9 Nyíl

Gerwent 102-es átlaggal is ki lehet verni

2016. október 16. 20:44 - adam_f

European Tour 10.: HappyBet German Darts Championship

A mai nap délutáni programjában a legjobb nyolc közé jutás volt a tét. Az elmúlt napokban akadtak bőven meglepetések, gondoljunk csak Vincent van der Voort első körös vereségére, vagy éppen a tegnap vereséget szenvedő Michael Smith-re vagy Simon Whitlock-ra. Szóval a verseny szokás szerint izgalmas és érdekes, így joggal reménykedhettünk abban, hogy folytatódik a móka. És most jött a legnagyobb.

Rögtön az elejére egy hosszúnak tűnő mérkőzés került mégpedig egy Dave Chisnall – Justin Pipe csata. A meccs hosszára való tipp rögtön helytállónak tűnt, mert a játékosok fej-fej mellett haladtak egészen 3-3-ig. (A legjobb parti eddig 5 körös volt, de a felek utána visszavettek). A hetedik leget Chizzy elvitte, majd Pipe a saját kezdésénél besült, 6 nyilat eldobott, nem talált triplát és ezt Chisnall ki is használta. A végét pedig Chizzy jól bírta, 127-et oldott meg egy bullal, így a vége tehát 6-3. Chisnall pedig készülhet a következő körre.

chizzy.jpg
A második párban a tornán eddig remeklő Mark Webster csapott össze a régi motoros Terry Jenkins-szel. A ranglistahelyezések szerint ez egy igazi rangadó volt, a 16. helyen állt Jenkins, Webster pedig a 23. volt, szóval minden adva volt egy jó mérkőzéshez. Webster igen rendesen bekezdett, gyorsan ellépett 2-0-ra, majd 3-1-re, viszont aztán elrontott két nem túl nehéz kiszállót és ezzel egalizálta Terry bácsi. A kilencedik legben ismét elrontotta Webster a kiszállóját (mondjuk ez a meccs nem a kiszállók magas szinten való teljesítéséről szólt), és ezzel Jenkins egy legre került a győzelemtől. Ezt a lehetőséget azonban több ízben is elszalasztotta, és előbb Webster egyenlített, majd a döntő legben Jenkins sem a 77-et sem a 20-at nem dobta teljesíteni hat nyílból, ezzel pedig Webster élt is, és 6-5 arányban győzött.

mw.jpg
Cristo Reyes – Jelle Klaasen partival folytatódott a nap. Reyes rögtön az elején egy komoly tűzijáték után megszerezte a vezetést, majd a második legben elrontott egy kiszállót és ezzel ugrott a kétleges előny. Ettől pedig Klaasen tűzbe jött, és zsinórban négyszer 5 körös leget produkált kiváló játékkal, és ezzel már 5-1 volt a Kobra javára. Nincs jobb szó rá, ipari mennyiségben tolta a tömeget Klaasen, igaz Reyes sem maradt le ebben a mutatóban mögötte, sőt. Így a meccs vége nem is lehetett kérdéses, sima 6-2-es Klaasen siker született. Jelle átlaga 102.86 volt és ehhez 60%-os kiszálló párosult. Cristo 103-as átlag fölött zárt, de a kiszállói ismét nem jöttek, még a 29%-ot sem érte el.

956817_jelle-klaasen-reuters.jpg

Következett a németek egyik kedvence Peter Wright, valamint Joe Cullen összecsapása. Erre versenyre megint egy új szettel érkezett Wright, de ez már nem is meglepő. Ami viszont meglepő volt, az Cullen játéka (vagy megfordítva Wright gyengélkedése). A skót hol a kiszállót nem találta, hol a triplák nem jöttek és ez elég volt az angolnak, hogy háromleges előnyre tegyen szert. Wright aztán felébredt Csipkerózsika álmából és Cullen néhány elrontott nyilának hála 4-3-ra felzárkózott. Ennél közelebb azonban nem jutott az önmagához képest gyengén játszó Wright, a vége egy teljesen megérdemelt 6-3 lett Joe Cullen javára.

jc.jpg
Az ötödik mérkőzést Alan Norris vívta Ian White ellen. Érdekes meccsre volt kilátás, ha az egymás elleni mérlegből indultunk ki, akkor a 2-0-ra vezető Norris volt az esélyes, ha viszont a világranglistát vettük alapul, akkor White. Szóval megjósolhatatlan volt a kimenetel. A saját kezdések behúzása után White tudott előbb brékelni egy remek 14 nyilas körrel  majd hozta a sajátját, ezzel pedig 4-1-re ellépett. Ezután viszont valami elromlott White gépezetében, jöttek a tripla nélküli körök, az elrontott kiszállók és máris Norris-nál volt az előny, aki eközben háromszor is 5 köröst produkált. Ez a lendület Norris részéről a végéig kitartott és elkövette azt a bravúrt, hogy 1-4-ről megfordította a meccset. „Chuck” nagyot játszott.

alan-norris.jpg
Mostanában a dartsosok mezőnye és a rajongók is elkezdhették tanulni Steve West nevét. Remek szériája van, szinte biztos résztvevője a VB-nek, bravúrokat is bemutatott (pl. Taylor ellen), szóval nem várt könnyű feladat Kim Huybrechtsre. Hogy mennyire nem volt könnyű parti, arra Kim is rájöhetett a harmadik legben, amikor elvesztette a kezdését és 1-2 volt az ő szemszögéből a meccs. Meg is rázta magát a belga, behúzott három leget zsinórban, viszont ez nem tetszett Westnek, aki egymés után két 15 és egy 13 nyilas leget produkálva már öt nyert legnél tartott. Persze a belga ezt nem hagyta annyiban, kiegyenlített és így mentek neki a felek a döntő legnek. A belga előtt volt sansz a győzelemre, de a 67-es kiszálló kifogott rajta és ezt az 58 pontot álló West kihasználta és megnyerte a meccset. Izgalmas, jó parti volt ez is, Kim 95 pontos átlag felett zárt, West „csak” 91,65-ön zárt, viszont a kiszállója 12%-al magasabb volt és ez döntött.

sw.jpg
A darts „Mr. Slowhand"-je, Ricky Evans ellenpontja, a darts rajongók álmosítója, vagyis Mensur Suljovic érkezett a porondra, hogy megküzdjön az egyik legtehetségesebb fiatal angol játékossal David Pallettel.  Egy maratoni hosszúságú első leg után sejteni lehetett, hogy nem fognak rapid tempójú meccset játszani a felek. Mensur nem létező bajszát megrángatta az ifjonc, aki vezetett előbb 2-1-re, majd 3-2-re is, ami az osztrák eddigi évét ismerve komoly teljesítmény, viszont a tudomány ezután elfogyott az ifjú angolnál. Mensur előbb egy 14 nyilas körrel egyenlített, majd Pallett tripla nélküli köreit kihasználva már meg is szerezte a vezetést. A derék David 5-4-re még visszakapaszkodott, de utol már nem érte az osztrákot, aki a kritikus pillanatokban mindig előhúzott valamit a cilinderből, ezzel pedig meg is nyerte a mérkőzést 6-4 arányban.

suljovic-win.jpg

Michael van Gerwen maradt a végére, hogy megmérkőzzön Daryl Gurney-vel. Ilyenkor ugye minden MvG mellett szól, tehát felesleges bármit is írni a meccs előtt. MvG ennek megfelelően egy laza 14 nyilas körrel nyitott, amire azonban az északír rögtön válaszolt is. Ezt pedig hátsó pályáról még egy tíznyilassal meg is fejelte. Ettől úgy tűnt, hogy a világelső zavarba jön és mire feleszmélt, már 5-1 volt az állás Gurney javára. Az északír ihletett formában dobott, jöttek a triplák és a kiszállók is. MvG azért magához tért, és egymás után 3 leget nyert, de ma több nem sikerült neki. A bombameglepetés tehát: Gurney – van Gerwen: 6-4!

daryl-gurney-celebrates-417216.jpg

Average 180s Finishing       Average 180s Finishing
96.82 2 6/14 Dave Chisnall 6-3 Justin Pipe 95.25 1 3/6
93.02 4 6/20 Mark Webster 6-5 Terry Jenkins 89.67 3 5/18
103.11 2 2/7 Cristo Reyes 2-6 Jelle Klaasen 102.86 4 6/10
90.37 4 3/12 Peter Wright 3-6 Joe Cullen 96.33 3 6/17
93.24 1 4/12 Ian White 4-6 Alan Norris 92.15 5 6/11
95.39 3 5/13 Kim Huybrechts 5-6 Steve West 91.65 3 6/12
91.72 1 6/16 Mensur Suljovic 6-4 David Pallett 91.49 4 4/13
102.02 2 4/10 Michael van Gerwen 4-6 Daryl Gurney 96.67 4 6/15

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr611813959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása