9 Nyíl

Bezzeg Nándor megint tett egy lépést a PDC-vb felé

2016. október 08. 17:24 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

Az utolsó fordulójához érkezett a kelet-európai kvalifikációs verseny, a Bulls Super League Darts sorozat. A megszokottaknak megfelelően ismét három honfitársunkért, Bezzeg Nándorért, Mester Zoltánért és a friss magyar bajnoki ezüstérmes Takács Gáborért szoríthattunk. Az elmúlt három verseny alapján volt okunk bizakodni, hiszen Nándi az összetettben a hetedik helyen állt, míg Taki a nyolcadik pozíciót foglalta el, szóval nem kizárt, hogy a negyeddöntő résztvevői között két magyar is lesz majd.

2174664_2f250490e8f693a6343ea34676519fdb_wm_2.jpg

A nyolcas döntőnek egyébként sem Menszur Szuljovics, sem pedig Rowby-John Rodriguez nem lesz tagja, mivel ők már biztosították helyüket az év végén kezdődő világbajnokságon. Szóval bőven volt tétje tehát az utolsó fordulónak. Ez azért is fontos, mert Rowby például vezeti a tornát, tehát a 9. hely is elég a továbbjutáshoz.

A mai versenyről Menszur ismét távol maradt, valamint Christian Kallinger sem állt táblához a mai nap. Most pedig lássuk hogy végeztek honfitársaink a szombati napon:

Első forduló:
Mester Zoltán – Zoran Lerchbacher: 2:6
Zoltánnak sajnos nem sok babér termett a 90 feletti átlagot összehozó osztrák ellen. De szégyenkezni azért semmi oka nincsen, két leget el tudott csípni a remekül játszó ellenfele ellen.

Takács Gábor – Mitja Habjan: 2:6
Sajnálatos módon Taki hiába dobott jobb átlagot mint ellenfele, a kiszállók nem jöttek össze (29% a 46 ellen) így alakult ki az eredmény.

Bezzeg Nándor – Christian Kallinger: 6:0
Kallinger nem állt rajthoz.

Második forduló:
Mester Zoltán – Robert Marjanovics: 2:6
Nem volt szerencséje Mesternek, ismét egy kiválóan játszó ellenfél jött szembe (Robert 86 pontos átlagot dobott) ami ellen Zoltán 76os átlaga kevés volt, viszont 67%os kiszállózása szép teljesítmény.

Takács Gábor – Christian Kallinger: 6:0
Ugyanaz mint Nándi esetében az első fordulóban.

Bezzeg Nándor – Hannes Schnier: 4:6
Nándi későn ébredt ezen a meccsen, már 4-1-re is elhúzott ellenfele, onnan még visszajött azonban a meccsbe, de megnyerni már nem sikerült. Viszont háromszor is maximumot dobott Nándi, amire lehet elismerően csettinteni.

Harmadik forduló:
Mester Zoltán – Roxy-James Rodriguez: 1:6
Sajnos tovább tartott az átok, Zoli megint belefutott egy remekül játszó ellenfélbe. Van olyan, hogy az ellenfélnek minden bejön…

Takács Gábor – Hannes Schnier: 6:4
Ami Bezzeg Nándinak nem jött össze, az Takinak igen. Közel 80 pontos átlag, 75%-os break, egy 170-es kiszálló.

Bezzeg Nándor – Toncsi Resztovics: 6:4
Parádés játék Nánditól. 88-as átlag, ismét három darab 180, 12 nyilas leg, 142-es kiszálló.

Negyedik forduló:
Mester Zoltán – Menszur Szuljovics 6:0
Játék nélkül.

Takács Gábor – Dietmar Burger: 3:6
Ezúttal is a kiszállók döntöttek, sajnálatosan ismét az ellenfél javára. Átlagban fej-fej mellett voltak a játékosok (76,68 Takinak, 77,64 Dietmarnak), viszont kicsit jobban szállt ki az osztrák és ez elég volt a győzelemhez.

Bezzeg Nándor – Michal Kocsik: 6:2
Nándi ezúttal oktatott. 93,78-as körátlag, 46%-os kiszállózás. Briliáns teljesítmény, amit két 100 fölötti kiszálló is jelez.

Ötödik forduló:
Mester Zoltán –Dietmar Burger: 3:6
Talán ez volt az a meccs amiben több is volt. A magyar játékos parádés 75%-os kiszállózást mutatott be, viszont a tömeg nem akart jönni, ebben a műfajban 7 ponttal volt jobb az osztrák, és ez döntőnek bizonyult. Viszont Zoltán duplái nagyon ültek a mai napon és ezt jó leírni.

Takács Gábor – Armin Glanzer: 6:1
Ahogy mondani szokás, tükörsima volt. Taki megint 80 körüli átlagot hozott, 46%-os kiszállózással. Remek győzelem.

Bezzeg Nándor – Menszur Szuljovics: 6:0
Játék nélkül.

Hatodik forduló:
Mester Zoltán – Toncsi Resztovics: 2:6

Takács Gábor – Roxy-James Rodriguez: 3:6
Hiába tett meg mindent Taki, hiába játszott jól, ellenfele 3 azaz három 100 feletti kiszállót dobott, és 7 kiszálló kísérletéből csak egyet hibázott el. El kell ismerni nem volt rossz amit az ifjonc csinált.

Bezzeg Nándor – Michael Rasztovics: 4:6
Nem jött jól az előző szünet Nándinak, mert nem tudta a Kocik elleni játékot folytatni. Rastovits 83 pontos átlaga elég volt a győzelemhez.

Hetedik forduló:
Mester Zoltán – Takács Gábor: 6:4
A magyar „derbit” ezúttal Mester nyerte

Bezzeg Nándor – Rowby-John Rodriguez: 4:6
Alaposan megizzasztotta Nándi a PDC mezőnyében is egyre inkább helytálló fiatal osztrákot. 92 pontos átlag kellett Rodrigueznek, hogy felül tudjon emelkedni Nándi egyébként jó 85 pontos teljesítményén. Ahogy Ő fogalmazott: „Rég játszottam ilyen szoros mérkőzést Rowby-val.

Nyolcadik forduló:
Mester Zoltán – Mitja Habjan: 6:4
Ha egy üzlet beindul. A Taki elleni győzelem úgy látszik feldobta Zoltánt, aki szépen teljesítve legyőzte ellenfelét és ezzel második győzelmét hozta össze a mai nap.

Takács Gábor –Rowby-John Rodriguez: 1:6
Sokkal jobban nem járt a magyar versenyző az idősebbik Rodriguez fivér ellen sem. De ezen semmi szégyellni való sincs, két győzelem azért összejött ma Takinak is.

Bezzeg Nándor – Zoran Lerchbacher: 6:5
Újabb Bezzeg parádé. 88,29-es átlaggal sikerült verni a szintén jól játszó (89,91-es átlagot dobó) osztrákot. Fontos győzelem volt.

Egyelőre pontos állást nem tudunk mondani, de a forduló előtt Bezzeg Nándi a 7. helyen állt 26 ponttal, Takács és Habjan pedig 22 ponttal a nyolcadik helyen. Az első nyolc jut majd a döntőbe, amelynek a győztese ott lehet majd a PDC-világbajnokságon. Mester Zoltánnal kapcsolatban már korábban eldőlt, hogy nem lehet ott a legjobb nyolcban. Egy biztos, Bezzeg nyolcból öt győzelme szinte már biztos legjobb nyolcat ér. Reméljük a vasárnapot nem rontja el, és akkor már három győzelem is elég, hogy találkozzunk majd vele decemberben. Hajrá Magyarok! Vasárnap is.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2211781073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása