékost hívott meg a tavalyi minta alapján egy páros versenyre.

A társaság vezetője, és az utazás szervezője, Katona Zsuzsanna mesélt a történtekről a szövetség oldalán, ahol elmondta azt is, hogy 2013-ban kezdték el a munkát, mégpedig az osztrák mintára, Kezdetben két vak és négy gyengénlátó játékosból állt össze a csapat, ám a kezdetek óta már többen is csatlakoztak hozzájuk.

De hogyan is működik ez a sport, ahol a precíz látásra nagy szükség van?

"Folyamatosan segítjük egymást, az alap dobástechnikát már mindenki tudja, a célzásnál van igény némi segítségre, amelyet csapattársak biztosítanak. A gép egyébként bemondja a dobás értékét, találat esetén onnan már könnyebb a játékosnak is. A csapattársak aztán a dobássorozat után segítenek a kiesett nyilak összeszedésében is, de a táblából a játékosok veszik ki azokat" - mondta Katona Zsuzsanna.

Tavaly az első három helyen magyarok végeztek, idén az osztrákoké lett a páros, viszont magyarok szerezték meg a második, harmadik és negyedik helyeket is. Katona Zsuzsanna még hozzátette, szeretnének idővel majd önálló klub, vagy valamilyen más hivatalos formát felvenni. Jelenleg a Láthatár nevű segédeszközboltban edzenek, de bíznak benne, hogy lesz majd kényelmesebb helyük is.

Mindenesetre a 9 nyíl szerkesztősége nevében tiszta szívből gratulálunk, hiszen igazi sporttett az övék is, valamint kívánjuk nekik, hogy minél előbb sikerüljön számukra a kitűzött célok megvalósítása.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr248900672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása