9 Nyíl

Mardle szerint Suljovic lehet a Grand Prix nagy nyertese

2016. szeptember 28. 10:35 - Denis Potvin

Pénteken és szombaton még Players Championhips, aztán vasárnaptól a következő szombatig tart az év legnagyobb versenyei közé tartozó Unibet World Grand Prix. Tegnap közöltük a sorsolást, most pedig egy kicsit a kulisszák mögé nézünk a tornát közvetítő Sky Sports, de leginkább a szakértő, Wayne Mardle segítségével.

world-grand-prix-of-darts-wade-van-gerwen-taylor_3357461.jpg

Korábban azt írtuk, hogy a százezer fontos fődíjat azt kapja, aki nagy valószínűséggel legyőzi az idén fantasztikus formában versenyző Michael van Gerwent. Tavaly ez némi meglepetésre Robert Thorntonnak sikerült, de a Grand Prix eddigi nagy bajnoka Phil Taylor. A korábbi tizennyolc tornából tizenegyet ő nyert és kettőnél többet eddig (Michael van Gerwen és James Wade) senki sem tudott.

Wayne Mardle, aki másodállásban a Sky szakkommentátora is, kiemelte: a World Grand Prix különbözik minden más nagy versenytől. Már csak azért is, mert double in-double out szetteket rendeznek, azaz duplával kell egyaránt be-, és kiszállni. Thornton és Wade is dobott így már kilencnyilast. Ha valaki például T20, T20, D20-.at dob az első három nyilával, akkor az csak 40 pontnak számít, 20, 20, 20-ért nulla pont jár. Kilencnyilas pedig úgy jöhet össze, hogy 160-nal kell kezdeni (D20, T20, T20), aztán egy maximum, azaz három T20, majd a végén pedig egy 161-es kiszálló (T20, T17 és bull).

ctxfkxuxyaaq8dw.jpg

Mardle azt is elmondta, hogy ez a versenytípus sokkal jobban kedvez a tömeget dobóknak, mint a kiválóan kiszállóknak. Más a ritmus, nem véletlen, hogy Gary Anderson még sosem nyert ilyen versenyt. Thornton sikere is ezért volt kevésbé meglepő, mert kiválóan dobja a felső duplákat. A kiváló dartsos arra a felvetésére, hogy ki lehet a mostani torna meglepetés embere, azt válaszolta meglepetésre, hogy Mensur Suljovic, aki már az elmúlt években is ott volt a legjobbak között, most talán összejön neki.

ctbdciewaaaseze_1.jpg

Nos, ez egy igazán jó és látványos verseny lehet. Az első körben kettő, majd a negyeddöntőig három, az elődöntőben négy, a döntőben pedig öt nyert szettere megy a csata, és az egész hetet betöltő látványos verseny. Jövő szombatra pedig kiderül, igaza volt-e Mardle barátunknak.

És egy remek kiegészítés, hogy Brendan Dolan is dobott így kilencnyilast, mégpedig az elsőt, ezért is nevezik Brendan "History Maker" Dolannak is. Köszönjük

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1311748909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2016.09.28. 11:58:05

"...
Thornton és Wade is dobott így már kilencnyilast.
..."
-> no és ne feledkezzünk el Brendan History maker Dolan-ről sem, csodaszép tökély: www.youtube.com/watch?v=QxB3t3oNc-E
;)
süti beállítások módosítása