9 Nyíl

Gerwen ötödik alkalommal is megállíthatatlan az ET sorozatban

2016. szeptember 11. 22:48 - Turpi9

A European Tour 8. állomása, azaz a European Darts Trophy befejező napjához érkezett. Akadt jócskán izgalom az első játéknapon, azonban mi nekünk magyaroknak a legkedvesebb mérkőzés Végső János összecsapása volt.  A második napon kettős érzete lehetett a nézőknek, hiszen volt egyhangú, nullára nyert mérkőzés, de nem volt ritka a 6-5-ös győzelem se. Nézzük, mi történt a végjátékban.

Nyolcaddöntők

James WadeAndy Jenkins mérkőzéssel kezdődött a zárónap. A "Machine" becenévre hallgató Wade számára jól indult a mérkőzés, rögtön egy brékkel magához vette a vezetést, sőt a folytatásban hozta a játékát is, így hamar 2-0 állt az eredményjelzőn. Sőt, az elkövetkező hat legben adták egymásnak a pofonokat az angolok, mindenki tudta hozni a saját kezdését, 5-3 volt ekkor. A kilencedik legben hiába kezdett Jenkins 100 - 125 - 85 sormintával, Wade oda rakott neki egy 140 - 180 - 99-es választ. Ezután három nyílból megoldotta Wade a 82-es kiszállót, így hozta a meccset 6-3 arányban és jutott a negyeddöntőbe.

csecewewaaangtq.jpg

A második mérkőzést Michael Smith és Robert Thornton játszotta. Az első leget Thornton kezdte, és nem is akárhogyan. 121 pontra tette le magát, és tőle szokatlan módon, higgadtan megoldotta T20,T11,D14 kombinációval a kiszállót. Az elkövetkezendő 5 legben kő kemény harcot láthattunk, aminek az lett az eredménye hogy mindenki hozta a kezdését, ekkor 3-3 volt. A hetedik legben megremegett a méregzsák Thornton keze, nem tudott élni a lehetőséggel, ezt pedig a az esemény címvédője nem hagyta parlagon és kiugrott 120-ról, klasszikus módon. Innentől átvette Smith a kormányt, ő irányította a mérkőzést, Thornton pedig elkezdte hajigálni az 5-ös szektort és a tripla nélküli köröket. A kilencedik leget egyébként még sikerült a skótnak hoznia, ekkora 5-4 volt Smith javára az állás. A tizedik legben viszont furfangos jeleneteket láthatott a közönség, a nagyok egyszerűen nem tudtak kiszállni. Végül Smith volt az aki összekapta magát, és kivágta a D3-as szektort. Ezzel meg is nyerte a meccset 6-4 arányban, 100 körüli átlaggal. Márkás meccs volt.

csehyx6xyaawgth.jpg

A harmadik meccset Ian White és Mensur Suljovic mérkőzte. Az osztrák kedvenc kezdhetett, magabiztos játékkal abszolválta a leget. A második legben White kezdte a kört, gyenge kedzés után összekaparta magát és 48-ról kiszállt, 1-1 volt ekkor az állás. Ez az adok - kapok egészen a hatodik legig bezáróan ment. Az első brékre egészen a nyolcadik legig kellett várni, itt White elszórakozta a kiszállóját, Suljovic pedig 80-ról három nyillal kiszállt, 3-5 volt ekkor az eredmény. A kilenced legben hiába dobott hátsó pályán 180 - 100 - 140-et White, Suljovic első pályáról magabiztos 140 - 140 - 180 után 41-ról egy hamisítatlan 13, D14-el adta meg a kegyelemdöfést ellenfelének. Remek, izgalmas mérkőzés volt, ezt jól mutatja a játékosok 100 feletti átlaga is.

cseou2exyaemo3c.jpg

A negyedik meccsen Peter Wright és Joe Cullen következett. Az angol Cullen rögtön az elején brékelni tudta a skót világsztárt, ezzel meg is lépett 0-2 arányban. Ezután folytatódott az oda - vissza adogatás, egészen addig, amíg el nem érkezett a nyolcadik leg vége, ahol már 5-3 arányban Cullen vezetett. A kilencedik legben Wright tudta hozni a játékát, a tizedikben pedig úgy tűnt, mintha Cullen elfelejtett volna triplát dobni. Egyszerűen nem tudta letenni magát kiszállóra, azaz nem tudott rádobni, mert Wright nem engedte és kiszállt. Következett a mindent eldöntő menet. Wright kezdett, szépen dobta a tömeget, de a kiszálló nem akart jönni neki. Cullen is végül megérkezett a kiszállóra, de mindkét játékosnak mintha gumiból lettek volna a kezei, nem találták a dupla szektort. Végül győzött a rutin, Wright tudott kiugrani és ezzel továbbjutni.

cseysapxyaamrsv.jpg

Az ötödik játék Kim Huybrechts és Terry Jenkins-é volt. Az elején egymás mellett lépkedett a két játékos, hamar 1-1 lett az állás. A harmadik legben elérkezett az első brék, Huybrechts mutatta be. Természetesen Jenkins se szeret adós maradni, úgyhogy egy brékkel rögtön 3-3-ra tette az eredményt. A mérkőzés második felétől kezdve azonban kicsit problémás volt a versenyzők számára a kiszállózás, sokat elbíbelődtek rajta. Egészen addig tartott ez a dolog, hogy döntő legre kellett vinni a meccset. Jenkins kezdhetett, azonban néhány tripla nélküli körrel és egy pár 1-es szektorral fűszerezett dobás után Huybrechts számára nem maradt más lehetőség, mint megnyerni az összecsapást 6-5-re.

cse7eypwaaanp2p.jpg

Hatodjára Dave Chisnall és Gerwyn Price lépett színpadra. Az ex futballsztár, Price kezdhette a mérkőzést, amit rögtön ki is használt és lépéselőnybe került. Azonban ez pünkösdi dolog volt, mert az idei Premier League szereplő azonnal ki is egyenlített. Ez az állapot a hatodik legig tartott, itt végre a német közönség láthatott egy brék pontot Price kivitelezésében, az állás ekkor 2-4 lett neki. Ezután Chizzy újra megtalálta magát és 74-ről kiugrott, ezzel 3-4-re szépítve az állást. Price ezt követően nagyon szépen dobált, sőt, a kiszállók is nagyon ültek neki. Chizzy nem tudott magas kiszállót produkálni, Price pedig ezeket a hibákat kihasználta, és 6-3 arányban zsebre tette a meccset.

csfcdq4w8aaz4cl.jpg

Hetedik meccset a hollandok, azaz Benito van de Pas és Jelle Klaasen játszották egymás között. Klaasen az elején hamar el akarta intézni a mérkőzés végkimenetelének a sorsát, nagyon hamar ellépett honfitársától 3-0 arányban. A negyedik legben végre van de Pas is megtudta mutatni, hogy ő is játszik, szépített is 1-3-ra. Ezután mindkét játékos hozta a kezdését, és elérkeztünk 5-2-es Klaasen vezetéshez. Egy karnyújtásnyira volt a győzelemtől, de mintha kicsit elfelejtett volna játszani. Olyan volt mintha egy lufi kipukkadt volna. A tömege hol jól dobta, csak éppen nem tudott kiszállni, vagy a tömeg nem jött neki és Big Ben szép játékkal és kiszállóval húzogatta be a legeket. A lényeg, hogy 5-5 volt az állás, mikor Klaasen kezdhetett és a legjobb pillanatban hajított 180-at. Igaz, a kiszállóra leérve először hibázott, de van de Pas nem tudott megfelelő játékot produkálni, és nagy nehezen D5-el kiszállt és megnyerte a meccset Klaasen.

csfi0kfwaaamfnb.jpg

A nyolcadik mérkőzést Michael van Gerwen és Simon Whitlock játszotta. Rögtön nagy izgalmak történtek a meccs elején, mindkét játékos brékelni tudott, így az igazságos 1-1 állt az eredményjelzőn. Ezt követően az ausztrál Varázsló megtalálta önmagát, és még egy bréket bemutatva 3-1 arányban meglépett a kopasz világelső előtt. Azonban mintha ez az előny agyon nyomta volna Whitlock bácsit, egyszerűen nem úgy muzsikált mint ahogy azt kellett volna. Gerwen kegyelmet és hibát nem ismerve elkezdte dózerolni a tömeget, sőt a kiszálló is ültek. Igaz nem mindig, de amikor kellett, akkor mindig beakadt. Whitlock végül nem tudott mást tenni a mérkőzés végén, mint gratulálni a győztes Gerwen-nek, aki 6-3 arányban lelépte őt.

csfpfedxyaaldl3.jpg

Átlag 180 Kiszálló%  Név   Név Átlag 180 Kiszálló%
98.01 2 33.33% James Wade 6-3 Andy Jenkins 88.03 0 42.86%
100.91 3 42.86% Michael Smith 6-4 Robert Thornton 97.12 2 36.36%
104.56 6 37.5% Ian White 3-6 Mensur Suljovic 103.39 1 75%
88.85 1 27.27% Peter Wright 6-5 Joe Cullen 93.02 2 31.25%
89.27 2 33.33% Kim Huybrechts 6-5 Terry Jenkins 85.89 2 26.32%
100.9 4 42.86% Dave Chisnall 3-6 Gerwyn Price 98.22 0 50%
101.34 2 50% Benito van de Pas 5-6 Jelle Klaasen 106.68 5 42.86%
91.86 1 66.67% Michael van Gerwen 6-3 Simon Whitlock 87.6 2 25%

 

Negyeddöntők

James Wade és Michael Smith feszült egymásnak az első negyeddöntő mérkőzésen. A két kiemelt meccsét Wade kezdte jobban, rögtön hozta a saját kezdését. A második menetben Smith gyorsan egalizálta az eredményt egy 47-es kiszállóval. A harmadik legben Wade keze kicsit megremegett, nem tudott három nyílból e kiszállni, de ezzel nem tudott élni Smith, végül negyedik nyílra kivágta a D10-et Wade, 2-1 Wade javára. Ezek után elég hullámzóan, de nagyon élvezetesen játszottak a játékosok. Láthattunk Smith részéről 128-as kiszállót is, de ez az a meccs volt, mikor az döntött, hogy ki kezdett. Egyik játékos sem tudott brékelni, mindenki a kezdését hozta, így ez Wade számára kedvezett és nyert 6-5 arányban.

csfupmawgaavmmb.jpg

A második negyeddöntő Mensur Suljovic és Peter Wright között zajlott. Az első legben Peter Wright volt az ügyesebb, ő tudott hamar leérni kiszállóra és rá is dobni, ami sikerült is, így 1-0 volt az állás Peter Wright javára. A mérkőzésen a két ász nagyjából végig ugyan azt az átlagot tudta produkálni, de egy óriási különbség volt a két játékos között. Mégpedig a kiszállózás. Wright az elején kivágta nagyon szépen D6-os szektort, azonban onnantól kezdve csak Suljovic tudott örülni a legek végén. Nem is lehetett itt más eredmény, mint kiütéses 6-1-es Suljovic győzelem. Érdemes megnézni a két versenyző kiszállózási arányát.

csf2f45xgaauxrw.jpg

A harmadik összecsapást Kim Huybrechts és Gerwyn Price vívta. Huybrechts rögtön két nagy pofont, pontosabban bréket osztott le a walesi kiválóságnak az elején, ezzel 3-0 volt 3 legből az állás. A negyedik legben kicsit leeresztett a belga Huybrechts, ezt pedig kihasználta Price és szépített 3-1 arányban. Azonban ezt követően se sok babér termett Price számára, hurrikán módjára söpörte le ellenfele, így az állás meglepetés nélkül 5-1-re módosult. Itt mintha történt volna valami a mérkőzésen, mert Price össze szedte magát és zsinórban három leget tett magáévá, ezzel 5-4-re szépítve az állást. A tizedik leg azonban mérföldkőnek bizonyult, Prive elszórakozta a lehetőségét, a belga játékos pedig 100-ról tanári módon szállt ki 2 nyíllal. Méltó befejezése volt ez a mérkőzésnek, a vége 6-4 Huybrechts javára.

csf9b65wcai6u0b.jpg

Az utolsó negyeddöntő Michael van Gerwen és Jelle Klaasen harcolta. Tudtuk, hogy nem lesz baráti a játszma, ezt jól demonstrálta a kézfogás nélküli "üdvözlés". Gerwen kezdte jobban a mérkőzést, rögtön oda pörkölt egy laza 10 nyilasat, 1-0. A második legben Klaasen is jelezte, hogy a pályán tartózkodik, egy 4 köröset rittyentett, ezzel egalizálva, 1-1. Ezt követően folytatta Mighty Mike ahol abbahagyta, hamar magához vette újra a vezetést. Ez nem tartott sokáig, a Kobra becenévre hallgató holland Klaasen húzhatta ki a duplából a nyilát, 2-2. A világelső az ötödik legtől kezdve beindult, és óriási átlagot produkálva elkezdte bedarálni honfitársát. Bőven 100 feletti átlagot hoztak a játékosok, ami nagyon jól fémjelezi a meccs színvonalát. Rengeteg 180 és 140-es dobások voltak, de Klaasen számára ha lehetőség nyílt, még akkor se élt vele. Ezt pedig nem lehet büntetlenül Gerwen ellen, így a végeredmény nem lehetett más, mint 6-2 Michael van Gerwen javára. Érdemes megnézni az átlagokat!

csgb_s6wiaaaqla.jpg

Átlag 180 Kiszálló%  Név   Név Átlag 180 Kiszálló%
100.54 5 28.57% James Wade 6-5 Michael Smith 92.14 3 50%
99.17 4 46.15% Mensur Suljovic 6-1 Peter Wright 92.67 1 16.67%
97.73 5 40% Kim Huybrechts 6-4 Gerwyn Price 94.97 3 30.77%
107.11 3 18.18% Jelle Klaasen 2-6 Michael van Gerwen 115.13 5 40%

 

Elődöntők

Az első elődöntőt James Wade és Mensur Suljovic játszotta. Wade 180 - 180 - 101-es kezdés után 2 nyílból kiugrott, így egy brékkel megszerezte a vezetést. A második leg után csak megerősítette az osztrák kedvenc elleni előnyét, így már 2-0 állt az eredményjelzőn. A harmadik leg elég gyengére sikerült mind a két játékosnak, nem sok triplát hajítottak a srácok. A leg végén Suljovics örülhetett, 2-1-re szépített. Ezt követően egy ütés váltás történt a felek között, így az állás 3-2-re módosult. A hatodik legben rápróbálhatott Wade 140-ről kiszállni, ami nem jött össze éppen hogyan csak, utána pedig 96-ról megoldotta Suljovic a kiszállót, stílszerűen D14-el a végén, 3-3. A hetedik leget 180 - 130 - 140-el kezdte Mensur, végül pedig nem csak a tömeget dobta jól, hanem két nyílból kiszállt 51-ről, 4-3 Suljovic-nak. A nyolcadik legben kicsit gyengébben kezdett Suljovic, Wade egy fokkal jobban nála. Az angol letette magát 40-re, azonban rádobni nem volt ideje, mert Suljovic 102-ről egy parádés kiszállót mutatott be, 5-3 Mensurnak. A kilencedik legben Wade jobban dobta a tömeget ellenfelénél, de a végét nagyon elaprózta. Így adódott az osztrák számára, hogy 66-ról rápróbáljon a kiszállóra, amit sikeresen végre is hajtott. Ezzel győz Suljovic 6-3 arányban, és újra döntőt vívhat a European Tour-on!

A másik csatát a döntőbe jutásért Kim Huybrechts és Michael van Gerwen játszotta. Huybrechts kezdte a mérkőzést, ami egészen jól sikerült. Gerwen igaz letette magát kiszállóra, de a belga rutinosan nem engedett neki teret, és kiszállt 46-ról, 1-0. A második legben szórta a triplákat Huybrechts, de a szépség hibája ennek az volt, hogy 4 db is az T5-be ment. Így pedig nem lehet brékelni MvG-t, 1-1-re is alakította az állást. A harmadik legben fantasztikus első 9 nyilat produkált Kim, 140 - 180 - 145 sorrendben, végül pedig 10. nyílra kiszállt 36-ról. Gerwen az egekben volt, 170-en, így 2-1 Huybrechts-nek. A negyedik legben magához vette a kormányt Gerwen, gyorsan ki is egyenlített, 2-2. Az ötödik leg elég emlékezetes marad az embereknek, Gerwen és Huybrechts egy meccs alatt nem szokott összesen ennyi kiszállót rontani, mint most. Szinte összeszámolni se lehet, mennyit hibáztak, végül Huybrechts-nek sikerült a duplát kivágni, 3-2. A hatodik legben Gerwen megint megtudta rázni magát, gyorsan kis is egyenlítette újra a meccset, 3-3. A hetedik és nyolcadik legben újra csak felváltva nyernek a felek, marad a remi, 4-4. A kilencedik legig kellett várni az első brékig. A belga megremegett egy kicsit, Gerwen pedig darált a szokásos módon, így már ő vezet 5-4-re. A tizedik legben leutánozza Huybrechts a világelsőt, ő is bemutat egy bréket 103-as kiszállóval, 5-5. Az utolsó leget Huybrechts kezdhette. Felemásra sikeredett, dobott tripla nélküli kört is, Gerwen pedig a legjobbkor hajított egy 171-et. Ez elég volt ahhoz hogy ő dobjon előbb kiszállóra, amivel a harmadik nyilával élni is tudott, ezzel pedig döntőbe jutva!

csgqukkw8aemzgd.jpg

 

Átlag 180 Kiszálló%  Név   Név Átlag 180 Kiszálló%
100.52 6 27.27% James Wade 3-6 Mensur Suljovic 100.81 2 60%
93.46 3 50% Kim Huybrechts 5-6 Michael van Gerwen 97.57 3 25%

 

A döntőt Mensur Suljovic és Michael van Gerwen vívta. Az első leget az osztrák vette sikeresen, egy 5 köröst sikerült produkálnia, amiről 81-ről szállt ki, 1-0. A második legben Gerwen érkezett le előbb a kiszállóra, az ötödik kör harmadik nyilával sikerült megdobnia D20-at, 1-1. MvG fantasztikus első 9 nyilat produkál, a dobásai 180 - 140 - 134, ezzel letette magát 47-re. Suljovic 92-n van, mikor Gerwen 2 nyílból megoldja a kiszállót, ezzel a brékkel 2-1 Gerwen számára. A negyedik menetben begyújtotta a rakétákat az osztrák, 140 - 137 - 140 sorozatot csinál, ami után szinte törvényszerűen megcsinálja a végjátékot is, 2-2, nem mellékesen ez is brék volt. Az ötödik legben stabil 100-akat dobál Suljovic, Gerwen természetesen a nyomában. Mensur ér le előbb kiszállóra, de nem tudja megdobni elsőre a D14-et, amit pedig nagyon tud. Gerwen is hibázik, nem is keveset, végül pedig Suljovic üti bele a D14-be a nyilát, 3-2. A hatodik legben jól megy mindkét játékos, 161-ről pedig Suljovic próbálkozik meg egy kiszállóval, de nem jön a piros bull. Gerwen 60 pontról próbálkozik, de nem tudja nullára tenni magát. Suljovic él az újabb lehetőséggel, és meglép a világelső elől, 4-2. A hetedik legben Gerwen irányít újra, Mensur "csak" százakkal operál. Ez pedig kevés ebben a partiban, Gerwen szépít 4-3-ra. A nyolcadik legben MvG megemeli a szintet, elkezdi gép módjára hajigálni a 140-eket. Meg is van az eredménye, magabiztosan hozza a kezdését, 4-4 már az állás. A kilencedik legben két tripla nélküli kört is dob Gerwen, Suljovic pedig dobálja a 100 felettieket. Meg is van a teljesítmény gyümölcse, 5-4-re módosítja az állást a javára. A tizedik legben fantasztikusan dob mindkét játékos. Suljovic 100 alatt nem dob, de így se tudja beérni Gerwen-t, aki szépen ki is száll 76-ról. 5-5 az állás, jön a mindent eldöntő leg! Suljovic kezd, de 85 - 60 - 60 első 9 nyíllal kezd, Gerwen pedig hátsó pályáról 180 - 140 - 149-el. Meg is van az eredménye, Suljovic már nem tud nagyot dobni, Mighty Mike pedig 32-ről bevégzi a mérkőzést és a tornát is. Idén ötödjére is ET győztes Michael van Gerwen!

csgcrbkwgaaukyj.jpg

Átlag 180 Kiszálló%  Név   Név Átlag 180 Kiszálló%
101.26 0 41.67% Mensur Suljovic 5-6 Michael van Gerwen 106.77 4 37.5%
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1111694587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása