9 Nyíl

Egy szőke tasmán ejtette ámulatba a világot

2016. augusztus 29. 09:06 - Denis Potvin

Mikor kiderült, hogy Phil Taylor kiesett a Perth Darts Mastersen, nagyon sokat kapták fel a fejüket. De amikor arról olvastunk, hogy egy 21 éves ausztrál – mondjuk úgy, nagyon nagy önbizalommal rendelkező – srác, egy bizonyos Corey Cadby győzte le, mi is csak tétova pillantásokat vetettünk egymásra. Hogy kicsoda Corey Cadby? Ki az a Cadby? Utánajártunk egy kicsit, ahogy a világ másik féltekéjén egy új sztár születik, akinek a nevét illik majd tudni a jövőben.

corey-cadby-dpa-harrows-australian-grand-prix-dpa_1nv18uy2lzb6e18zzpmnr8hrij.jpg

A fiatalember neve – persze, leginkább a világ élvonalát figyelők számára – a sydney-i Darts Mastersen tűnt fel először. Akkor is Phil Taylor kapta, akkor is az első körben és akkor egy sima 6-3-mal ment tovább az öreg. De a világ egyik vezető lapja, a The Guardian már akkor is több kolumnát szentelt a játékosnak.

Matt Cleary tollából született írás mutatja be a tasmán fiatalembert, aki éppen ezen a tornán indult el világhódító útjára úgy, hogy már hazájában is komoly névjegyet tett le. Cadby édesapja is dartsos volt. Jó, nem egy nagy név a sportág világában, de bőszen dobálgatta a nyilakat. Persze, egy kisfiúnak ez nagyon tetszik, így az ifjú Corey már öt évesen odaállt a tábla elé és az alapvető dolgokat már akkor elsajátította.

r0_76_2000_1200_w1200_h678_fmax.jpg

Cadby aztán szépen cseperedett és a darts iránti szenvedélye egy jottányit sem csökkent. Sőt. 21 évesen már az ausztrál szövetség, a DPA túráira jár, némi jövedelmet összegyűjtve a kis családjának, aki a felesége mellett egy 2 év hét hónapos kislegényből áll még. Pedig a valódi siker, a valódi pénz Európában van. De ezt a céltudatos Cadby is nagyon jól tudja:

„Ez az álom. Ez mindenki álma. Most a DPA-vel járom körbe Ausztráliát a családdal, ők legfontosabbak, mindent ennek rendelek alá. Sokat gyakorlok és sokat játszom. És amikor eljön az idő, akkor majd egy hosszabb útra kelek. Minden nap edzek. Egy órát, aztán egy kis szünet után még egy órát. Aztán előröl az egészet.”

Zseniális éve volt eddig ennek a tasmániai óriásnak. Idén márciusban mind a három Victoria Opent megnyerte. Az elsőben a PDC-vb-re is már eljutó, Sydney-ben és Perth-ben induló David Plattet győzte le. Majd egy nappal később a vele egyidős Tyson Hoeful következett, majd az ausztrálok egykor Number One-ját, Loz Rydert-t is elintézte, nem mellékesen száz feletti átlaggal.

Következett a DPA Perth Open, majd két győzelem a Queensland Openen. A koronát pedig az Australian Gran Mastersen tette fel, a döntőben Peter Machin elleni győzelemmel.  Cadby-t Sydney-be, aztán Perth-be is sokan kísérték el szülőföldjéről. A 24 grammos nyíllal dobáló ausztrál pedig a második versenyén óriási sikert ért el, legyőzte Phil Taylort, aztán kikapott Peter Wrighttól, de ellene is szenzációs átlagot produkált. A WDF-en a 81., a BDO-nál pedig a 117. helyen áll jelenleg. 2016-ban nyolc tornát nyert meg eddig. Most pedig következik Európa, aztán talán a világ meghódítása is. Figyeljen mindenki rá, Corey Cadby nagy játékos lesz.

r0_480_5000_3305_w1200_h678_fmax.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9611657256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása