9 Nyíl

Egy kis kedvcsináló a PDC-világbajnoksághoz 3.

2016. december 03. 09:33 - adam_f

Csak egy videó

Decemberbe fordultunk, ami azt jelenti, hogy egyre közelebb jutunk a világbajnokság kezdetéhez. Hogy egy kicsit feldobjuk az olvasótábor lelkesedését, igyekszünk egy kis kedvcsinálót nyújtani ahhoz, hogy most is leüljenek majd a televízió elé, és velünk együtt szurkolják végig január 2-ig a napokat.

Kedvcsináló sorozatunk első részében a száz feletti kiszállók, a másodikban az összes eddigi világbajnokot mutattuk be, a harmadik részében pedig az eddigi világbajnokságok tökéletes játékait követhetjük végig. Hála istennek eddig nem panaszkodhattunk, mert 2009 óta (a 2012-es vb-t kivéve) minden évben volt legalább egy kilencnyilas játék a versenyen. 2013 és 2014 pedig még el is kápráztatott minket, mivel ebben a két évben két tökéletes leget is láthatott a nagyérdemű. Ám mielőtt a videót megmutatnánk, emlékezzünk meg azokról, akik megdobták ezeket.

Játékos Év  Kör  Végeredmény  Ellenfél
Raymond van Barneveld (Hollandia) 2009  Negyeddöntő  Győzelem  Jelle Klaasen (Hollandia)
Raymond van Barneveld 2010  Második kör  Győzelem  Brendan Dolan (Észak-Írország)
Adrian Lewis (Anglia) 2011  Döntő  Győzelem  Gary Anderson
Dean Winstanley (Anglia) 2013  Második kör  Vereség  Vincent van der Voort (Hollandia)
Michael van Gerwen (Hollandia) 2013  Elődöntő  Győzelem  James Wade (Anglia)
Kyle Anderson (Ausztrália) 2014  Első kör  Vereség  Ian White (Anglia)
Terry Jenkins (Anglia) 2014  Első kör  Vereség  Per Laursen (Dánia)
Adrian Lewis 2015  Harmadik kör  Vereség  Raymond van Barneveld
Gary Anderson (Skócia) 2016  Elődöntő  Győzelem  Jelle Klaasen

 

A vb kilencnyilas örökmérlegét tehát Lewis és van Barneveld vezeti két-két dobott kilencnyilassal, míg a kapott oldalon Jelle Klaasen áll az első helyen. Érdekesség, hogy két világbajnok - Anderson és Barney - mindkét oldalon szerepel, mivel nemcsak adtak, hanem kaptak is kilencnyilast. Közéjük furakodott be az egyetlen nem európai játékosként Kyle Anderson, aki sajnos ezen a vb-n nem lesz ott, így nem tudja gyarapítani kilencnyilasai számát...bár legalább nem is tudnak dobni neki.

Eme kis ömlengés után jöjjenek akkor a videók:

Az első (2009-től 2015-ig)

És a második (Gary Anderson kilencnyilasa a tavalyi vb-n):

Így már teljes a kép...ja, és reméljük, hogy ezen a világbajnokságon sem maradunk kilencnyilas játék nélkül. Én mindenesetre drukkolok érte. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6212016325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása