9 Nyíl

Egy éve tért vissza, eljutott a PDC-vb-re

2016. október 10. 20:30 - adam_f

Mick McGowan nyerte az Irish Matchplay döntőjét, ami a Unibet World Grand Prix betétprogramjaként kapott helyet a dublini Citywest Hotelben. Győzelmével eldőlt az is, hogy McGowan biztosan ott lesz a decemberi világbajnokságon.

mick-mcgowan-tom-kirby-memorial-irish-matchplay-lawrence-lustig-pdc_1x76q628376961jmtuq0xwql7e.jpg

A Balbriggan-ből érkezett játékos - aki éppen egy éve kezdte újra pályafutását - másodszor nyerte el a Tom Kirby-ről elnevezett trófeát. Tavaly Tom Biggan-t verte a döntőben, most pedig a lengyel származású, de jelenleg Cork-ban élő Radek Szaganszkit tudta megadásra kényszeríteni.

A döntő nem volt olyan sima, mint ahogyan ezt sokan elképzelték. McGowan ugyan mindvégig vezetett, de Szaganszki nem engedte egy legnél távolabbra az ír játékost. Végül a tizenegyedik, döntő játékban McGowan 180-al adta meg az alaphangot. A lengyel viszont előbb ért kiszállóra, ám 83-ról elrontotta a bull-t, az ír pedig 60-ról már nem hibázott, így végül 6-5-re győzve védte meg címét.

"Ez egy különleges este - nyilatkozta könnyeit nyelve McGowan. Ez a trófea nagyon sokat jelent nekem, fantasztikus, hogy megvédhettem. Nagyon jó barátom volt (Tom Kirby - a szerk.)...először megnyerni is ragyogó alkalom volt, de megtartani is igazán különleges.

Ebben az évben már többször is volt színpados versenyem, ahol egyre jobban és jobban ment a játék. Bár kicsit ideges voltam most, de csak elkaptam a fonalat."

McGowan ezzel a győzelmével tehát biztosította helyét a 2017-es PDC-világbajnokságon. Reméljük, hogy ott is nagyon jó játékot fog nyújtani, és minél tovább jut, ezzel is újra az elitbe juttatva az ír dartsosokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4311784065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása