9 Nyíl

Ahogy vártuk: Durrant-Noppert döntő jön

2017. január 15. 10:39 - Denis Potvin

BDO World Professional Darts Championships - 8. nap (összefoglaló)

Kicsit későn, de itt a szombat összefoglalója. Kezdjük rögtön a lényeggel: Lisa Ashton harmadszor lett világbajnok a hölgyek mezőnyében, ráadásul nagyon meggyőző teljesítménnyel. A férfiaknál a holland Danny Noppert újabb lépést tett a cél felé, ahol egy legenda, Glen Durrant lesz majd az ellenfele. Senkinek ne legyen kétsége. Csodálatos döntő lesz vasárnap délután.

lakeside-dart-wm.png

Lisa Ashton szettveszteség nélkül nyerte meg a világbajnoki címet a nők mezőnyében úgy, hogy a legekből is csak hármat engedett ellenfelének. Az elsőben konkrétan egyet sem, és egyszer 14 nyíllal is sikerült kiszállni. A másodikban Corrine Hammond ugyan összekapta magát, és kétszer is vezetett. Még egy 107-es, tényleg fantasztikus kiszállója is volt. De aztán Ashton - aki úgy dobált mint egy gép - megfordította a meccset. Aztán a harmadik szettben volt egy nagyon nehezen befejezett leg - ezt nyerte meg Hammond -, a három sima az viszont Ashton-é lett. A vége pedig egy 54-es kiszálló és a világbajnoki cím.

lisa-ashton.jpg

Lisa Ashton harmadszor is felért a világ tetejére - tegyük hozzá, nem érdemtelenül

Jött az első férfi elődöntő, és valljuk meg, az eddig látottak alapján Danny Noppert volt az esélyesebb Darryl Fitton-nel szemben. És ilyen aspektusból nézve nem is történt meglepetés. Egyenletes teljesítményt hozva 3-0-val a hollandé volt az első szett, aztán hiába volt Fitton részéről egy fantasztikus 12 nyilas, 127-es kiszállóval befejezett leg, de csak ennyi. A másik hármat már Noppert hozta. Aztán Fitton egy 156-os kiszállóval nyerte meg az első szettjét, majd rögtön utána a másodikat is. Lehet, hogy az egyenlítésbe bele is fáradt Fitton,  mert rögtön után 0-3-mal bukta az ötödik szettet.

Váltakozó sikerrel ment utána mind a két játékosnak. Egy nagyon egyenletes szettel (12, 14, 15 nyíl) Fitton megint egyenlíteni tudott, ezzel az utolsó szettjét nyerte a meccsen Noppie ezután megint sima hárommal szerzett vezetést, a nyolcadik szettben pedig már tüzelt, mint az ágyú. 121-es, 101-es kiszállók jelezték, élete formájában van. A végén még bemutatott egy háromleges szettet, így tett pontot a meccs végére, bőven kilencven feletti átlaggal. Úgy látszik, a holland iskola a BDO-ba is egyértelműen betört.

noppert-1-706x422.png

Következett a második elődöntő, benne Glen Durrant-el, aki valósággal ledobta a pályáról Jamie Hughes-t. Egyetlen szettet bukott, azt is, az ötödikben. Addig pedig Durrant végig egyenletes teljesítménnyel tolta. Az első két szettben is bukott legeket, de mindig közel volt a kiszállóhoz ő is. A harmadik szettben aztán erőt demonstrált. 3-0-ra nyert úgy, hogy egy 132-es, és egy csodálatos, tényleg fantasztikus 170-es kiszállója is volt.

4-0 után nyert szettet Hughes először, így legalább a söprést megúszta. Ekkor Durranttól elmaradtak a magas értékű triplák, de lehet, hogy csak rápihent az utolsó szettekre. Amiket aztán előbb 1-2-ről nyert meg, majd egy 117-es kiszállóval nyitott és a végén 36-os, 32-es kiszállóval, kétszer is 13 nyíllal fejezett be. Jegyezzük meg, mind a négy elődöntős bőven 90 feletti átlaggal zárt.

f638f2e6-5b47-425e-9216-f08f952d52e2.jpg

Forduló   Játékos   Átlag   Átlag   Játékos
Női döntő   Corrine Hammond (ausztrál)      73,53     0-3     81,79     Lisa Ashton (angol) Lőlap
Elődöntő   Darryl Fitton (angol)   95,73   3-6   93,58   Danny Noppert (holland)   Lőlap

 

Forduló   Játékos   Átlag   Átlag   Játékos
Elődöntő   Glen Durrant (angol)      96,27     6-1   96,93     Jamie Hughes (angol)     Lőlap
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6912127007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása