9 Nyíl

Lewis maratoni csatában tudott diadalmaskodni

2016. július 21. 23:20 - Turpi9

BetVictor World Matchplay - negyeddöntők (1. kör)

Ma este lezajlott a World Matchplay negyeddöntőiből az első két mérkőzés. A tábla elé lépő játékosoknak már csak a nevük is garancia volt a magas színvonalhoz, de teljesítményük is igazolta őket. Nézzük, hogy alakultak a 16 nyertig tartó mérkőzések.

cn6ij0ywcaak6pe.jpg

Peter Wright - Adrian Lewis: 14 - 16

A bevonulások és egy baráti ölelés után Lewis kezdte a maratoninak ígérkező csatát. Rögtön meg is lovagolta a lépéselőnyt, és egy biztos D18-al megszerezte a vezetést. A második legben Wright nem igazán találta magát, aminek az lett az eredménye, hogy ölelkezés ide vagy oda, egy remek 92-es kiszállóval már kettővel ment az angol. A harmadik partira magára Wright magára talált, elvette Lewis kezdését, ráadásul két darab D20-al szállt ki 80-ról. Ezután a maradék két legben mindkét játékos hozta a kezdését, így egyleges Lewis előnnyel mentek szünetre.

A második felvonást Lewis kezdte egy brékkel, ezzel újra kettőre lépett el. Ám Snakebite sem ma kezdte a szakmát. Felszívta magát és gyorsan kis is egyenlítette az állást két szép kiszállóval (4-4). A kilencedik legben Lewis kezdhetett, ami annyira jól sikerült, hogy a kis sárga kilences ki is villant a neve mellett. Sajnos nem sikerült jól a negyedik nyila, de így is hozta a kezdését. A tizedik partit Wright kezdte, aki egy kicsit gyengébb tömegszórás után 200-ról egy 180-al kerekített 20-ra, Lewis azonban 97 pontról tanári módon kiszállt, ezzel brékelve a skótot (4-6).

cn6oqmsxeaavglo.jpg

A harmadik etapot Jackpot kezdhette, de ez nem igazán hozott neki most szerencsét. Rögtön brékelte is a skót, sőt, a lendület kitartott egészen a következő legig, ahol 8-ról sikerült egalizálnia (6-6). A tizenhármas szám ezúttal szerencsét hozott Lewis számára, aki újra magához tudta venni a mérkőzés vezetését egy D4-el. Wright azonban lemásolta Lewis-t, azaz ő is hozta a kezdését, ezzel újra kiegyenlítve az állást. De ez természetesen nem sokáig tartott, Wright lehengerlő játéka a tizenötödik menetben is kijött, ezzel pedig a mérkőzés folyamán először megszerezte  a vezetést (8-7).

Kis frissítés után Wright ott folytathatta volna, ahol befejezte, de ezt angol ellenfele nem engedte, és 32-ről kiszállva brékelte Wright-ot (8-8). Úgy nézett ki, hogy ez a meccs akár a brékek mérkőzése is lehetne, hiszen Lewis újra csak elveszítette a kezdését. Sőt, Snakebite egy ritka bravúrt hajtott végre, hozta a kezdését a következő partiban, és ezzel már 10-8 volt az állás. Ám Jackpot sem az a fajta gyerek, aki hagyja magát. Gyorsan visszaadta a kölcsönt, ezzel szépítve 10-9-re. A huszadik legben Lewis szépen dobálta a tömegeket, míg Wright ráment a 161-es kiszállóra, azonban a bull hibádzott. Ezt még nem használta ki Lewis, de mivel Wright 36-ról három nyilat is elszórakozott, 7-ről simán kiszállva 10-10-re alakította a meccset.

cn6b7_twyaafulc.jpg

A huszonegyedik legben Wright nagyon bekezdett, fel is ugrott a kis sárga kilences a neve mellett. Ez azonban inspirálóan hatott Lewis-ra és vissza is dobta a 180-at. Végül pedig 82-ről mesterien kiszállva már ő vezetett. A következő két legben abszolút Lewis dominanciája érvényesült, egy brékkel is megfűszerezve a teljesítményét (10-13). A huszonnegyedik karikában Wright oda tudott sózni ellenfelének, hozta a kezdését, 24-ről kiszállva. Ezután a játékosok ráálltak a megszokott tempóra, mindenki hozta a saját kezdését, ami egészen a huszonkilencedik legig tartott, ott azonban óriási dráma történt: Lewis 170 ponton állt, tökéletesen jött neki az első két nyílra a T20, ekkor azonban nem dobott a bullra, hanem kerekített egy tízessel 40-re. Ez nem tetszett a publikumnak, fütyültek is becsülettel, de Lewis javára legyen írva, kiintett és elnézést kért. Azonban hiába a kerekítés, 40-ről három dárdából sem tudott kiszállni, végül 5 pontnál a 18-as szektorba vágta a nyilát, a skót pedig ezt már kihasználta (14-15). A harmincadik legben Wright kezdhetett, de itt már elfogyott a lendület: Lewis 81-ről, D13-al megoldotta a kiszállót és ezzel bejutott az elődöntőbe!

cn6d4tgwyaacujj.jpg

 

Michael van Gerwen - Dave Chisnall: 16 - 9

Chisnall hajíthatta el elsőként a nyilakat a táblára. Igaz, nem sikerült annyira jól ez a művelet, mert Gerwen azonnal bekezdett egy 180-al, a végén pedig még ideje is volt kicsit ügyetlenkedni a kiszállóval (1-0). A második legben Gerwen simán hozta a kezdését, Chisnall kiszálló-közelben sem volt. A harmadik partiban Chizzy végre ki tudta dobni az első dupláját, ezzel szépítve, 2-1. Ezután mindkét játékosnak több lehetősége volt mindkét legben, de végül a világelső tudott jól kijönni a buliból, így 4-1-es Gerwen vezetéssel mentek szünetelni.

cn6loywxyaa4t-d.jpg 

A pihenő után Gerwen ott folytatta ahol az első részben abbahagyta. A hatodik leget simán hozta, a hetedikbe még bele tudott szólni Chisnall, 40-ről kiszállva (5-2). Ami pedig a következő legekben jött, arra nagyon nem lehet jelzőket találni. A holland ellentmondást nem tűrően játszott, egyszerűen még az esélyt sem adta meg ellenfelének, hogy kiszállóra dobjon. A kilencedik partit például Chizzy kezdte, mindössze 21 ponttal, amire Gerwen 180-al válaszolt. Sőt, a következő három MvG nyíl is tökéletes helyre szállt, de a hetedik már nem. Azonban így is könnyedén hozta a játékot, 16-ról kiszállva, így a szünetre 8-2-es Gerwen vezetéssel vonulhattak el.

A harmadik etapot Gerwen kezdte jobban. Rögtön az első két leget el is hozta, egy 25-ös és egy remekbe szabott 116-os kiszállóval, ezzel 10-2-re növelve előnyét. Szokás mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Ez a megállapítás most is érvényes volt, mert ezek után Chisnall felszívta magát és leutánozva MvG kiszállóját - ő is 116-ról repült ki - szépített 10-3-ra. Ezt követően ment az adok - kapok játék, mindkét versenyző hozta a kezdését, így 11-4-el mentek pihenni.

cn6sfuhwyaa7nry.jpg

A tizenhatodik leget Gerwen kezdte és fejezte is be egy 20-as kiszállóval. Ekkor úgy tűnt, hogy simán lemossa ellenfelét. Azonban Chisnall is megmutatta hogy miért van ott a világ elitjében, zsinórban háromszor nyerni tudott, ezzel pedig feljött 12-7-re. A huszadik menetben MvG kezdett ismét, és ekkor sokan azt hitték, hogy Chizzy megnyerheti ezt a leget is, de végül nem így lett, Gerwen keretet adott a játékának és 13-7-es állásnál jöhetett az újabb szünet.

A pihenő után a játékosok elkezdték hozni a saját kezdéseiket, de nem a megszokott módon. Egymás után dobálták a nagy kiszállókat, jobbnál jobb kombinációkat láthatott a közönség. A huszonkettedik legben MvG 130-ról szállt ki, 14-8-ra alakítva az állást. A következő legben azért Chisnall is megmutatta, hogy ő is tud, oda is pörkölt egy 106-os out-ot. De mint később kiderült, ez volt az utolsó kiszállója az angolnak, mert a huszonnegyedik és huszonötödik leget is Gerwen tette zsebre, így 16-9 arányban meg is nyerte a mérkőzést.

cn6wk9bwgaaxjwf.jpg

 

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr818905916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács István1234 2016.07.21. 23:24:10

én szeretem lewis-t, de annál a 170-es kiszállónál én is mérges lettem rá!
ráadásul, ha valaki..ő simán meg tudta volna csinálni
süti beállítások módosítása