9 Nyíl

Megvan, hogyan juthat el Bezzeg Nándor a vb-re

2016. november 03. 20:32 - Denis Potvin

Sorsoltak a Bull’s Super League Darts kelet-európai selejtezőjének döntőjében, melyben - egyetlen magyarként - Bezzeg Nándor is érdekelt. A lebonyolítás kicsit más, mint amire először készültünk. A nyolc döntőst  két négyes csoportba sorsolták, ahonnan az első kettő jut majd az elődöntőbe, amelynek győztesei vívják majd a mindent eldöntő csatát a Alexander Palace színpadáért, azaz a december 15-én kezdődő PDC-világbajnokságért. Előre csak annyit, nem lesz könnyű.

wdc_2016_1.JPG

Szóval, a lényeg: november 12-én, a bécsi Montesino Casinóban, délelőtt 10 órától kezdődik a Bull’s Super League Darts döntője, amely egyben a kelet-európai régi selejtezője a vb-re. A nyolc döntőst két csoportba osztották. Bezzegnek a B-jelű csoport, benne pedig Michael Rasztovits, Roxy-James Rodriguez, valamint Hannes Schnier jutott. Nándi 10 órakor Schnier ellen kezd, majd dél körül be is fejeződik a csoportkör.

A két csoportból a két első jut tovább, tehát nagy valószínűséggel két meccset mindenféleképp nyerni kellene. Keresztbe játszanak aztán az elődöntőben 12:30-tól, azaz az A csoport elsője a B másodikjával és fordítva. 13:30-kor pedig jön a döntő, azaz a meccs a PDC-világbajnokságért. Terveink szerint stábunk részt vesz majd az eseményen, így élőben tudjuk majd követni az eseményeket.

Nézzük Bezzeg az alapszakasz négy fordulójában hogyan végzett mostani ellenfeleik ellen:

  • Michael Rasztovits: 3-6 5-6 (94,11-es átlag, 5/8 checkout), 5-6, 4-6
  • Roxy-James Rodriguez: 3-6, 1-6, 6-3 (73,20-as átlag, 6/28 checkout), 6-4 (79,59-es átlag, 6/17 checkout), 5-6
  • Hannes Schnier: 3-6, 6-1 (80,22-es átlag, 6/8 checkout), 6-3 (93,84-es átlag, 6/11-es checkout), 5-6
  • Nehéz lesz, az látszik. Michael Rasztovitsot nem nagyon sikerült megverni, ő lehet a csoport favorítja, persze csak papíron. Schnier ellen – a nyitó meccset – nyerni kell és könnyen lehet, hogy a Roxy-James elleni meccs lesz a döntő.

A PDC ranglistán is szereplő Rasztovits (144.)  idén nagyon sok komoly versenyen indult (UK Open kvalifikáció, PDC Challenger Tour, European Tour). Nem sokszor nyert, de ezeken a versenyeken rengeteg tapasztalatot szerzett, amit kamatoztatni tudhat majd. Ugyanez mondható el Roxy-Jamesről is, akinek a tesója (Rowby-John Rodriguez) már ott van a világbajnokságon, ez is motiválhatja a szintén PDC-pontokkal rendelkező osztrák-filippínót.

Hannes Schnier pedig ott volt 2009-ben a PDC-világbajnokságon, a bécsi dartsos pont akkor indulhatott, amikor Bezzeg Nándornak is sikerült. Iszonyatosan nehéznek tűnik elsőre, de bízzunk amiben már hét évvel ezelőtt is bíztunk: Bezzegnek sikerülni fog és dupla izgalommal ülhetünk majd december 15-től a televízió képernyője elé.

2 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2911928475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2016.11.04. 10:18:56

A Rodriguez spanyolosan hangzik, de Rowby-John és Roxy-James filippínók, szüleik a Fülöp-szigetekről érkeztek Ausztriába még születésük előtt (a spanyol névre magyarázat, hogy a Fülöp-szigetek eredetileg spanyol gyarmat volt).
" Where does your family originally come from?
My parents came 25 years ago from the Philippines to Vienna. All children were born in Vienna and grew up there. And we still live there."
(forrás: www.globaldarts.de/globalDartsEN/interviews/RowbyJohnRodriguez.html)

Denis Potvin 2016.11.04. 10:20:22

@dolmányos varjú: Teljesen jogos. köszi a javítást
süti beállítások módosítása