9 Nyíl

Végső búcsú a nagy hollandtól?

2016. december 25. 10:00 - Viking958

Egy nagyon rossz hír karácsonyra. Vincent van der Voort elismerte, hogy készen áll visszavonulni profi darts-os karrierjétől, mivel a régóta gyötrő hátsérülése nem múlik.

Van der Voort egy szettes előnyből kapott ki 1-3-ra a német Max Hopptól a 2017-es PDC világbajnokság első körében. Tizedik világbajnokságán első alkalommal kényszerült búcsúzni az első körben a villámkezű holland.

vvdv.jpg

A korábbi UK Open döntőst már két éve súlyos hátfájdalmak gyötrik és a rengeteg hatástalan kezelés után a 41 éves holland azt nyilatkozta, hogy talán itt az ideje véget vetni profi karrierjének.

Magam ellen játszottam, nem az ellenfelemmel – kezdte Dan Dawsonnak adott nyilatkozatát van der Voort.

Küzdelmet jelent minden ebben a pillanatban és nagyon nehéz, hogy nem megy úgy a játék, ahogy azt megszoktam.

Két sérv van a derekamban és minden fáj, nem tudok már úgy odaállni a dobóvonalhoz, mint anno.

Sok terapeutánál és fizioterápián jártam bármiféle javulás nélkül és mostanra annyira fáj, hogy el kell gondolkodnom a visszavonuláson.”

vandervoort.jpg

Van der Voort, aki két éve még negyeddöntőzött a világbajnokságon, ezzel az első körös kieséssel rengeteg pénztől esik el, így a ranglistán is lejjebb fog csúszni, a jelenlegi huszadik helyéről legalább a huszonötödik helyig.

A holland, aki egyébként a helyi RTL7 szakkommentátora is, azt mondta, hogy ez lehetett az utolsó fellépése az Ally Pally-ben.

„Valószínűleg ez volt az utolsó – ismerte el. Ahogy most állnak a dolgaim, készen állok, hogy bedobjam a törülközőt, mert elviselhetetlenül fáj és már mindent megtettem.

Az elmúlt két hónapban mindent ebbe tettem bele, már nem tudom, mi mást tehetnék.

Valószínűleg még ott leszek a februári UK Open kvalifikációkon, de hogy aztán mi lesz?

Dawson kérte, hogy ha már ez volt az utolsó szereplése a világbajnokságon, tekintsen kicsit vissza az elmúlt tíz évre.

Valamit csinálnunk kell az életben, de nem szeretnék a pályafutásom korábbi részével foglalkozni, most csak arra tudok gondolni, hogy mi lesz a következő az életemben.

Egyértelműen ki szeretnék szállni, szörnyű érzés, hogy olyan játékosoktól is kikap az ember, akiktől nem lenne szabad, de másrészről imádom a játékot" - zárta gondolatait van der Voort.

Hogy tényleg ez volt-e a holland óriás utolsó fellépése a nagyszínpadon? Jó kérdés, de reméljük nem így van, mert egy üde színfoltját veszítené el darts világa az ő visszavonulásával.

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8012071707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása