9 Nyíl

A címvédőt és a kétszeres győztest is búcsúztatták már az első körben

2016. október 03. 11:02 - adam_f

Unibet World Grand Prix - 1. nap (összefoglaló)

A hetedik helyen kiemelt, és címvédő skót, Robert Thornton volt a Unibet World Grand Prix első napjának legnagyobb vesztese, mivel 1-0-ás vezetésről képes volt kikapni az angol Stephen Bunting-tól. Ezzel pedig már rögvest az elején el is dőlt, hogy nem lesz címvédés a tornán. S noha nem repkedtek a százas átlagok az első napon, az esélyesek nagy része hozta a kötelezőt. Részletek lejjebb.

robert-thornton-partypokercom-world-grand-prix-final-lawrence-lustig-pdc_1rd0n0jt5ekmy1j9ml9g2r6f9d.png

Egy biztos: Thorn ebben az évben már nem ad puszit a kristálypohárra (fotó: PDC)

A skót jól kezdte a találkozót, pedig mindenki Griffinje hamar megszerezte a vezetést, ám Thorn hamar magához ragadta a kezdeményezést, és három leget nyerve zsinórban a maga javára fordította az első szettet. Ám Bunting nagyon gyorsan összekapta magát, és a második szettől kezdve úgy elkezdett dobálni, hogy Thornton is csak kapkodhatta a fejét. Nem is csoda, hogy Bunting a második, valamint a harmadik szettet is 3-1 arányban nyerte, ezzel pedig a mérkőzést is behúzta. Az angol óriás 90-es átlaga is bőven elég volt a meccshez, de ehhez még hozzáadhatjuk a négy dobott maximumot, valamint a 33%-os brékjátékot is.

"Erre a tornára máshogyan kell készülni, mint a többire - mondta Bunting, aki két évvel ezelőtt elődöntőt játszott itt. Robert ugyan nem játszik mostanában a legjobb formájában, de mindig képes előhúzni valamit a kalapból.

Az elmúlt pár hónapban visszajött a formám, jók a pontjaim, jönnek a dupláim is, és mindig csak előre tekintek. Bár még mindig tolnom kell a játékomat, de csinálom tovább, amit kell, és nagyon bízom benne, hogy elég lesz ez a teljesítmény."

bunting.jpg

A nap másik nagy vesztese a kétszeres Grand Prix-győztes angol, James Wade volt, akinek szintén az első forduló jelentette a végállomást, mégpedig a rutinos Terry Jenkins szarvain sikerült fennakadnia. Igaz, ez a vártnál szorosabb meccset hozott, mint Thornton-é, de a Bika megmutatta, hogy néha a Gép is akadozhat egy kicsit. Wade egy nagyon szoros első játék után szerezte meg a vezetést, hogy aztán Jenkins egy kissé simább második szettel egyenlíthessen, így itt is a harmadik játékra maradt a döntés. Jenkins pedig elővette fémszarvait, és 2-2 után, a döntő legben felöklelte Wade-et, így kiejtve őt a további küzdelmekből. Az angol Bika sokkal jobban dobta a be (52%)- és kiszálló duplákat (73%), 50%-os brékjátéka pedig nagyban hozzásegítette őt a végső sikerhez.

"Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, mert mostanában nem ment olyan jól a játék, de most végre nem kellett kaparnom a győzelemért - nyilatkozta Terry Jenkins a mérkőzés után. James kemény dió, nehéz ellene játszani - főleg a dupla beszállós versenyeken, ám én igyekeztem őt presszionálni, és ez most be is vált.

Ez lehet a fordulópont, és remélhetőleg így is tudok továbbmenni. Ha ott vagyok a fedélzeten, jól érzem magam, de jól tudom, hogy továbbra is keményen kell játszanom."

jenkins.jpg

 

A többi találkozón:

Az este első találkozóján az ausztrál Kyle Anderson veselkedett neki a spanyol Cristo Reyes ellenében, és végül - 0-1-ről fordítva - két szoros szettben meg is nyerte a találkozót, ezzel pedig továbbjutott a második körbe. Egyik játékos sem dobott kiemelkedően, tulajdonképpen egyenlő erők küzdelmét láthatta a nagyérdemű, így azt lehet mondani, hogy a szerencsésebb játékos ment tovább.

A belga Kim Huybrechts - köszönhetően a brékjeinek (43%), valamint a kiszálló duplák pontosabb dobásainak (53%) - szintén hátrányból fordítva jutott tovább az angol Ian White ellenében. "The Diamond" ezúttal kicsit halványabban ragyogott, mint eddig, nem tudta érvényesíteni az előnyét, a belga pedig kemény játékával felőrölte vetélytársát, még itthon is hallottam, ahogy a Gyémánt sercegett.

A walesi Gerwyn Price számára sem tartott sokáig a Grand Prix. Egy viszonylag sima mérkőzésen, alig 21 perc alatt kapott ki 2-0-ra a holland Benito van de Pas-tól. A mélyföldi játékos főleg a brékek kihasználásának (2/4 - 50%) köszönhette a győzelmét, illetve a 19/6-os kiszállózásának. A walesinek esélye nem volt ezen a meccsen, így még az is csoda, hogy egyáltalán két leget tudott nyerni - összesen.

Adrian Lewis és Jelle Klaasen találkozóján végre egy kis ízelítőt kaptunk a minőségi játékból, s noha itt sem láthattunk száz feletti átlagot, de láttunk két sima, és egy elég szoros szettet, három szép magas kiszállót (ebből kettőt Lewis követett el), és két jó bréket az angoltól, aki végül szendvicsbe fogta a hollandot, megkente vajjal, és be is falatozta. Az átlagokat tekintve éppen, hogy nem feküdte meg a gyomrát.

A jelenlegi világbajnok, Gary Anderson számára nem jelentett akadályt Jamie Caven, aki csupán csak egy leget tudott nyerni az egész találkozón a skót ellen. Anderson ezúttal nem volt fukar kedvében, játékáról mindent elmond a 96,92-es meccs-, valamint a 108-as első kilencnyilas átlag. Ezek mellé pedig tökéletes brékjáték (3/3 - 100%), és két szép magas kiszálló is párosult. Bár nem dobott a meccsen maximumot, ettől még övé lett a nap legmagasabb mérkőzésátlaga.

A napot a hollandok kedves Mackója, azaz Raymond van Barneveld zárta, aki ezúttal - visszatérve régebbi nyilaihoz - Mervyn King számára zárta le a versenyt az első körben. A két jóbarát karonfogva vonult be (mégpedig Brendan Dolan bevonulózenéjére), de aztán a színpadon - legalábbis a meccs erejéig - eltűnt a haverkodás. Barney nem játszott jól, King szinte minden mutatóban felülmúlta őt, csak kettőben nem, és ezek döntötték el a meccset a holland javára. Barneveld mindig jókor tudott brékelni (3/5 - 60%), és jobban dobta a kiszállókat is (6/12 - 50%). Nem mellesleg két alkalommal nagyon jól sült el a keze, és ezzel össze is hozta a torna eddigi legnagyobb kiszállóját is (164).

Ma este folytatódik tovább a varázslat, és talán végre látni fogunk száz feletti átlagokat is, hiszen még a nagyágyúk hátravannak.

Nézzük még egyszer az eredményeket, dióhéjban:

2016 Unibet World Grand Prix - Citywest Hotel, Dublin (Írország)
Október 2 - vasárnap 

Első kör (best of 3 sets, best of 5 legs):

Kyle Anderson 2-1 Cristo Reyes (1-3 ; 3-2 ; 3-2)
Ian White 1-2 Kim Huybrechts (3-2 ; 2-3 ; 1-3)
James Wade (6) 1-2 Terry Jenkins (3-2 ; 1-3 ; 2-3)
Gerwyn Price 0-2 Benito van de Pas (1-3 ; 1-3)
Adrian Lewis (3) 2-1 Jelle Klaasen (3-0 ; 2-3 ; 3-1)
Robert Thornton (7) 1-2 Stephen Bunting (3-1 ; 1-3 ; 1-3)
Gary Anderson (2) 2-0 Jamie Caven (3-0 ; 3-1) 
Mervyn King 0-2 Raymond van Barneveld (1-3 ; 2-3)

A ma esti párosítások:

Dave Chisnall - Robbie Green
Mick McGowan - James Wilson
Menszur Szuljovics - Daryl Gurney
Michael Smith (8) - Alan Norris
Joe Cullen - Simon Whitlock
Phil Taylor (4) - Steve West
Michael van Gerwen (1) - Steve Beaton
Peter Wright (5) - Brendan Dolan

Aki szeretné a mai napon is nyomon követni a tornát, az megteheti ezen a linken, de ha valaki netán tud más stream-et is ajánlani nekünk, azt szívesen vesszük a 9nyíl Facebook-oldalán is

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6811762203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása