9 Nyíl

Egy kilencnyilas, amit senki sem látott

2016. október 14. 10:00 - adam_f

Csak egy videó

Kivéve minket, televíziónézőket. Valamint az ellenfelet, egy bizonyos James Wade-et...

Történt ugyanis, egy 2008-as Premier League fordulóban, pontosabban a brightoni körben a sportág akkor még csak tizenháromszoros világbajnoka, Phil Taylor és a már fent említett úriember kerültek egymással szembe a tábla előtt. Minden a szokásos módon zajlott: bevonulás, a kilenc gyakorlónyíl eldobása, pacsi és Game On! De a gyakorlás alatt történt egy olyan dolog, amit még a mai napig sem ismételt meg még senki sem (legalábbis tudtommal).

Az történt ugyanis, hogy Phil Taylor a kilenc gyakorlónyilával egy tökéletes kilencnyilas játékot hozott össze! Persze ezt mi nem láthattuk, mivel a kamera ilyenkor nem a táblát mutatja, hanem a játékosokat. Azonban a holland Sport1 csatorna megszerezte a táblaoldali kamera felvételeit, ahol tökéletesen látszódott, hogy az első három nyíl a tripla 20-ban landolt (180), majd jött egy 174-es kör (T19, T19, T20), végül pedig - csak úgy stílszerűen - egy 147-es dobással (T20, T17 és D18) zárta le a gyakorlását. Ezzel még Wade-ből is kicsalt egy mosolyt...

A meccset egyébként Taylor nyerte 8-4 arányban, 104.45-ös átlaggal, valamint a hét legmagasabb (164-es) kiszállójával. Ja, és persze hozzá kell tenni azt is, hogy ők ketten vívták abban az évben a döntőt is, amit - természetesen - szintén Mr. Power nyert 16-8-ra Wade ellen.

Hiába, már akkor is tudott valamit az Öreg...csak az a baj, hogy ez nem került oda a többi mellé.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8911802751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása