9 Nyíl

A darts nagy hete következik

2016. szeptember 20. 10:33 - Denis Potvin

Nagyon komoly hét előtt állunk. Három nagy versenyt rendeznek szerte Európában és gyakorlatilag keddtől vasárnap ad témát nekünk és a kedves olvasónak is. A legfontosabb a Hollandiában zajló WDF Europe Cup és a magyar válogatott, amelynek a hivatalos programja már ma este megkezdődik, holnap pedig a sportolóké a főszerep. Barnsley-ban keddtől csütörtökig három a Players Championship tornát rendeznek, a 14., a 15. és 16. állomása a húsz részből álló sorozatnak. Aztán szombat-vasárnap bemutatkozik egy új torna, a Unibet Champions League of Darts. Végső Jánosról is van hírünk.

e31ace2a15a7c70645ad83df9ecd43b0_xl.jpg

Kezdjük a számunkra egyik legfontosabbal. A magyar válogatott tagjai megérkeztek a hollandia Egmond Aan Zee-be, ahol a Hotel Zuiderduinban szeptember 20. és 24. között rendezik a WDF Europe Cupot. Kedden még a hivatalos programoké a főszerep, este nyolckor kezdődik a nyitóünnepség. Szerdán aztán már nagyüzem lesz a táblák előtt. 13 órától a női csoportmeccsek, 13.45-től a férfi csoportmeccsek kezdődnek. Ha ezt sikerrel veszik a mieink este nyolctól a nyolcaddöntők következnek.

c82cc4e14a1d2c8c8ffff9840d24b558_xl.jpg

Barnsley-ban kedden kezdődik a három napon át tartó Players Championship. Az biztos, hogy Phil Taylor és Daryl Gurney egészségügyi okok miatt nem vesz részt a tornán. Az indulók a következők:

Jyhan Artut, Nathan Aspinall, Mark Barilli, Michael Barnard, Barrie Bates, Ronnie Baxter, Steve Beaton, Andy Boulton, John Bowles, Darron Brown, Keegan Brown, Steve Brown, Stephen Bunting, Trevor Burkhill, Ray Campbell, Jamie Caven, Dave Chisnall, Matt Clark, Jonny Clayton, Richie Corner, Joe Cullen, Scott Dale, Nigel Daniels, Mike De Decker, Jeffrey de Graaf, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Matthew DennantvNathan Derry, Chris Dobey, Brendan Dolan, Matthew Edgar, Lee Evans, Ricky Evans, Ted Evetts, Jay Foreman, Mark Frost, Andrew Gilding, Robbie Green, Shaun Griffiths, Andy Hamilton, Curtis Hammond, Ryan Harrington, John Henderson, Nigel Heydon, Steve Hine, Billy Holmes, Max Hopp, Peter Hudson, Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts, Mark Hylton, Andy Jenkins, Terry Jenkins, Prakash Jiwa, Darren Johnson, Wayne Jones, Vincent Kamphuis, Stuart Kellett, Mervyn King, Christian Kist, Jelle Klaasen, Adrian Lewis, Jamie Lewis, Colin Littlecott, Callum Loose, Jason Lovett, Mickey Mansell, Jason Marriott, Mick McGowan, Steve McNally, Yordi Meeuwisse, Ryan Meikle, Ron Meulenkamp, Paul Milford, Arron Monk, Joe Murnan, Tony Newell, Wes Newton, Paul Nicholson, Alan Norris, William O'Connor, Robert Owen, Kevin Painter, David Pallett, Ryan Palmer, Andy Parsons, Josh Payne, Devon Petersen, Justin Pipe, Simon Preston, Gerwyn Price, Chris Quantock, Cristo Reyes, James Richardson, Jamie Robinson, Rowby-John Rodriguez, Andy Smith, Dennis Smith, Michael Smith, Simon Stevenson, Mensur Suljovic, Alan Tabern, Terry Temple, Robert Thornton, Mick Todd, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Dimitri Van den Bergh, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Berry van Peer, Jim Walker, Jermaine Wattimena, Darren Webster, Mark Webster, Steve West, Ian White, Simon Whitlock, Ricky Williams, James Wilson, Jason Wilson, Dean Winstanley, Brian Woods, Jonathan Worsley, Peter Wright, Mike Zuydwijk.

A 128-as táblától egyenes kiesésben zajlanak majd a küzdelmek hat győztes legig. A húsz sorozatból álló sorozat végén a legjobb 64 jut majd a döntőben, amelyet tavaly Michael van Gerwen nyert meg. A hétvégén rendezendő Bajnokok Ligáját egyelőre csak megemlítjük, erről a hét második felében olvashattok majd egy nagyobb anyagot.

És akkor Végső János. Hétfőn nyilvánosságra hozták a legfrissebb világranglistát, a PDC Order of Meritet és ezen már szerepel a magyar dartsos neve is, köszönhetően, hogy Sindelfingenben a European Tour főtáblájára jutott. Jelenleg a 165. helyen áll ezer fontos pénzdíjával, de ez egészen biztosan október közepére változni fog, hiszen ott lesz majd Hildesheimben is a főtáblán. A rangsort Michal van Gerwen vezeti nagy fölénnyel, Gary Anderson és Adrian Lewis előtt. A teljes rangsort itt lehet böngészni.

Dartsrajongók felkészülni, indul a Nagy Hét.

hqdefault_6.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8611730297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása