9 Nyíl

Egy holland örült, kettő nagyon szomorú volt

2016. december 23. 00:28 - Dart Major

William Hill PDC darts-világbajnokság - 8. nap (összefoglaló)

Utolsó mérkőzéseihez érkezett a világbajnokság első fordulója, ma eldőlt kik lesznek azok akik csatlakoznak a legjobb 32 mezőnyéhez és kik lesznek akik kénytelenek lesznek befejezni a küzdelmeket. Amiről tegnap lemaradtunk, most akadt bőven. Mármint az izgalmakból. Sztárokból persze ma sem volt hiány, de lássuk, hogy mire is jutottak egymással a felek.

pdc_1.jpg

Jelle Klaasen – Jeffrey de Graaf

Röviden: istenien indult az első szett. Klaasen 121-es kiszállót produkált egy 12 nyilas kör végén. Aztán egy brék is összejött a Kobrának, ám ez inkább de Graaf-nak tett jót mert összehozott egy 12 nyilast, a végére egy 127-es kiszállóval. Az egyenlítés is sikerült az ifjabb hollandnak, de a szettet végül Klaasen húzta be. Az első szettben ötkörösnél rosszabbat nem dobtak a fiúk. A második szettben komoly meglepetés született. Az nem volt feltétlenül meglepő, hogy Jeffrey elvitte az első kezdését, természetesen egy tizenöt nyilassal.

A meglepetést Klaasen szolgáltatta aki nagyon durván visszaesett, alig dobott triplát, nem tudott kiszállni sem. Konkrétan csak árnyéka volt az első szettben mutatott önmagának. A szett vége 3-0 lett de Graaf javára. A harmadik szett elejére minden megfordult, Jeffrey fogyott el, Klaasen  pedig újra varázsolt egy 12 nyilast, ennek köszönhetően elhúzott 2-0-ra. Letutizhatta volna a leget a rutinosabb holland, de betlizett, és mire feleszmélt máris 2-2 lett. De a végén örülhetett mert tizenhárom nyilast hozott össze és elvitte a szettet. A negyedik szettben Klaasen teljesítménye kiegyensúlyozott maradt, jött a tömeg ahogy kellett és ki is szállt amikor kellett. Erre pedig az ifjú de Graaf nem tudott mit reagálni így a szett és a meccs is 3-1 arányban Jelle Klaasen-é lett. Ennél rosszabb meccset sose lássunk.

 c0tqfclxeaawf5z.jpg

Vincent van der Voort – Max Hopp

Következett egy rutin kontra fiatalság összecsapás. A rutinos Vincent egy 14 nyilassal nyitott, amire Hopp azonnal felelni is tudott, köszönhetően Vincent hat elrontott nyilának. Aztán Hopp rontott kiszállót és elbukta a bréklehetőséget. A negyedik leget aztán bravúros 11 nyilassal húzta be a Holland Romboló így övé lett az első szett. A szünetben helyre rajta magát a német, egy laza öt körössel kezdett és ez megzavarta a hollandot. Nem akart jönni neki a nagyobb tömeg a kiszállókról pedig jobb nem is beszélni. A szettet sima 3-0-al elvitte a német és ezzel egyenlített. A harmadik leg ugyanúgy folytatódott mint az előző. Vincent nem talált vissza a helyes útra, az első két leget el is bukta.

Ezután csak a szépítésre futotta az erejéből, de Hopp betolt egy 12 nyilast és a szettek tekintetében 2-1-re vezetett. Ez úgy tűnt felpiszkálta a hollandot, és elvitte az első leget a negyedig szettben. De ez csak rövid ideig tűnt így. Vincent megint dobálta a homályokat, és ezzel el is ásta a saját esélyeit. Hopp minden téren jobb volt ellenfelénél és elvitte a negyedik szettet is. A vége 3-1 a németnek.

c0t248ewgaidj3o.jpg

Dave Chisnall – Rowby John Rodriguez

Eddig izgalmasan alakult az este, és ennek folytatására megvolt minden esély a nap harmadik meccsén. Nemcsak elméleti esély volt ez attól a perctől ahogy elindult játék. Gyorsan brékeltek egyet a felek, amit két behúzott saját kezdés követett. Az osztrák játékos volt aki újra brékelt és ezzel elvitte a szettet. Rowby kétszer is öt kör alatt végzett ami korrekt kis mutató. Rendesen megrángatta az oroszlán bajszát a fiatal osztrák, Chizzy pedig ettől felébredt és két leges előnyt hozott össze, igaz Rodriguez az első legben eldobott egy adag nyilat kiszállóra. Ezt az előnyt megtartotta a végéig és egyenlített a szetteket tekintve. Itt egy 120-as kiszállót is betolt az angol, ami jól nézett ki.

Ezt a szintet hozta Chisnall a harmadik szettben is. 14-13-15 nyilas köröket dobott és így már 2-1 arányban vezetett. A fix öt körös mutatványok megtetszettek az osztráknak, és csinált rögtön kettőt is. Esélye volt 3-0-al elvinni a szettet de besokallt, de a sors kegyes volt hozzá és Chizzy rontott 84-e után elvitte a szettet. Döntő szett következett tehát. Itt azonban nem maradt egy kérdés se. Chizzy egy 11 nyilassal kezdett ami láthatóan nem esett jól Rodrigueznek és nem is tudott felkelni már ebből a pofonból. Ráadásul még egy 11 nyilast is bepakolt az angol, ezzel pedig 3-0-ra nyerte a szettet, és 3-2-re a meccset. Igazán remek és fordulatos játék volt. Sajnálom, hogy ketten nem mehettek tovább.

c0uosdoxaaam0t4.jpg

Kim Huybrechts – James Wilson

Fogalmazhatunk úgyis, hogy komoly taktikai csatát hozott az első leg. Mindenki hozta a saját kezdését. Köszönhetően a megfelelő koncentrációnak illetve az első legben Wilson kihagyott D20-asának az első szettet 3-2 arányban a belga játékos nyerte, a végét egy remek 12 nyilassal hozta össze. A második szett már simább volt, Wilson vagy nem ért le kiszállóra vagy az egekben ragadt és ez így túl sok volt, csak egy leg megnyerésére volt elég. Kim viszont nem kegyelmezett, mindig megdobta az aktuális kiszállóját így teljesen megérdemelten vitte el a szettet. Szegény Wilsont még a belga is húzta... Nem volt elég neki az eddig megpróbáltatás, még kapott a nyakába egy újabb 12 nyilast, a végére pedig egy brutális 138-as kiszállót a kedves belga úrtól. Így a meccs vége 3-0 lett a remekül játszó Huybrechts javára.

c0uqi9uweaer1jc.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr212068899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása